Dear Abandonia visitors: Help us keep Abandonia free with a small donation. Abandonia is like an old gaming arcade with only original games. Abandonia helps you have fun four hours and years. If Abandonia is useful to you, please help us forget fundraising and get back to Abandonia.


When Abandonia was founded it was to collect and present all old games where the copyright protection had been abandoned, hence the term ’abandonware’ and the site name Abandonia.com. We are still keeping the site open and free and will appreciate your support to help it stay that way.

‐ Thank you from the Abandonia Team

We are trying to make it easy for people in every country to donate. Please let us know how we could make it easier for you.

Please give whatever you can to help us.

Amount: Currancy:

or
select language!
English
password:
not a member yet? register here! forgot your password? reset here!

Download Gateway - Frederik Pohls

Gateway - Frederik Pohls
 
Producer:
Publisher:
Year:
Keywords:
Size:
5636 kb
Compability:

 

Download






În anul 2077, pe Venus, omenirea descoperă un depozit de nave spaţiale mai rapide decât viteza luminii, abandonate de o rasă extraterestră mai avansată din punct de vedere tehnologic, numită Heechee. Această descoperire a fost urmată de alta – o staţie spaţială părăsită între Mercur şi Venus. Aceasta a fost denumită Gateway.

Peste 25 ani... Suntem în anul 2102, şi Gateway este administrată de o corporaţie imensă numită Gateway Enterprises. De pe Gateway sunt lansate navele Heechee, conduse de aşa-numiţii prospectori, pentru a explora Universul, şi cu ceva noroc să aducă înapoi valoroase artefacte Heechee. Din cauză că umanitatea încă nu poate înţelege sistemele de navigare ale navelor Heechee, fiecare misiune este foarte periculoasă, şi majoritatea oamenilor nu se întorc, dar cei care reuşesc devin cu adevărat bogaţi.

Ghici ce?! Eşti noul prospector, şi ţelul tău este să câştigi glorie şi aur. Desigur, în curând obiectivul tău se va schimba, şi anume să salvezi civilizaţia umană de la pieire (ceea ce nu contravine în nici un fel obiectivului tău iniţial, de fapt, deoarece salvând lumea poţi fi sigur că vei primi o recompensă considerabilă).

Frederik Pohl’s Gateway este o aventură-text de tipul căreia Legend Entertainment se pricepea cel mai bine să facă. A fost făcută în 1992, bazată pe cărţile lui Frederik Pohl, şi chiar dacă povestea poate suna un pic banală, nu este atât de rea o dată cu trecerea timpului. Faptul că tu joci rolul unui prospector înseamnă că neapărat vei vizita diferite planete, fiecare cu propriile sale puzzle-uri.

Are o interfaţă similară jocurilor Eric the Unready şi Spellcasting, ceea ce la rândul său îl face să fie diferit de majoritatea aventurilor bazate pe text din două puncte de vedere:

Nu eşti nevoit să scrii. Interfaţa are două liste, una cu verbe şi alta cu substantive, şi le poţi combina făcând click pe dânsele, pentru a forma propoziţii, fără să fii obligat a scrie absolut nimic. Este alegerea ta dacă vrei să scrii sau să foloseşti mouse-ul pe tot parcursul jocului, dar indiferent de ea, listele îţi vor oferi o prezentare generală a lucrurilor cu care poţi interacţiona (şi cum să le scrii).

În al doilea rând – are grafică. Poate sună un pic cam straniu, acesta fiind la urma urmei un joc bazat pe text, dar grafică nu constă în nimic mai mult decât nişte imagini ale locurilor în care eşti la moment. Totuşi, acestea sunt calitative, şi contribuie cu mult la stabilirea atmosferei şi impresiei tale asupra locului în care te găseşti. De asemenea poţi interacţiona direct cu elementele grafice, dacă lucrul pe care încerci să-l foloseşti este vizibil pe ecran, desigur. Ulterior, cu desfăşurarea evenimentelor, vor fi şi unele cutscene-uri pe întreg ecranul de o calitate şi mai înaltă. Unii oameni se vor plânge, inevitabil, de rarele imagini statice, în timp ce optimiştii vor admite că sunt chiar bune pentru un joc care, de fapt, nu are nevoie de ele.

Muzica, însă, nu merită atenţie, şi probabil te vei decide să o dezactivezi, ca să nu te irite. Îndeosebi unele scene conţin melodii la care vei dori cu disperare să schimbi volumul înainte de a-ţi pierde minţile.

Acest joc are un lucru care-l face să se afirme drept un clasic printre titlurile de aventură:  puzzle-urile sale. Fiecare dintre ele este logic şi nu vor fi dificile de înţeles dacă vei fi atent la indiciile din joc. Însă, trebuie să fii foarte atent, fiindcă nu ştii care informaţie se va dovedi a fi folositoare în viitor. Unele puzzle-uri au chiar soluţii multiple, cu consecinţe ulterioare, în dependenţă de alegerea făcută.

Jocul este limitat în timp, ceea ce înseamnă că fiecare acţiune executată este echivalentă cu o minută. Aceasta nu va fi o problema în majoritatea cazurilor, deoarece vei avea destul timp să explorezi după propriul plac, dar uneori o minută poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte, aşa că mai salvează din când în când. Apropo de timp, jocul pare a fi puţin cam scurt, şi parcă se termină mult prea repede.

În concluzie Gateway este un joc extraordinar pe care n-ar trebui să-l ignori dacă eşti un adevărat fan de aventuri. Pur şi simplu nu se mai fac astfel de jocuri în prezent. Îi dau un patru din cinci, ultimul punct fiind scos din cauza muzicii şi duratei scurte a jocului.

Am reuşit să-l joc fără probleme în WinXP pur, DOSBox sau VDMSound. Un sfat pe care l-aţi putea aprecia ar fi că puteţi să vă salvaţi progresul scriind save, şi restore pentru a-l încărca.


advertisment

Reviewed by: Flop / Screenshots by: Flop / Uploaded by: Kosta / Translated by: TotalAnarchy / share on facebook
 

User Reviews

If you like this game, you will also like

 
genre:
Adventure
theme:
Educational, Futuristic,
perspective:
 
genre:
Adventure
theme:
Comedy, Fantasy,
perspective:
 
genre:
Adventure
theme:
Futuristic, Sci-Fi,
perspective:
 
genre:
Adventure
theme:
Futuristic, Sci-Fi,
perspective:
 
genre:
Adventure
theme:
Futuristic, Sci-Fi,
perspective:
 
genre:
Adventure
theme:
Comedy, Fantasy,
perspective:
Ninja Casino Games


Your Ad Here