Dear Abandonia visitors: Help us keep Abandonia free with a small donation. Abandonia is like an old gaming arcade with only original games. Abandonia helps you have fun four hours and years. If Abandonia is useful to you, please help us forget fundraising and get back to Abandonia.


When Abandonia was founded it was to collect and present all old games where the copyright protection had been abandoned, hence the term ’abandonware’ and the site name Abandonia.com. We are still keeping the site open and free and will appreciate your support to help it stay that way.

‐ Thank you from the Abandonia Team

We are trying to make it easy for people in every country to donate. Please let us know how we could make it easier for you.

Please give whatever you can to help us.

Amount: Currancy:

or
select language!
English
password:
not a member yet? register here! forgot your password? reset here!

Download Ascendancy

Ascendancy
 
Producer:
Publisher:
Year:
Keywords:
Size:
41451 kb
Compability:

 

Protected




Ascendancy is echt een uniek en innovatief spel, maar het heeft nooit de populariteit en lof gekregen die het verdient, omdat er één ding mist – een redelijke computer AI. Het gebrek aan uitdaging heeft het spel helaas nogal saai gemaakt voor doorgewinterde spelers. Dit overschaduwde alle geweldige functies en al het potentieel dat Ascendancy te bieden heeft. Gelukkig werd er een AI patch uitgegeven die de computer veel slimmer en moeilijker maakt, en deze zorgt ervoor dat het spel echt straalt zoals het vanaf het begin de bedoeling was dat het deed. Je kunt deze patch in de extras sectie downloaden.

Het spel zelf is een ruimte strategie spel dat een beetje lijkt op de Master of Orion serie, maar alle visuele / genre gelijkenissen zijn oppervlakkig en het zou dus oneerlijk zijn het een MOO kloon te noemen. Je start het spel met het kiezen van een ras, je vijanden en de layout van het universum. Er is een groot aantal rassen waar je uit kunt kiezen, en elk ervan bezit een unieke verzameling van eigenschappen en een speciale vaardigheid. De eigenschappen van elk ras zijn erg origineel en dus zal het spelen met elk ervan een hele nieuwe ervaring opleveren. Wanneer je een ras gekozen hebt mag je ook het aantal tegenstanders instellen, hoe groot het universum zal zijn en de agressiviteit van de andere rassen.

De eigenlijke gameplay zal management inhouden op micro- en op macroniveau. Er is een optie voor het automatisch laten micromanagen, maar het is twijfelachtig of je dit wel aan wilt zetten in de niet gepatchde versie, aangezien de computer zijn eigen kolonies nog maar nauwelijks kan onderhouden. Je zult moeten zorgen voor het koloniseren en verdedigen van je sterrenstelsels en planeten, het onderzoek, het bouwen en de diplomatieke betrekkingen. Onderzoek is een van de meest geavanceerde functies van het spel. De technology tree is simpelweg immens. Er zijn ontelbare richtingen waarin je je kunt gaan ontwikkelen, en elke richting zal je tot verschillende technologieën en ontdekkingen leiden. Om het nog interessanter te maken, wordt de tree ook nog beïnvloed door technologieën die je van je rivalen kan stelen en kan het in drie dimensies gedraaid worden om je een beter zicht te geven op hoe je je ontwikkeld hebt.

Nog een interessante functie is de scheepsbouw. In het begin zul je alleen kleine schepen met maar een paar openingen voor de verschillende scheepsonderdelen hebben, maar later zul je grotere scheepsontwerpen krijgen die je zullen toestaan wat creativiteit te gebruiken bij het ontwerpen van je schepen. Elk schip zal een paar onderdelen nodig hebben zoals de aandrijving en generator, maar de rest kan je helemaal zelf bepalen. Je kunt langzame schepen bouwen met veel schilden en krachtige wapens, een snel schip met lichte wapens, onbewapende scouts met een reeks verschillende sensoren… Het is geheel aan jouw. Dit aspect is erg leuk, maar moet met beleid gebruikt worden aangezien je een vloot met verschillende typen schepen nodig hebt om je territorium succesvol te verdedigen.

Diplomatie en het managen van planeten is aardig recht door zee. Elke planeet heeft een verschillend aantal hokjes waar je verschillende typen gebouwen op kunt bouwen (habitat, productie, onderzoek…). Maar verschillende rassen zullen verschillende eigenschappen hebben, dus sommigen zullen zich snel voortplanten maar weinig vaardigheden in onderzoek hebben, terwijl anderen snel zullen produceren maar zich langzaam voortplanten. Je zult je koloniën moeten ontwikkelen volgens deze eigenschappen om je efficiëntie te maximaliseren. Ten slotte kun je met diplomatie vrede sluiten, kaartinformatie of kennis uitwisselen en oorlogen verklaren. Maar deze functie moet je niet verwaarlozen aangezien sommige rassen hun eigenschappen geavanceerde diplomatieke vaardigheden bieden waarmee je je rivalen kunt manipuleren.

Wat de graphics en het geluid aangaat, is ook dat een gebied waar Ascendancy hoge ogen in gooit. De graphics ogen goed en zijn erg aantrekkelijk. Elk ras heeft een paar portretten, terwijl ook scheepsonderdelen en gebouwen erg dichtbij ogen. Het hoofdaanzicht is ook erg recht door zee en makkelijk te navigeren, dus je leert je erg snel binnen het spel te navigeren. De muziek is gewoon geweldig en voegt een heleboel aan de atmosfeer toe. Over het algemeen zul je zeker niet teleurgesteld worden door dit spel. Beginnelingen kunnen de ongepatchde versie proberen, en ervaren ruimte strategie spelers zouden zeker weten de AI patch moeten gebruiken om het spel spannender en interessanter te maken! Het spel werkt foutloos in DosBox. Ik kreeg het ook in Windows XP aan de praat, maar het geluid was beroerd dus raad ik DosBox aan voor systemen > 1 Ghz.


advertisment

Reviewed by: Kosta / Screenshots by: Kosta / Uploaded by: Kosta / Translated by: Doubler / share on facebook
 

User Reviews

If you like this game, you will also like

 
genre:
Strategy
theme:
Futuristic, Sci-Fi,
perspective:
 
genre:
Action
theme:
Arcade, Flight,
perspective:
 
genre:
Strategy
theme:
Futuristic, Sci-Fi,
perspective:
 
genre:
Strategy
theme:
Cyberpunk, Futuristic,
perspective:
 
genre:
Adventure
theme:
Futuristic, Sci-Fi,
perspective:
 
genre:
Strategy
theme:
Futuristic, Sci-Fi,
perspective:
 
genre:
Strategy
theme:
Futuristic, Managerial,
perspective:
 
genre:
Strategy
theme:
Futuristic, Sci-Fi,
perspective:
 
genre:
Strategy
theme:
Sci-Fi,
perspective:
 
genre:
Strategy
theme:
Managerial,
perspective:
Ninja Casino Games


Your Ad Here