Dear Abandonia visitors: Help us keep Abandonia free with a small donation. Abandonia is like an old gaming arcade with only original games. Abandonia helps you have fun four hours and years. If Abandonia is useful to you, please help us forget fundraising and get back to Abandonia.


When Abandonia was founded it was to collect and present all old games where the copyright protection had been abandoned, hence the term ’abandonware’ and the site name Abandonia.com. We are still keeping the site open and free and will appreciate your support to help it stay that way.

‐ Thank you from the Abandonia Team

We are trying to make it easy for people in every country to donate. Please let us know how we could make it easier for you.

Please give whatever you can to help us.

Amount: Currancy:

or
select language!
English
password:
not a member yet? register here! forgot your password? reset here!

Download Bargon Attack

Bargon Attack
 
Producer:
Publisher:
Year:
Keywords:
Size:
6066 kb
Compability:

 

Download






Biztos vagyok benne, hogy sokatok sosem hallott még a Bargon Attack-ról ezelőtt, ami nem túl meglepő, mivel sajnos ez a játék nem valami kítűnő. A Coktel Vision többi kalandjátékaihoz képest ez sehol sincs.

Kezdjük a történettel: idegenek foglalják el a bolygót, és te, neked Bob Spritenak kell legyőznöd őket. Nos, teljesen eredeti, nem? Nem? Ok, ez egy teljesen béna és unalmas történet. Még ha csak ez lenne a baj a játékkal...

Először is, a "kezelőfelület" hihetetlenül gyér. Ahhoz képest hogy hatalmas fekete keret van gyakorlatilag minden helyszín alatt, a hely szinte teljesen kihasználatlan marad, kényelmetlen érzést adva a játéknak. Még rosszabb ahogy kapcsolatba lépsz a világgal. Csak két féle cselekvés van: jobb klikkel felnyitod a tárgylistát, a ballal meg bármit megtehetsz - amit a játék akar. Lehet tárgyfelvétel, tárgyhasználat, tárgyvizsgálat, bármi, de gőzöd sincs róla mi lesz amíg rá nem kattintasz. Ez bármiféle cselekvést átláthatatlanná tesz, és végzetes hiba bármely készülő kalandjátékban.

A játék a klikkelés helyét is nagyon furán érzékeli. Kezdéskor találsz egy ládát. Amikor ki akarod nyitni, az aljára való klikkelés hatástalan, de ha a tetejére kattintasz (a nyitott fedélre) a karaktered kivesz egy tárgyat és a padlóra dobja. Miért? Akarom mondani, mindkét része az "Egy láda" jelölést kapta, tehát miért lenne különbség a tetejére és az aljára való kattintás között? Egy másik főbűn! Ez két súlyos bűn és még el se hagytuk az első helyszínt.

Ó, az mi lehet ott? Egy pixelvadászat! Ó igen, hölgyeim és uraim. A Coktel ebben mindent visz. Van egy felvehető tárgy ami pontosan egy pixel méretű - és ez messze nem az egyetlen ilyen a játékban, annyi van belőlük mint a szemét. Minél többet játszol, annál több probléma bukkan fel lépten-nyomon - hogyan tudta a Coktel ezeket a rossz terveket egyetlen játékba sűríteni... Egy másik példa: meg tudsz halni a játékban. Ez önmagában még nem baj, de mikor meghalsz, általában nem a te hibádból! Általában egy ócska megoldás, hogy neadjisten el ne felejts valamit megtenni, mivel a játék egyáltalán nem ad segítséget. Mikor nem zártam be egy ajtót, a másik helyen megölt egy Bargon-idegen! Mi köze van egy ajtó bezárásának ahhoz hogy lelőnek? Na tessék. Még jó hogy kéznél volt egy végigjátszás mert hara-kirit követtem volna el mire rájövök milyen logikán alapul a játék.

Végülis, ezt a játékot el kellene tüntetni a történelem lapjairól. Ez a Coktel Vision-féle "Pandora Szelencéje", szinte minden hibával ami kalandjátékban előfordulhat. A nehéz feladványok miatt kellene elakadni, nem az őrült tervek miatt, amiktől levegőhöz se jutsz játék közben. Legvégül: kerüld el ezt a játékot, kivéve ha látni akarod milyeneknek nem szabadna lenniük a kalandjátékoknak.


advertisment

Reviewed by: red_avatar / Screenshots by: red_avatar / Uploaded by: red_avatar / Translated by: Tracker / share on facebook
 

User Reviews

If you like this game, you will also like

 
genre:
Adventure
theme:
Comedy, Fantasy,
perspective:
 
genre:
Adventure
theme:
Comedy, Fantasy,
perspective:
 
genre:
Adventure
theme:
Comedy, Fantasy,
perspective:
 
genre:
Adventure
theme:
Arcade, Futuristic,
perspective:
Ninja Casino Games


Your Ad Here