Dear Abandonia visitors: Help us keep Abandonia free with a small donation. Abandonia is like an old gaming arcade with only original games. Abandonia helps you have fun four hours and years. If Abandonia is useful to you, please help us forget fundraising and get back to Abandonia.


When Abandonia was founded it was to collect and present all old games where the copyright protection had been abandoned, hence the term ’abandonware’ and the site name Abandonia.com. We are still keeping the site open and free and will appreciate your support to help it stay that way.

‐ Thank you from the Abandonia Team

We are trying to make it easy for people in every country to donate. Please let us know how we could make it easier for you.

Please give whatever you can to help us.

Amount: Currancy:

or
Sprache auswählen!
German
password:
not a member yet? register here! forgot your password? reset here!

Download A Nightmare On Elm Street

A Nightmare On Elm Street
 
Producer:
Publisher:
Year:
Keywords:
Size:
256 kb
Compability:

 

Download




Ik zal u niet voor de gek houden waarde lezer, maar als er één griezelfilm was die me angst aanjoeg was het wel 'A nightmare onf Elm Street'. Zelfs na al die jaren geven het bizarre verhaal en de situaties waarin de hoofdpersonen zich begeven we nog de kriebels (wel ietsje minder dan destijds, natuurlijk) en daarom wilde ik dit spel graag uitproberen om te zien of daarin iets van de sfeer van de film in te herkennen was...

Het verhaal:

Bij aanvang kan de speler kiezen welk personage hij of zij wil spelen, omdat elk personage zijn of haar eigen speciale eigenschappen heeft. Nadat deze keuze is gemaakt, is het aan de speler om de vijf andere personen te redden uit de scherpe klauwen van Freddy. Maar voordat je dit kunt doen moet je er eerst achter zien te komen waar Freddy woont...
Als je dit hebt ontdekt moet je door zijn labyrintische huis manoeuvreren om sleutels te verzamelen, hendels om te zetten en hordes vreemde en enge vijanden verslaan. Je daalt telkens dieper af in zijn huis, en in de waanzin.

Positieve punten:
Het speelt weet in ieder geval een deel van de atmosfeer van de film te benaderen. Soms heb je echt het gevoel dat Freddy je inhaalt en hoop je dat je geen doodlopende gang inloopt. De graphics die weliswaar niet spectaculair zijn, slagen er toch in een donker, nachtmerrieachtig gevoel op te wekken. De levels zijn standaard doolhoven en hoewel ik die normaal verafschuw komen ze in dit spel tot hun recht. De speler raakt gedesoriënteerd, en het gevoel je dat gevangen bent in een boze droom bekruipt je. Het feit dat sommige wapens beter werken op bepaalde monsters voegt een strategisch element toe aan eht spel (waardoor het meer dan een hak-en-sla spel wordt).

Negatieve punten:
Helaas, het is waar... 'Nightmare on Elm Street' heeft een aantal storende problemen. Het meest prominente is wel dat het snel verveelt; rondrennen, rolstoelen aanvallen en munten verzamelen is maar een tijdje interessant (niet dat het zo'n vernieuwend spel is).
Een ander minpunt is de muziek in het spel, die er zo goed als niet is, voor zover ik kon achterhalen. Het is ook niet echt een moeilijk spel (tenminste niet voor mij).

Conclusie
Wat moet ik zeggen? 'A nightmare on Elm Street' is een aardig spel om te spelen als je je
verveelt en in de stemming bent voor een snel, spannend spelletje. Het is niets bijzonders, noch is het erg slecht. Het is gewoon een klein, grappig spel dat je op zijn minst een paar minuten bezig zal houden.


advertisment

Reviewed by: Stroggy / Screenshots by: Stroggy / Uploaded by: The Fifth Horseman / Translated by: Reup / share on facebook
 

User Reviews

Ninja Casino Games


Your Ad Here