Go Back   Forums > Community Chatterbox > Tech Corner
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 23-01-2006, 03:40 PM   #1
TheChosen
"I" in the Team
 
TheChosen's Avatar

 
Join Date: Feb 2005
Location: Lappeenranta, Finland
Posts: 2,235
Default

There's something wrong with my Commodore 64.

Everything is connected as it should be, but i only get a black screen.

Where's the problem?
__________________
TheChosen is offline                         Send a private message to TheChosen
Reply With Quote
Old 23-01-2006, 03:50 PM   #2
The Fifth Horseman
FUTURE SCIENCE BASTARD
 
The Fifth Horseman's Avatar


 
Join Date: Oct 2004
Location: Opole, Poland
Posts: 14,221
Default

Maybe it's broken.
__________________

"God. Can't you people see I'm trying to commit a crime against science and nature here?"
-- Reed Richards
The Fifth Horseman is offline                         Send a private message to The Fifth Horseman
Reply With Quote
Old 23-01-2006, 05:53 PM   #3
The Niles
10 GOSUB Abandonia
20 GOTO 10

 
Join Date: Oct 2003
Location: Shella, Kenya
Posts: 1,578
Default

Are there hitsounds when you type?

If yes then your TV out is broken.
If no then your C64 is broken.

In either case spend $5 for a new C64 or let it be.
__________________
Rabyd Rev -- 2 Timothy 2:15
The Niles is offline                         Send a private message to The Niles
Reply With Quote
Old 23-01-2006, 05:56 PM   #4
Rogue
10 GOSUB Abandonia
20 GOTO 10
 
Rogue's Avatar

 
Join Date: Nov 2004
Location: Afrim, Albania
Posts: 2,097
Default

Where I can get C64 for $5? :blink: :blink: :blink:
Rogue is offline                         Send a private message to Rogue
Reply With Quote
Old 23-01-2006, 06:02 PM   #5
Sebatianos
[BANNED]
 
Sebatianos's Avatar

 
Join Date: Oct 2004
Location: Ljutomer, Slovenia
Posts: 3,883
Default

Let me guess. When you switch power on you get the black screen... Mine's been doing that for ages (easy to bypass). Leave everything turned on and just unplug it (out of electricity). Then Plug it in and it will work.

I actually made another switch (before the Power Supply), so the computer is always on, I just cut the power to it. Worked like that for over 10 years now (still does). I think something is wrong either with the main switch (between the joystick ports) or with the fuse (on the power supply unit).

Hope that helps! k:

@Niles: What hitsounds???
Sebatianos is offline                         Send a private message to Sebatianos
Reply With Quote
Old 24-01-2006, 02:14 AM   #6
The Niles
10 GOSUB Abandonia
20 GOTO 10

 
Join Date: Oct 2003
Location: Shella, Kenya
Posts: 1,578
Default

Quote:
Originally posted by Anubis@Jan 23 2006, 05:56 PM
Where I can get C64 for $5? :blink: :blink: :blink:
Any rubbish sale.
__________________
Rabyd Rev -- 2 Timothy 2:15
The Niles is offline                         Send a private message to The Niles
Reply With Quote
Old 24-01-2006, 04:05 AM   #7
Rogue
10 GOSUB Abandonia
20 GOTO 10
 
Rogue's Avatar

 
Join Date: Nov 2004
Location: Afrim, Albania
Posts: 2,097
Default

Quote:
Originally posted by The Niles+Jan 23 2006, 09:14 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (The Niles @ Jan 23 2006, 09:14 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Anubis@Jan 23 2006, 05:56 PM
Where I can get C64 for $5?* :blink:* :blink:* :blink:
Any rubbish sale. [/b][/quote]
Not here *USA*

Haven't seen any C64, Amiga, Atari II, CPC646, ZXs on the sale since I came to USA. That be 10 years....

No old consoles on sales either....
Rogue is offline                         Send a private message to Rogue
Reply With Quote
Old 24-01-2006, 10:31 PM   #8
Lucullus
Super Freak

 
Join Date: Feb 2005
Location: Hobro, Denmark
Posts: 194
Default

I'm sure you can find one on Ebay For a price tho... and also here in Australia I can still purchase SNES, Sega Megadrive and other older consoles... some people are actually getting rid of them... the loonies they are

But in regards to the C64, hmmm... been a lot of years since I fiddled with them, but I do recall that you encountered that problem with more than 1 drive connected on start up. But then that was the old C64... there were 2 or 3 models made back then... latest one was slim and looked a bit like a mini amiga
Lucullus is offline                         Send a private message to Lucullus
Reply With Quote
Old 26-01-2006, 12:29 PM   #9
TheChosen
"I" in the Team
 
TheChosen's Avatar

 
Join Date: Feb 2005
Location: Lappeenranta, Finland
Posts: 2,235
Default

Quote:
Originally posted by Sebatianos@Jan 23 2006, 06:02 PM
Let me guess. When you switch power on you get the black screen... Mine's been doing that for ages (easy to bypass). Leave everything turned on and just unplug it (out of electricity). Then Plug it in and it will work.


Hope that helps! k:
No. Its still not working.
__________________
TheChosen is offline                         Send a private message to TheChosen
Reply With Quote
Old 26-01-2006, 01:37 PM   #10
The Fifth Horseman
FUTURE SCIENCE BASTARD
 
The Fifth Horseman's Avatar


 
Join Date: Oct 2004
Location: Opole, Poland
Posts: 14,221
Default

...Have you turned the screen on?

It's a common error...
__________________

"God. Can't you people see I'm trying to commit a crime against science and nature here?"
-- Reed Richards
The Fifth Horseman is offline                         Send a private message to The Fifth Horseman
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Commodore Laptop zafo999 Blah, blah, blah... 2 03-09-2008 02:26 PM
Non-DOS, Commodore Rarity Question o_O Lozzenger2 Blah, blah, blah... 6 09-06-2008 10:55 PM
Problems With Dos Box dos fan Troubleshooting 6 15-09-2005 09:00 PM
I Need Help/problems With Ems Illthorn333 Troubleshooting 2 26-04-2005 10:18 AM
Problems... Anonymous Troubleshooting 5 26-06-2004 03:28 PM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump
 


The current time is 07:13 AM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.