Dear Abandonia visitors: Help us keep Abandonia free with a small donation. Abandonia is like an old gaming arcade with only original games. Abandonia helps you have fun four hours and years. If Abandonia is useful to you, please help us forget fundraising and get back to Abandonia.


When Abandonia was founded it was to collect and present all old games where the copyright protection had been abandoned, hence the term ’abandonware’ and the site name Abandonia.com. We are still keeping the site open and free and will appreciate your support to help it stay that way.

‐ Thank you from the Abandonia Team

We are trying to make it easy for people in every country to donate. Please let us know how we could make it easier for you.

Please give whatever you can to help us.

Amount: Currancy:

or
Sprache auswählen!
German
password:
not a member yet? register here! forgot your password? reset here!

Download Archimedean Dynasty

Archimedean Dynasty
 
Producer:
Publisher:
Year:
Keywords:
Size:
38912 kb
Compability:

 

Buy it




Az Archimedean Dynasty egyike volt azon játékoknak, melyekkel gyerekként nem lehetett betelni. A magvas történetvezetés, a szabad játékmenet, és a színes karakterek együttesen teremtették meg a valóban élénk és érdekes világot. A "Felszín Alatti szimulációk" sorának első példánya, mely mércét jelentett a jövőbeli játékoknak, mint az AquaNox és a Sub Culture. Bárki, aki nagy rajongója volt a Wing Commander: Privateernek, tegyen meg minden erőfeszítést egy példány beszerzésére.

Cselekmény: A távoli jövőben a világ egy nukleáris pusztasággá, a felszín lakhatatlanná vállt. Egy új bolygóra találás szokásos sci-fi kliséje helyett, az emberiség leereszkedik a tenger mélyére a megváltás reményében, ahol egy EnTrOx nevű társaság kialakít a tiszta vízen, a levegőn, és a nagy sebességű víz alatti utazáson alapuló monopóliumot. Te vagy Emerald "DeadEye" Flint, aki zsoldosként próbálja összekaparni a kenyerét kötelékek kísérése és kalózok eltakarítása által, mióta kiszabadult a börtönből. Egy viszonylag kedvező küldetés során, melyben egy kénszállítmányt kísérsz, elszabadul a pokol, amikor a Sógunátus, egy radikális csoport, megjelenik... főhősünket hagyják meg az egyetlen túlélőnek, és a hírhedt Hong Long túszának. Az ő óhajára elvégzett rövid feladat után, Flintet kilökik egy mentőkapszulában, amelyet rövidesen begyűjt egy áthaladó teherszállító és leteszi Magellan víz alatti városában, ahol El Topo, egy *khm* munkatársad vár magyarázatot arra, mi történt a kénjével. Kártalanítanod kell őt, és gyorsan! A bevezető küldetések után, a főszereplő belevág egy utazásba a világ minden táján, a sötét vizeken át (ügyelve, hogy elkerülje a nukleáris csapadékot a felszínen), szövetkezik kalózokkal, radikálisokkal, az Atlanti Szövetséggel, és még az alkalmi istenséggel is, hogy megfejtse a "Biont"-ok rejtélyét, és a fenyegetést amit minden mélyi vándornak jelentenek odakint.

Grafika: Abban az időben, a 3D-s tengeralatti világ és az interaktív városképek felülmúlhatatlanok voltak, és még ma is azt mondhatjuk, hogy messze jobb, mint más sim játék abban a korszakban, SVGA és 640x480 felbontást használva. A képernyőképek bár helyenként kissé homályosak, kiválóan és valósághűen adják vissza a mélység hangulatát amit a játékban érzel.

Hang és zene: Hátborzongató zene, amely fokozza a játék feszültségét és a sötétebb oldalát, nagyon olyan, mint amit elképzelsz egy poszt-apokaliptikus felszín alatti civilizációban. A párbeszédek remek hangjai is csak még mélyebbre merítenek a játékban.

Játékmenet: Kalandjátékként, az Archimedean Dynasty nagy és részletes felfedezhető környezettel rendelkezik. A fejlett párbeszéd rendszer összetett választási lehetőségeket és digitalizált beszédet tartalmaz, amelynek segítségével dönthetsz a következő lépésekről, és hogy kiben bízol. Kapcsolatba kerülsz több mint száz karakterrel. Megkaphatod a számodra szükséges információkat a megfelelő döntésekhez, felszerelheted a hajód, majd elirányíthatod a megfelelő koordinátákhoz.
 
Foglalkoznod kell politikai elemekkel, szemben álló hatalmakkal, vállalatokkal, és vallási csoportokkal. Választhatsz szövetségeseket, de légy óvatos, a döntéseidnek következményei vannak. A játék tippjei, valamint ahogy a szereplők beszélnek és cselekednek, segíthet megfejteni, hogy ki megbízható, és ki nem. A mozgás nagyjából abban merül ki, hogy kattintasz azokon a pontokon, melyek elvezetnek a játék más helyszíneire.

A mélyben a harc és a felfedezés is nagyon egyszerű, egy pilótafülke jól ismert elemeivel, az ellenséges rendszerek károsodásának mutatóival, és egy repülőgép szimulátor minden csili-vili tartozékával. Pénzt nyerhetsz sikeres küldetésekből, melyet a jelenlegi tengeralattjáró fejlesztésére használhatsz. Van Két tucat torpedó típus, csapdák, egy tucat különböző fegyver, többféle pajzs, valamint egyéb eszközök, amelyek segítségével felszerelheted a hajód. A harci szimulátor nagyon hasonlít egy repülési harci szimulátorhoz, joystick irányítással. Mindemellett az áramlatok és a sugárfék két különbség. Az áramlatok elsodorják a járművet szinte bárminemű irányítás megléte nélkül, a sugárfék pedig valójában lehetővé teszi, hogy tolathass.

Sok szempontból hasonlít a Wing Commander: Privateerre és folytatására a The Darkeningre. Barangolhatsz a környéken, és bármit megtehetsz amit szeretnél. Elfogadhatsz szerződéseket, vagy nem, és fedezheted az egész víz alatti világot.

Az események elektronikus jegyzetfüzete egy másik eszköz, amely segít nyomon követni a játékot. A notebook tartalmaz egy világtérképet, egy térképet a helyi zónáról amelyikben tartózkodsz, és a beszélgetések során gyűjtött tippeket. Továbbá nyomon követi a jelenlegi feladatokat és küldetéseket.

Hátrányai: Szerintem az egyetlen jelentős hátránya, a játékban vezethető hajók hiánya/csekély mennyisége, hiszen csupán négy van. Mondhatni, mindazonáltal segít erősíteni az emberiség helyzetének zord valóságát a játékban, és azt a tényt, hogy a technológiát szigorúan ellenőrzi a sötét EnTrOx Corp.

Összességében: Szerény véleményem szerint, ez az egyik legjobb szimulációs játék ami a 90-es években megjelent, tökéletesen ötvözi a szimuláció, a kaland és az RPG elemeit, létrehozva egy valóban egyedi és megfelelő játékélményt.

Ez a játék 10/10, ha szereted a szimulációs/kaland játékokat, de ha mégsem, akkor is érdemes egy pillantást vetned az egyedülálló történetre és a színes karakterekre.

A lenyűgöző 470 MB-nyi film és néhány audió sáv is kivágásra került ebből a verzióból. Mi igazán nagyon sajnáljuk, de ez volt az egyetlen módja, hogy felkerülhessen az Abandoniára


advertisment

Reviewed by: DavianQuintaine / Screenshots by: Paco / Uploaded by: Frodo / Translated by: dam / share on facebook
 

User Reviews

If you like this game, you will also like

 
genre:
Simulationen
Theme:
Historisch, Kriegsführung,
perspective:
Ninja Casino Games


Your Ad Here