Go Back   Forums > Abandonia.com > Troubleshooting
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 20-12-2004, 10:43 AM   #1
The Niles
10 GOSUB Abandonia
20 GOTO 10

 
Join Date: Oct 2003
Location: Shella, Kenya
Posts: 1,578
Default

Quote:
i downloaded this and it kept on asking me to insert disks, what do i do, i had this ages ago but i sold the machine i played it on, i really wanna play it again
Anyone has an idea?
__________________
Rabyd Rev -- 2 Timothy 2:15
The Niles is offline                         Send a private message to The Niles
Reply With Quote
Old 20-12-2004, 12:03 PM   #2
Eagle of Fire
Friendly Fire
 
Eagle of Fire's Avatar

 
Join Date: Sep 2004
Location: Valleyfield, Canada
Posts: 4,892
Default

Isn't that the quote of someone who posted this several days ago already?

If someone had a clue, you bet his problem would be solved by now.

I myself doesn't even understand what he mean by "inserting disks"...
__________________
I'm on a hot streak... Literally.
Proud member of The Abandoned since 2005.
Eagle of Fire is offline                         Send a private message to Eagle of Fire
Reply With Quote
Old 20-12-2004, 12:43 PM   #3
FreeFreddy
Guest
Default

Quote:
Originally posted by Eagle of Fire@Dec 20 2004, 02:03 PM
I myself doesn't even understand what he mean by "inserting disks"...
Insert a floppy disk into drive A. Press any key to continue.
                       
Reply With Quote
Old 20-12-2004, 12:54 PM   #4
Eagle of Fire
Friendly Fire
 
Eagle of Fire's Avatar

 
Join Date: Sep 2004
Location: Valleyfield, Canada
Posts: 4,892
Default

I just downloaded it and I made it work flawlessly with VDMSound, tough I could hear no sound at all. Speed seemed to be good, had no problem whatsoever starting the program.

Where would be the "insert disk" problem then? Could only happen if he tryies to install the game, which is not required.

Would really like to know why there is a reference to "Cascade Abandonware" in the readme.txt tough. Seems like a dead ABW site.

Edit: I just viewed both install batch files, and they do nothing more than copy everything from folder X to folder Y. Probably mean that they originally copied the content of both disks to destination directory and nothing else. You are not going to get sound that way, if that was the point.

I did not find a setup program. However, typing "loom /?" in the command prompt give me this back:

Quote:
c:\>loom /?
Options:
c* * * * * CGA graphics
t* * * * * Tandy graphics
m* * * * MCGA graphics
e* * * * * EGA graphics
v* * * * * VGA graphics
k* * * * * Keyboard
j* * * * * Joystick
mo* * * Mouse
i* * * * * Internal speaker
ts* * * * Tandy sounds
g* * * * * Game Blaster sounds
a* * * * * Adlib sounds
2d* * * * Two disk drives

For example, in order to play with EGA Graphics and a joystick,
type: LOOM e j

C:\>
Have fun. k:
__________________
I'm on a hot streak... Literally.
Proud member of The Abandoned since 2005.
Eagle of Fire is offline                         Send a private message to Eagle of Fire
Reply With Quote
Old 23-12-2004, 01:38 PM   #5
Guest
Guest
Default

i posted it, and i managed to fix it, i was running winzip in classic and it wouldnt work, i just re-downloaded it and ran winzip in wizard and it worked...finally i can play loom again
                       
Reply With Quote
Old 24-12-2004, 08:23 AM   #6
Data
retired
 
Data's Avatar


 
Join Date: Jun 2004
Location: Jan Mayen, Svalbard and Jan Mayen
Posts: 2,167
Default

I just tried loom in dosbox 0.63 and it worked fine.
I noticed though that there is a loom.exe.pif present as well.
You might want to remove it.

__________________
Flowing with the stream of life
Data is offline                         Send a private message to Data
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Loom Kosta Games Discussion 198 25-09-2018 11:04 AM
I don't get any sound with the CD version of Loom. Lockett from Lemon Troubleshooting 7 09-07-2008 10:15 AM
Loom krypticn On site 11 23-09-2007 09:34 AM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump
 


The current time is 09:43 PM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.