Dear Abandonia visitors: Help us keep Abandonia free with a small donation. Abandonia is like an old gaming arcade with only original games. Abandonia helps you have fun four hours and years. If Abandonia is useful to you, please help us forget fundraising and get back to Abandonia.


When Abandonia was founded it was to collect and present all old games where the copyright protection had been abandoned, hence the term ’abandonware’ and the site name Abandonia.com. We are still keeping the site open and free and will appreciate your support to help it stay that way.

‐ Thank you from the Abandonia Team

We are trying to make it easy for people in every country to donate. Please let us know how we could make it easier for you.

Please give whatever you can to help us.

Amount: Currancy:

or
select language!
English
password:
not a member yet? register here! forgot your password? reset here!

Download A Mind Forever Voyaging

A Mind Forever Voyaging
 
Producer:
Publisher:
Year:
Keywords:
Size:
186 kb
Compability:

 

Download




Op zichzelf een diepe science fiction roman die je aan het denken zet, blijft A Mind Forever Voyaging, Steve Meretzky's klassieke text-based adventure, elke speler die ertegenaan loopt boeien. Helaas werd het slecht ontvangen na zijn eerste uitgave, maar het is sindsdien erkend als de text-based adventure, en verheven tot legendarische status.

Je speelt een ‘normaal’ persoon in een ‘normaal’ stadje in South Dakota. Maar je ontdekt dat je eigenlijk een computer bent – een computersimulatie van een ‘normaal’ persoon in een ‘normaal’ stadje, ontworpen door de overheid. Je bent tien jaar de toekomst in gestuurd om te kijken hoe een nieuw overheidsprogramma de stad en zijn bewoners beïnvloed. Je moet de stad observeren en terugkeren met aanbevelingen hoe het programma te wijzigen. Aangezien je een computer bent kun je je op elk moment uit de simulatie verwijderen en je bijlezen over het nieuws en informatie in de communicatie modus en ook de controle overnemen van andere computers in het gebouw.

Het grootste deel van het spel bestaat in principe uit het verkennen van de stad en het observeren van veranderingen, in plaats van het oplossen van puzzels, maar laat je niet misleiden, het is eigenlijk nogal boeiend, meer nog dan vele grote romans. Maar er zitten een paar geweldige puzzels nabij het einde van het spel, en ik raad je dus aan het spel van begin tot eind te spelen. Ik durf zo te beweren dat het einde het meest aangrijpende en lonende is dat ik ooit gezien heb.

De interface is mooi gedaan: simpele grijze tekst op een blauwe achtergrond. Een balk aan de bovenkant van het scherm laat de datum en tijd in het spel en de modus of locatie waarin je je op het moment bevindt zien. Het spel is nogal groot, de mogelijkheid bevattend de hele stad Rockvil te verkennen; het was het eerste spel in zijn genre dat een ongelooflijke 128kb in geheugen nodig had om te draaien!

Uiteindelijk beveel ik dit spel iedereen ten zeerste aan, en niet alleen aan text-adventure of science fiction fans. Het is echt een betoverend spel en een van de meest kenmerkende die ooit op de planken heeft gestaan. Het verdient volledig de score van 5 uit 5.

Let op: Je zult WinFrotz nodig hebben om het spel goed te kunnen draaien!


advertisment

Reviewed by: jag / Screenshots by: Luchsen / Uploaded by: jag / Translated by: Doubler / share on facebook
 

User Reviews

If you like this game, you will also like

 
genre:
Adventure
theme:
Fantasy,
perspective:
Text Based,
 
genre:
Adventure
theme:
Sci-Fi,
perspective:
Text Based,
 
genre:
Adventure
theme:
Comedy, Futuristic,
perspective:
 
genre:
Adventure
theme:
Futuristic, Sci-Fi,
perspective:
 
genre:
Adventure
theme:
Comedy,
perspective:
 
genre:
Adventure
theme:
Fantasy,
perspective:
 
genre:
Adventure
theme:
Mystery,
perspective:
Text Based,
 
genre:
Adventure
theme:
perspective:
Text Based,
Ninja Casino Games


Your Ad Here