Go Back   Forums > Abandonia.com > Games Discussion
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-01-2008, 10:01 PM   #31
Devil_Hunter
Newbie
 
Devil_Hunter's Avatar

 
Join Date: Jan 2008
Posts: 5
Default

K so i figure out its not the memsize thing..

But now i tried this step or example from the wiki..

Example #1

C:> mem
C:> loadfix
C:> doom
C:> mem
C:> loadfix -f
C:> mem

It lowed the memory, i think, but now it won't let me play the game. I type in playroom n playroom.exe, but it won't start. I'm so confused :confused:
Devil_Hunter is offline                         Send a private message to Devil_Hunter
Reply With Quote
Old 05-01-2008, 12:59 PM   #32
The Fifth Horseman
FUTURE SCIENCE BASTARD
 
The Fifth Horseman's Avatar


 
Join Date: Oct 2004
Location: Opole, Poland
Posts: 14,264
Default

Quote:
K so i figure out its not the memsize thing..
Incidentally, it is (vide the readme file if you don't believe me). Try setting it to 4.

Second, Dynamic Core can cause problems with a few games. Set core=normal to change that.

Third, rather than duplicate the examples try reading the information about what do they do.
* The MEM command only displays available memory.
* Running LOADFIX with the -f argument unloads it and frees the memory you occupied with it first. Not what you want, obviously.
* Why the hell did you try running Doom when it's not in the directory?

Quote:
I type in playroom n playroom.exe, but it won't start.
"Just" won't start or are there any error messages?
__________________

"God. Can't you people see I'm trying to commit a crime against science and nature here?"
-- Reed Richards
The Fifth Horseman is offline                         Send a private message to The Fifth Horseman
Reply With Quote
Old 05-01-2008, 01:39 PM   #33
Devil_Hunter
Newbie
 
Devil_Hunter's Avatar

 
Join Date: Jan 2008
Posts: 5
Default

Quote:
Originally Posted by the_fifth_horseman View Post
* Why the hell did you try running Doom when it's not in the directory?


"Just" won't start or are there any error messages?
First off, no I didn't type in doom, i typed in playhouse in the place of doom from the example. Second, when it "just" won't start, what i mean is that i try to play the game, but nothing happens.

Dosbox sets there idle, after what i do from the example. But anyhow, let me try these new settings, n see if the game will work.

Guess what...... I turned the "machine" to ega, n typed in playega,... the game flippin works. Wow, all this time lol.

All it was, is that i turned the "machine" line to ega, n type in playega, n the game works like a charm...

CASE CLOSED!!!!
Devil_Hunter is offline                         Send a private message to Devil_Hunter
Reply With Quote
Old 18-10-2008, 12:20 PM   #34
tikbalang
Newbie
 
tikbalang's Avatar

 
Join Date: May 2005
Location: Beverly Hills, United States
Posts: 19
Default

wasn't there a vga version of this game?
tikbalang is offline                         Send a private message to tikbalang
Reply With Quote
Old 18-10-2008, 01:12 PM   #35
_r.u.s.s.
I'm not Russ
but an ex-alektorophobic
 
_r.u.s.s.'s Avatar


 
Join Date: May 2005
Location: Nitra, Slovakia
Posts: 6,533
Default

maybe you have played amiga version or something
__________________
_r.u.s.s. is offline                         Send a private message to _r.u.s.s.
Reply With Quote
Old 29-07-2010, 05:01 AM   #36
SmartOne1
Guest
Default

The 1993 version is VGA and has much better graphics and sound. I lost the discs, and I'm missing one file:

ABC.DAT

Someone please upload the 1993 version!
                       
Reply With Quote
Old 03-12-2011, 07:29 PM   #37
botofotogoto
Guest
Default x

IT TOOK ME FOREVER TO FIND THIS.

Thank god for this website. Seriously.

I've been searching for 2 days, hours spent trying to figure out what this memory was... the desire to see this was so high. To remembeR!!!!!!

AND NOW I HAVE!!! YES!!!

COMPUTER LAB, 1995 or so
                       
Reply With Quote
Old 20-10-2020, 02:36 AM   #38
redwing634
Newbie

 
Join Date: Oct 2009
Location: Getzville, United States
Posts: 24
Default

The download page seems broken. Anyone able to resolve?

http://files.abandonia.com/download....&td=1603156651
redwing634 is offline                         Send a private message to redwing634
Reply With Quote
Old 22-10-2020, 07:27 AM   #39
Smiling Spectre
10 GOSUB Abandonia
20 GOTO 10
 
Smiling Spectre's Avatar




 
Join Date: Mar 2009
Location: Cherkessk, Russian Federation
Posts: 1,960
Send a message via ICQ to Smiling Spectre Send a message via AIM to Smiling Spectre Send a message via MSN to Smiling Spectre
Default

Try Abovo. http://www.abandonia.com/contact

(No, seriously. They are masters here, and we are powerless until they will fix files.)
__________________
Smiling Spectre is offline                         Send a private message to Smiling Spectre
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump
 


The current time is 03:12 AM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.