Dear Abandonia visitors: Help us keep Abandonia free with a small donation. Abandonia is like an old gaming arcade with only original games. Abandonia helps you have fun four hours and years. If Abandonia is useful to you, please help us forget fundraising and get back to Abandonia.


When Abandonia was founded it was to collect and present all old games where the copyright protection had been abandoned, hence the term ’abandonware’ and the site name Abandonia.com. We are still keeping the site open and free and will appreciate your support to help it stay that way.

‐ Thank you from the Abandonia Team

We are trying to make it easy for people in every country to donate. Please let us know how we could make it easier for you.

Please give whatever you can to help us.

Amount: Currancy:

or
Sprache auswählen!
German
password:
not a member yet? register here! forgot your password? reset here!

Download 1869

1869
 
Producer:
Publisher:
Year:
Keywords:
Size:
1130 kb
Compability:

 

Download




1869 is een economisch simulatiespel, gebaseerd op het economische stelsel van het imperialisme. Het spel neemt plaats in de negentiende eeuw. Het spel was ontwikkeld door Max Design in 1992. Grondstoffen van kolonieën en ontwikkelingslanden worden met de boot naar de ontwikkelde landen vervoerd en verwerkt. De goederen worden dan weer teruggebracht naar de kolonieën, soms met een fikse winst. Het spel is gebaseerd op historische gebeurtenissen. Tijdens het gehele spel beïnvloeden politieke of sociologische gebeurtenissen die historisch correct zijn de politieke en economische situatie van de wereld.

Uiteraard is het doel van het spel zo veel mogelijk geld te verdienen. Dit doet men door te handelen met verscheidene goederen. Het economische systeem is redelijk lastig, aangezien de handelshavens weinig spullen verkopen en enkel hoge prijzen betalen voor producten die erg in trek zijn. Verder is het ruime assortiment aan goederen een aantrekkelijk aspect van het spel. Er zijn producten die slechts een korte tijd meegaan, en de levensduur kan per product flink verschillen. Thee, bijvoorbeeld, gaat langer mee dan fruit, en zelfs katoen van de beste kwaliteit gaat ooit bederven. In oorlogsgebieden kan je flink wat verdienen als je wapens verscheept. Het blijft altijd riskant, want je kan blokkade's tegenkomen die je lading maar al te graag willen hebben. En als dit alles nog niet genoeg was, heb je ook nog de kans bestolen te worden in havens waar politieke onrust heerst.

Nadat je je bedrijf hebt geregistreerd en je thuishaven gekozen hebt, en de moeilijkheidsgraad hebt ingesteld, begint het spel met een wereldkaart. Deze is verdeeld in vier delen: Europa, Azië, Noord - en Zuid-Amerika. Op de kaart zijn alle havens aangegeven, en daarbovenop zijn er aanduidingen voor de navigatie tijdens het zeilen, maar dit zullen we later behandelen. Tenslotte is er een groot schip op het scherm. Als je dit selecteert kan je je vloot besturen, die je trouwens niet hebt aan het begin van het spel. Daarom is het slim eerst naar het scheepsbedrijf te gaan.

Nu ben je op een punt gekomen waar je de interface onder de knie moet krijgen. Ikzelf vind hem zeer onhandig en ook een van de zwakkere punten van het spel. Als je met de rechtermuisknop op individuele havens klikt, open je een klein menu waar je de plekken kan zien waar je naartoe kunt gaan. Dit is echter alleen mogelijk als je tenminste één schip in deze haven hebt (behalve de thuishaven). De gebeurtenissen worden dan verwerkt in dialogen (zij herinneren mij een beetje aan Adventure-spellen). Je kan zelf veranderen wat er gezegd wordt door met de rechtermuisknop te klikken. Met de linkermuisknop ga je automatisch naar de plaatselijker handelaar, waar je goederen kan kopen en verkopen, wat noodzakelijk is om je reizen goed te laten verlopen. Het is belangrijk dat je altijd onthoudt dat je alleen het geld beschikbaar hebt dat in het betreffende schip zit. Dit is ook weer een belangrijk gedeelte van het succesvol voorbereiden van een reis. Desalniettemin, nadat je ontdekt hebt wat je moet bij verschillende plekken, wordt de besturing al gauw makkelijker. Deze gameplay gaat wel uit van je referentiekader, dus je moet wel wat ervaring hebben.

Nadat je winstgevende handelroutes ontdekt hebt, blijf je uren achter de computer zitten en ben je al snel verslaafd. Als we de leeftijd van het spel meerekenen, zijn de graphics bijzonder mooi, en het geluid is ook zeer aangenaam, maar niet erg gevarieerd. Dit alles bij elkaar is het spel een ronde vier waard, vooral door het menu dat een zeer rijke woordenschat heeft.

Een paar tips voor beginnende spelers: Je eerst schip hoeft niet zo duur te zijn, een tweedehandse zeilboot is afdoende. Als je dit niet doet, heb je kans gauw bankroet te worden. Als het zich voorkomt dat je niet genoeg geld hebt om je bemanning te betalen, is het mogelijk iedereen te ontslaan een nieuwe zeelieden aan te nemen. Deze zullen geld vragen aan het einde van je volgende reis. Dit werkt echter alleen als je geen goederen bij je hebt. Eb en vloed spelen ook een rol, en stormen kunnen ook oprukken, afhankelijk van het seizoen. De korste route is zeker niet de beste. Als je deze punten in je achterhoofd houdt, staat niets je meer in de weg een succesvolle handelaar te worden. De rest moet je zelf maar uitzoeken.


advertisment

Reviewed by: Chris / Screenshots by: Chris / Uploaded by: Chris / Translated by: Reup / share on facebook
 

User Reviews

If you like this game, you will also like

 
genre:
Simulationen
Theme:
Verwalterisch,
perspective:
 
genre:
Simulationen
Theme:
Historisch, Marine,
perspective:
 
genre:
Simulationen
Theme:
Historisch, Marine,
perspective:
 
genre:
Simulationen
Theme:
Marine, Verwalterisch,
perspective:
 
genre:
Simulationen
Theme:
Historisch, Marine,
perspective:
 
genre:
Simulationen
Theme:
Historisch, Marine,
perspective:
 
genre:
Simulationen
Theme:
Historisch, Verwalterisch,
perspective:
 
genre:
Simulationen
Theme:
Marine, Verwalterisch,
perspective:
 
genre:
Simulationen
Theme:
perspective:
Ninja Casino Games


Your Ad Here