Go Back   Forums > Abandonia.com > Games Discussion
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-10-2004, 08:59 PM   #21
gdp2000
Forum hobbit

 
Join Date: Sep 2004
Location: ,
Posts: 40
Default

How can I know if a game is abandoned or not? I think the release year isn't enough.
gdp2000 is offline                         Send a private message to gdp2000
Reply With Quote
Old 04-10-2004, 06:54 AM   #22
Tom Henrik
10 GOSUB Abandonia
20 GOTO 10


 
Join Date: May 2004
Location: Orlando, United States
Posts: 4,787
Send a message via AIM to Tom Henrik Send a message via MSN to Tom Henrik
Default

First check to see if the producer is still selling or supporting the game. That is the most important rule.

Also the game must be older than 5 years, and that no-one own the copy-right.
__________________
ViGERP AKA what I have been working on these last couple of years...
Tom Henrik is offline                         Send a private message to Tom Henrik
Reply With Quote
Old 05-10-2004, 08:17 PM   #23
Sarah
Guest
Default

I have Windows XP and the sound for Indy and the Last Crusade just isn't working right....as in, there isn't any. Any advice? Thanks
                       
Reply With Quote
Old 05-10-2004, 08:58 PM   #24
Braindead
Abandonia Homie

 
Join Date: Jun 2004
Location: ,
Posts: 663
Send a message via ICQ to Braindead Send a message via MSN to Braindead
Default

Did you try to run the game with DosBox?
Braindead is offline                         Send a private message to Braindead
Reply With Quote
Old 05-10-2004, 09:36 PM   #25
Sarah
Guest
Default

Well, it's weird, because I have run Colonel's Bequest and I can run The Dagger of Amon-Ra (the other Laura Bow game) with sound and no problems without DOSbox. Could it be the difference lies in that they're from different makers? I'll download DOSbox and see what happens but if anyone has any other suggestions, I'd appreciate them
                       
Reply With Quote
Old 05-10-2004, 10:06 PM   #26
Sarah
Guest
Default

ok, I got the sound up and running in DOS box but now I can't figure out how to make the window bigger. In the README file that came with DOSbox it gives a command to make it bigger but I can't get it to work. I don't think I'm typing it into the right place. I'm feeling quite technologically impaired.
                       
Reply With Quote
Old 06-10-2004, 01:27 PM   #27
TheVoid
Home Sweet Abandonia

 
Join Date: Aug 2004
Location: Shella, Kenya
Posts: 968
Default

I think Alt+Enter will do it.
TheVoid is offline                         Send a private message to TheVoid
Reply With Quote
Old 06-10-2004, 01:42 PM   #28
Data
retired
 
Data's Avatar


 
Join Date: Jun 2004
Location: Jan Mayen, Svalbard and Jan Mayen
Posts: 2,167
Default

Quote:
Originally posted by Sarah@Oct 5 2004, 11:06 PM
ok, I got the sound up and running in DOS box but now I can't figure out how to make the window bigger. In the README file that came with DOSbox it gives a command to make it bigger but I can't get it to work. I don't think I'm typing it into the right place. I'm feeling quite technologically impaired.
a bit extreme:

open dosbox.conf
output=overlay (used to be surface)
hwscale=2.5 (used to be 1.0)

save/start dosbox/enjoy

__________________
Flowing with the stream of life
Data is offline                         Send a private message to Data
Reply With Quote
Old 06-10-2004, 05:57 PM   #29
Jumjalum
Forum hobbit

 
Join Date: Oct 2004
Location: Plockton, Scotland
Posts: 40
Default

If you have trouble with DOSBox then try ScummVM which runs it without slowdown and with better graphics scalers. Hmmm...I seem to spend a lot of time telling people about ScummVM
Jumjalum is offline                         Send a private message to Jumjalum
Reply With Quote
Old 06-10-2004, 06:04 PM   #30
aaberg
Game Wizzard

 
Join Date: Aug 2004
Location: Aasane, Norway
Posts: 238
Default

ScummVM is great, but only build to run old adventure games. If you want to play anything else, you'll still need Dosbox or VDMS.
aaberg is offline                         Send a private message to aaberg
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Indiana Jones and the Last Crusade The_Lemming Troubleshooting 1 28-05-2009 08:14 PM
A New Indiana Jones Movie Sebatianos Blah, blah, blah... 60 29-09-2007 12:21 PM
Indiana Jones And The Last Crusade hijinks Gaming Zone 2 21-03-2006 02:42 PM
Indiana Jones And The Last Crusade nobby Troubleshooting 5 14-03-2005 07:11 PM
Indiana Jones Last Crusade grabarvedran Troubleshooting 6 14-02-2005 11:40 AM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump
 


The current time is 07:49 AM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.