Dear Abandonia visitors: Help us keep Abandonia free with a small donation. Abandonia is like an old gaming arcade with only original games. Abandonia helps you have fun four hours and years. If Abandonia is useful to you, please help us forget fundraising and get back to Abandonia.


When Abandonia was founded it was to collect and present all old games where the copyright protection had been abandoned, hence the term ’abandonware’ and the site name Abandonia.com. We are still keeping the site open and free and will appreciate your support to help it stay that way.

‐ Thank you from the Abandonia Team

We are trying to make it easy for people in every country to donate. Please let us know how we could make it easier for you.

Please give whatever you can to help us.

Amount: Currancy:

or
select language!
English
password:
not a member yet? register here! forgot your password? reset here!

Download Beneath a Steel Sky

Beneath a Steel Sky
 
Producer:
Publisher:
Year:
Keywords:
Size:
7666 kb
Compability:

 

Download




 

A Beneath A Steel Sky (BASS) a poszt-apokaliptikus Ausztráliában játszódik, ahol egy árva a „Hézag” nevű sivatagban vándorló törzsekkel él, míg egy nap helikopter érkezik, hogy elvigye a hatalmas Union City-be. A játék a helikopter lezuhanásával kezdődik, és az egyik magas üzemre való meneküléssel. A célod? Az, hogy megtudd, ki is vagy valójában, és hogy miért vittek a városba.
 
A BASS a második játék, melyet a Revolution készített, és nyilvánvalóan sokat tanultak első játékból, a Lure of The Temptress-ből. A kezelőfelület nagy mértékben fel lett újítva, és a játék egész kinézete és stílusa is mérföldekkel jobb. A képregény-művész Dave Gibbons-tól is kaptak segítséget aki (a Watchmen és a The Green Lantern alkotója többek között), részt vett a játék tervezésében. Egyértelműen jó választás volt: nem csak rajzolt egy rövid képregényt a játékhoz, de minden hátteret ő tervezett, és elég ha a képekre nézel, hogy lásd milyen csodálatosak. Elárasztva a légkör részletességével, életre hívta a BASS világát.

Nem fogom elárulni, mi a vége, mivel ez a játék legerősebb része: rájönni, ki vagy, hogyan kerültél gyerekként a „hézag”-ba, miért üldöz a Rendőrség, és hogyan juss ki a városból. A kis robotoddal, Joey-val fentről lefelé kellesz felfedezned a várost: a nyomasztó felső gyáraktól az ősi elhagyatott metró alagutakig. Az úton rengeteg érdekes és dús egyéniséget fogsz megismerni, akik mindannyian a saját életüket élik. A Revolution „Virtuális Színház Rendszer”-ének köszönhetően sétálnak, lifteznek, hazamennek pihenni, vagy dolgozni indulnak, stb.

Bár a képek megtévesztőek, a BASS nem csak a végről és a szomorúságról szól. A szarkasztikus és szellemes robotod, Joey jó néhányszor mosolyt csal majd az arcodra, Union City lakosainak nevetséges természetéről nem is beszélve: egy sebész, aki nevető-gáz függő, egy nagyon energetikus biztosítási ügynök, egy üzem munkás, aki egészségtelen vonzalmat érez egy kapcsolótábla iránt – és ez csak három példa a sok másik közül!

A játék nem szenved zavaros és logikátlan feladványoktól: a legtöbb megoldás elég logikus, és bár nem mindig egyértelmű, mindig kielégítő rájönni, hogy mit kell tenned. A z egyszerű kezelőfelület (bal klikkel nézel, jobbal használsz valamit) biztosítja, hogy sose leszel csalódott. A játék ügyesen kitalálja, mit akarsz tenni. Klikkelj egy ajtóra és kinyílik. Klikkelj egy személyre, és beszélni fogsz hozzá. Azt hinnéd, ez szabványos rendszer mára, de a BASS az egyik első volt, ha nem AZ első, hogy ezt használja. 

Végülis, ez az egyik legjobb kalandjáték, amit kipróbálhatsz. A Revolution néhány éve ingyenessé tette, ezért egyáltalán nincs rá okod, hogy ne játssz vele! Bár egy kicsit rövid, minőségi alkotás az elejétől a végéig. Jobban már nem is ajánlhatom!

A verzió, amit itt letölthetsz a lemezes verzió, amiben nincs beszéd és nyitójelenet. A CD verziót ingyen letöltheted a ScummVM-en!

Kérlek olvasd el a Grafikus Novellát is, amit fent tölthetsz le, bemutat egy kis történelmet arról, hogy mi történt a játék előtt.

Optimális beállítások:

  - cycles: legalább 15.000, de a játék jól fut „auto” vagy „max” cycles-el is.

Ha másolás védelembe ütközöl, győződj meg róla, hogy letöltöd a Védelmi Kódokat (Protection Codes) fentről.


advertisment

Reviewed by: red_avatar / Screenshots by: red_avatar / Uploaded by: Kosta / Translated by: Tracker / share on facebook
 

User Reviews

If you like this game, you will also like

 
genre:
Adventure
theme:
Futuristic, Sci-Fi,
perspective:
 
genre:
Adventure
theme:
Cyberpunk, Sci-Fi,
perspective:
 
genre:
Adventure
theme:
Fantasy, Medieval,
perspective:
 
genre:
Adventure
theme:
Comedy, Futuristic,
perspective:
 
genre:
Adventure
theme:
Futuristic, Horror,
perspective:
 
genre:
Adventure
theme:
Cyberpunk, Sci-Fi,
perspective:
 
genre:
Adventure
theme:
Cyberpunk, Sci-Fi,
perspective:
Ninja Casino Games


Your Ad Here