Go Back   Forums > Abandonia.com > Troubleshooting
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-11-2008, 02:15 PM   #1
karnack
Newbie

 
Join Date: Nov 2008
Posts: 2
Default Installation of Wizardry VII Crusaders of the Dark Savant ISO

When going through the download and installation process I was redirected to
"HERE" in the description of the download.

"HERE" refers to:

http://www.abandonia.com/forum/index.php?showtopic=2251&view=findpost&p=44074

Which led to... well ... just the outer page of the forums.

SOOOOOOOOo....... I took the following approaches and every time I got the same error as follows first.

Error received:

Wizardry CD-ROM installation
Error in _dos_getfreedisk() call


Approach 1: "Burn ISO directly to CD then Install from that CD."

1) Burned the ISO to the CD as per normal ISO burns.

2) Ran install from windows.

3) No result and immediate dump-out of a "dos" window.

4) Ran DOSBox.

5) Followed standard DOSBox procedure for going to the CD-ROM

6) Did a "DIR" to verify the files, all was in order.

7) Tried the install and go the error above.

Approach 2: "Install using Virtual Clone Drive to mount the ISO while it remained on the Hard Disk."

1) Run Virtual Clone Drive

2) Mount the ISO as a clone drive

3) Repeat all steps from "2)" above.

4) Same error.

Any hints on installing this game?
karnack is offline                         Send a private message to karnack
Old 10-11-2008, 02:18 PM   #2
Data
retired
 
Data's Avatar


 
Join Date: Jun 2004
Location: Jan Mayen, Svalbard and Jan Mayen
Posts: 2,167
Default

dosbox:
make directory dosgames on C and place the iso in there (wiz.iso called hence)
Code:
mount c c:\dosgames
c:
imgmount d wiz.iso -t iso
d:
install
__________________
Flowing with the stream of life
Data is offline                         Send a private message to Data
Old 10-11-2008, 02:39 PM   #3
karnack
Newbie

 
Join Date: Nov 2008
Posts: 2
Default

And now...

I mount the installed stuff as the CD rom to make it run?

It says its "System Error: Unable to Open Scenario. HDR"

Once I get this game running I will post a detailed guide as to how I did it so that people can really actually find it in one single place.
karnack is offline                         Send a private message to karnack
Old 10-11-2008, 03:08 PM   #4
Data
retired
 
Data's Avatar


 
Join Date: Jun 2004
Location: Jan Mayen, Svalbard and Jan Mayen
Posts: 2,167
Default

what did you type ?
__________________
Flowing with the stream of life
Data is offline                         Send a private message to Data
Old 10-11-2008, 07:07 PM   #5
Luchsen
Lurking Forever
 
Luchsen's Avatar

 
Join Date: Feb 2005
Location: Bad Konig, Germany
Posts: 3,565
Default

Pre-installed version. I still didn't add a documentation about what I changed, but I doubt you would want to read it anyway. :amused:
__________________
Luchsen is offline                         Send a private message to Luchsen
Old 13-12-2008, 06:07 AM   #6
merlin3549
Newbie

 
Join Date: Apr 2008
Location: Portland, United States
Posts: 2
Default

Quote:
Originally Posted by karnack View Post
When going through the download and installation process I was redirected to
"HERE" in the description of the download.

"HERE" refers to:

http://www.abandonia.com/forum/index.php?showtopic=2251&view=findpost&p=44074

Which led to... well ... just the outer page of the forums.

SOOOOOOOOo....... I took the following approaches and every time I got the same error as follows first.

Error received:

Wizardry CD-ROM installation
Error in _dos_getfreedisk() call


Approach 1: "Burn ISO directly to CD then Install from that CD."

1) Burned the ISO to the CD as per normal ISO burns.

2) Ran install from windows.

3) No result and immediate dump-out of a "dos" window.

4) Ran DOSBox.

5) Followed standard DOSBox procedure for going to the CD-ROM

6) Did a "DIR" to verify the files, all was in order.

7) Tried the install and go the error above.

Approach 2: "Install using Virtual Clone Drive to mount the ISO while it remained on the Hard Disk."

1) Run Virtual Clone Drive

2) Mount the ISO as a clone drive

3) Repeat all steps from "2)" above.

4) Same error.

Any hints on installing this game?
This is not the original game, the game was released on floppy disks. I have the original disks with manuals, docs, etc. I don't remember if this game was ever released as a "Classic CD " game or not, but it kinda sounds like the disks or install was burned onto a cd and then burned as an ISO image. If you locate the uploader to find out what their source was would be a big plus.
It might be a bad burn too, it happens. --
merlin3549 is offline                         Send a private message to merlin3549
Old 24-02-2009, 08:23 PM   #7
Talin
Game freak

 
Join Date: May 2005
Location: Sweden
Posts: 105
Default

i hope someone noticed that the Wizardy Crusaders download from Abandonia dont work?
Talin is offline                         Send a private message to Talin
Old 24-02-2009, 09:00 PM   #8
Chris
Abandonia Homie
 
Chris's Avatar


 
Join Date: Feb 2005
Location: Hildesheim, Germany
Posts: 628
Default

Quote:
Originally Posted by Talin View Post
i hope someone noticed that the Wizardy Crusaders download from Abandonia dont work?

Works fine for me. Install instructions are included in the README.BAT file in the ISO.
Installing is a bit different from other games, as you "play" from the CD / ISO. Only savegame data is written to the hard drive.

1.) burn ISO to CD / mount ISO in demon tools
2.) start DOSBox
3.) mount hard drive and cdrom drive
example: MOUNT C C:\DOSGAMES
MOUNT D X:\ -t cdrom (where X is the letter of your cdrom in windows or demon tools
4.) change to D:
5.) install game using INSTALL.EXE
6.) change to W7 directory on D:\
7.) start the game with PLAY.BAT

copyprotection codes are included in the root directory of the CD
__________________


Last edited by Chris; 24-02-2009 at 09:09 PM. Reason: added detailed installation procedure
Chris is offline                         Send a private message to Chris
Old 26-02-2009, 11:00 PM   #9
_r.u.s.s.
I'm not Russ
but an ex-alektorophobic
 
_r.u.s.s.'s Avatar


 
Join Date: May 2005
Location: Nitra, Slovakia
Posts: 6,533
Default

why simply not mounting iso in dosbox like data said=P
__________________
_r.u.s.s. is offline                         Send a private message to _r.u.s.s.
Old 27-02-2009, 03:44 PM   #10
Chris
Abandonia Homie
 
Chris's Avatar


 
Join Date: Feb 2005
Location: Hildesheim, Germany
Posts: 628
Default

Quote:
Originally Posted by _r.u.s.s. View Post
why simply not mounting iso in dosbox like data said=P

hm, pff.. that could be another possibility of course.. rulez!

Anyway, the important point is to run the game from the wherever mounted CD drive.
__________________

Chris is offline                         Send a private message to Chris
Closed Thread


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wizardry VII - Crusaders Of The Dark Savant Kosta Games Discussion 551 26-12-2020 02:50 PM
Wizardry VII installation help plz trevort Troubleshooting 3 24-11-2007 09:13 AM
Crusaders Of The Dark Savant sithikus Gaming Zone 2 26-02-2007 03:53 PM
Crusaders Of The Dark Savant questra25 Gaming Zone 1 11-02-2005 04:29 PM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump
 


The current time is 08:34 AM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.