Go Back   Forums > Abandonia.com > Troubleshooting
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 14-11-2004, 08:23 AM   #1
Squalidangel
Abandonia nerd

 
Join Date: Nov 2004
Location: Shella, Kenya
Posts: 91
Default

Iam on the blue install screen
1 do setup
esc exit


I press 1 nothing happens...?
Squalidangel is offline                         Send a private message to Squalidangel
Reply With Quote
Old 14-11-2004, 08:27 AM   #2
FreeFreddy
Guest
Default

I guess the game is already in the installed state. Just copy it to some folder and run the executable that configures the game's sound / music and some other things (usually setup.exe or config.exe or install.exe), then the one that starts the game. That's it.
                       
Reply With Quote
Old 14-11-2004, 08:35 AM   #3
Squalidangel
Abandonia nerd

 
Join Date: Nov 2004
Location: Shella, Kenya
Posts: 91
Default

This will be like the graphics problem. What you just said is gibberish to me . I will figure it out..but trial and error can really get to a girl... :smoke:
Squalidangel is offline                         Send a private message to Squalidangel
Reply With Quote
Old 14-11-2004, 08:39 AM   #4
FreeFreddy
Guest
Default

Well, you found install.exe, right? So just try all other of them out.
And you surely know what a folder is, do you? :eeeeeh:
                       
Reply With Quote
Old 14-11-2004, 08:44 AM   #5
Squalidangel
Abandonia nerd

 
Join Date: Nov 2004
Location: Shella, Kenya
Posts: 91
Default

yeppers... okay I understand what you meantnow..whew...that took a few mins to comprhend. Now in the shout box I have my new problems listed. I think if I enter all this stuff correctly I will be able to play this one... :w00t:
Squalidangel is offline                         Send a private message to Squalidangel
Reply With Quote
Old 14-11-2004, 08:48 AM   #6
Squalidangel
Abandonia nerd

 
Join Date: Nov 2004
Location: Shella, Kenya
Posts: 91
Unhappy

okay i looked it can't be installed there aren't any other folders...just the unzipped one. i am stuck at the bottom of install page .


bottom looks like this


ok exit


I highlight ok it says quit and save data...

but it doesn't do anything when i press esc...
Squalidangel is offline                         Send a private message to Squalidangel
Reply With Quote
Old 14-11-2004, 08:54 AM   #7
FreeFreddy
Guest
Default

Just unzip the game to a new folder. Create a folder and unzip the game there.
Then you just need to set it up and you can play it. You don't need to install it.
                       
Reply With Quote
Old 14-11-2004, 09:06 AM   #8
Squalidangel
Abandonia nerd

 
Join Date: Nov 2004
Location: Shella, Kenya
Posts: 91
Default

Having no sound is a problem xmidi sound hardware not found keeps coming up
Squalidangel is offline                         Send a private message to Squalidangel
Reply With Quote
Old 14-11-2004, 09:15 AM   #9
FreeFreddy
Guest
Default

For Midi setting you should select one of these: General Midi, Roland (either Rap-10 or Roland Canvas). Port should be set to 330.
Sound - Soundblaster, Soundblaster Pro or Soundblaster 16. On some games Soundblaster 16 is not as good selection as Soundblaster Pro. Settings for Soundblaster - Port 220, IRQ 7, DMA 1, 16 bit DMA (if available) can be left as it is.
                       
Reply With Quote
Old 14-11-2004, 09:23 AM   #10
Squalidangel
Abandonia nerd

 
Join Date: Nov 2004
Location: Shella, Kenya
Posts: 91
Default

I quit the only setting that install says is good is pc speaker..which is all I have I don't have midi..but it tells me it can't find midi..I quit
Squalidangel is offline                         Send a private message to Squalidangel
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Settlers Ii d0mel Troubleshooting 0 09-02-2006 04:15 PM
Settlers Scout112 Gaming Zone 16 05-01-2006 07:36 AM
Help With Settlers 2 kcfan Tech Corner 2 22-06-2005 09:02 PM
Settlers 2 - Cant Run invader Troubleshooting 2 22-06-2005 09:46 AM
Settlers 2 Russ Troubleshooting 6 17-03-2005 12:39 PM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump
 


The current time is 05:38 AM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.