Dear Abandonia visitors: Help us keep Abandonia free with a small donation. Abandonia is like an old gaming arcade with only original games. Abandonia helps you have fun four hours and years. If Abandonia is useful to you, please help us forget fundraising and get back to Abandonia.


When Abandonia was founded it was to collect and present all old games where the copyright protection had been abandoned, hence the term ’abandonware’ and the site name Abandonia.com. We are still keeping the site open and free and will appreciate your support to help it stay that way.

‐ Thank you from the Abandonia Team

We are trying to make it easy for people in every country to donate. Please let us know how we could make it easier for you.

Please give whatever you can to help us.

Amount: Currancy:

or
select language!
English
password:
not a member yet? register here! forgot your password? reset here!

Download Scrabble - Deluxe Edition

Scrabble - Deluxe Edition
 
Producer:
Publisher:
Year:
Keywords:
Size:
1507 kb
Compability:

 

Download






A Scrabble az egyik olyan táblás játék, melyet több évtizedes hagyomány játszani. Az én véleményem szerint is a táblás oktató játékok egy példája, mely fejleszti a szókincset, és angol játék esetén a helyesírást is.

Hét betűcsempéd van, és minden betű különböző pontot ér. Le kell raknod a lapokat a táblára oly módon, hogy értelmes angol szavakat alkossanak (balról jobbra vagy fentről lefelé). Minden betű, ami kék négyzetbe kerül duplán számít (vagy háromszor, ha sötétkék) és ha egy szó áthalad egy rózsaszín négyzeten, az egész szó értéke megduplázódik (vagy megháromszorozódik, ha piros négyzeten halad át). Az első szónak a tábla közepére kell kerülnie, és minden új szónak csatlakoznia kell egy előtte keletkezetthez (tehát nem kezdhetsz el egy szót csak úgy véletlenszerűen valahol teljesen máshol a táblán). Amikor lerakod a lapokat, az összesnek egy szót kell alkotnia (abban az esetben, ha több mint egy szóval érintkezik a táblán).

Minden szónak szerepelnie kell a szótárban, de ennek a kompjuterizált játéknak egy szép kiegészítője, hogy hozzá is adhatsz újakat. Így ha a számítógép nem ismeri fel az adott szót, létrehozhatsz egyet, és kibővítheted a szótárát (de légy szíves, ne élj vissza ezzel).

A játék győztese természetesen az a személy, akinek a legtöbb pontja van a játék végén és a játék akkor ér véget, ha egy játékos megszabadul az összes lapocskájától, és a zsákból sem tud többet húzni, vagy ha semelyik játékos sem tud új szót lerakni. Oh, ha elfogy az összes lapocskád játék közben, vagy a játék végén, amikor az utolsót is lerakod szintén jelentős bónuszban részesülsz.

A játék csupán egy alap zenével rendelkezik, de az sem igazán említésre méltó. A grafika a helyén van, illeszkedik egy táblás játékhoz, de semmi több, mert ez jóval inkább a gondolkodás, mintsem a vizuális hatások játéka.

Mindenesetre, aki szereti az eredeti táblás játékot, küzdhet a számítógép ellen, és fejlesztheti a képességeit (vagy gyakorolhatja az angolt), vagy játszhat emberekkel is, és így nem lesz többé harc arról, hogy melyik szó valódi, és melyik nem. Élvezzétek!


advertisment

Reviewed by: Sebatianos / Screenshots by: Sebatianos / Uploaded by: Sebatianos / Translated by: dam / share on facebook
 

User Reviews

If you like this game, you will also like

 
genre:
Board
theme:
perspective:
 
genre:
Board
theme:
perspective:
 
genre:
Puzzle
theme:
perspective:
CGA-only,
 
genre:
Puzzle
theme:
perspective:
Ninja Casino Games


Your Ad Here