Dear Abandonia visitors: Help us keep Abandonia free with a small donation. Abandonia is like an old gaming arcade with only original games. Abandonia helps you have fun four hours and years. If Abandonia is useful to you, please help us forget fundraising and get back to Abandonia.


When Abandonia was founded it was to collect and present all old games where the copyright protection had been abandoned, hence the term ’abandonware’ and the site name Abandonia.com. We are still keeping the site open and free and will appreciate your support to help it stay that way.

‐ Thank you from the Abandonia Team

We are trying to make it easy for people in every country to donate. Please let us know how we could make it easier for you.

Please give whatever you can to help us.

Amount: Currancy:

or
select language!
English
password:
not a member yet? register here! forgot your password? reset here!

Download Ignition

Ignition
 
Producer:
Publisher:
Year:
Keywords:
Size:
17558 kb
Compability:

 

Download




Herkesin bilmesi gereken bir belit söylerek başlayayım – Ignition’ı herkes sever. Belitin ne olduğunu merak ediyorsanız söyleyim, kanıt gerektirmeyecek kadar temel bir gerçek demektir. Oyandığım en sevilebilir oyun olmalı. Şimdi içimdeki bu yüzsüz kişisel izlenimleri döktükten sonra, objektif bir inceleme yazmaya çalışacağım.

Ignition, UDS (Unique Development Studios) isimli ufak bir İsveçli şirket tarafından geliştirildi ve Virgin tarafından dağıtıldı. Ne yazık ki, UDS bugün kapalı, büyük ihtimalle Ignition’dan sonra çıkardıkları birkaç başarısız oyun yüzünden. Yine de, neden Ignition’un bütün övgü ve heyacanı topladığını büyük ihtimalle merak ediyorsunuzdur . İlk olarak, konsepti basitti – iyi görünmeliydi, iyi hissettirmeliydi ve devamlı daha fazlasını istemeliydiniz. Bütün bu konularda kusursuz bir şekilde başarılı oldu, ama en çok da, eğlence faktörü ölçülemeyecek seviyedeydi.

Birkaç oyun modu var. Tek kişilik mod şampiyona, tek yarış, zamana karşı ve takip yarışları sunuyor. Şampiyona’da açık olan tüm bölümlerde yarışıp puan topluyosunuz. Tüm yarışların sonucunda en yüksek puanı toplamışsanız, yeni bir bölüm ve araba açılıyor. Şampiyona’yı bir kere bitirdikten sonra zorluk seviyesi otomatik olarak acemi seviyeden amatör seviyeye çıkıyor. Tabi ki, acemi seviyeye dönebilirsiniz, ama yeni bölümler ve arabalar açmak için Şampiyona’yı amatör ve profesyonel zorluk seviyelerinde de kazanmak zorundasınız. Tek yarış modu sadece şöyle – bir araba ve seçtiğiniz bölümde tek bir yarış. Takip de benzer, ama ufak bir farkla – her tur bittiğinde, sonuncu araba yokediliyor ve böylece yarıştan atılıyor. Sadece tek bir araba -kazanan araba tabi- kalana kadar bu devam ediyor. Sonuncusu ise bölüm rekoru kırıldığı zaman nasıl sürdüğünüzü gösteren hayalet araçla yarıştığınız zaman karşı modu. Alıştırma yapmak için muhteşem. Tek kişilik mod buzdağının sadece görünen tarafı yine de, Multiplayer iki tane daha mod sunuyor, ekranı bölerek ve ağ üzerinden.

Grafikler, bölüm dizaynı ve sesler de ayrı hikaye. Görüş açısı, siz dolambaçlı yollarda fırtına gibi eserken, köprüler geçerken, uçurumlar kıvrılırken ve vadileşirken hareket ediyor. Buna kuşbakışı demek, muhteşem görünen ve çalışan, tam ayarında bir 3 boyut motoru sunan oyuna hakaret olurdu. DOS modu sizi 320x240 çözünürlüğü ile sınırlayacaktır ama Windows altında oynarken 800x600 çözünürlüğünün nefes kesen görüntüsünün tadını çıkarabilirsiniz. Toplamda 10 bölüm var ve bazıları bunun için yakınacaktır ve bölüm dizaynları o kadar çeşitli ve güzel ki, sayısız tur oynadıktan sonra bile sıkılmayacaksınız. Her bölüm, sınırsız sayıda geçilebilecek özel zıplayışlar, virajlar ve kısayollar sunuyor. Aslında, her tur eşsiz bir deneyim. Ayrıca her arabanın ne kadar hızlı gideceğini, yol tutuşunu ve turbosunun ne kadar çabuk dolacağını belirleyen bir takım özellikleri var. Turbo mu? Evet, her arabanın size kısa bir eğlencelik hız patlaması yaratan yeniden dolan bir turbosu var. Bunları zamanında kullanmak yarışları kazanmak için çok önemli. Ayrıca, her araba turbo kullanırken özel bir ses çıkarıyor. Mesela, polis arabası sürerken, sirenleri açılıyor ve alarm çalmaya başlıyor, okul servisinde çocukları çığlık atarken ve tezahürat ederken duyuyorsunuz vesaire.

Eğer oyunun amacını merak ediyorduysanız, sadece bir tane olduğunu söyleyerek sizi hayal kırıklığına uğratmak zorundayım – yarışı kazanmak ve kaybeden rakibinize / arkadaşınıza gülmek. İlk bakışta aptalca gözükebilir, ama hayal edemeyeceğiniz kadar eğlenceli ve bağımlılık yapıcı. Şu an, sadece ısrarlı olanlarınız buraya kadar okumuş olduğundan bu incelemeyi sonlandırmak için iyi bir zaman :) Söyleyecek tek bir şey daha var – bu oyun kesinlikle olağanüstü o yüzden hemen edinin!! Doğrudan 5, düşünmeye gerek yok.


advertisment

Reviewed by: Kosta / Screenshots by: Kosta / Uploaded by: Titan / Translated by: dancingdecember / share on facebook
 

User Reviews

If you like this game, you will also like

 
genre:
Racing
theme:
perspective:
 
genre:
Racing
theme:
perspective:
3rd Person, CGA-only,
 
genre:
Racing
theme:
Arcade,
perspective:
3rd Person,
 
genre:
Racing
theme:
perspective:
3rd Person,
 
genre:
Racing
theme:
Arcade,
perspective:
Top Down,
 
genre:
Racing
theme:
Arcade, Crime,
perspective:
 
genre:
Action
theme:
Arcade,
perspective:
Top Down,
 
genre:
Racing
theme:
perspective:
 
genre:
Action
theme:
Arcade, Futuristic,
perspective:
Ninja Casino Games


Your Ad Here