Go Back   Forums > Abandonia.com > Games Discussion
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 23-08-2010, 04:18 AM   #271
Manes
Guest
Default Solution Protection Code

Quote:
Originally Posted by brittany View Post
:help: HELP! I downloaded the game, Legend of Kyrandia, I just crossed the bridge and it showed me a symbol and asked me to find the page with this symbol and enter word 9 on line 6. I guess it's some kind of copyright protection and I need the manual ... does anyone know where I can get it?
La solucion es el "ScummVm" Bajalo.
The solution is "ScummVm" Download it.
                       
Reply With Quote
Old 23-08-2010, 09:38 PM   #272
Nyerguds
Game freak
 
Nyerguds's Avatar

 
Join Date: Mar 2005
Location: Buggenhout, Belgium
Posts: 122
Default

I'd help, but I only got the manual in German :P
Nyerguds is offline                         Send a private message to Nyerguds
Reply With Quote
Old 12-04-2011, 05:15 PM   #273
strangedays
Newbie

 
Join Date: Jan 2011
Location: ,
Posts: 5
Default

Greetings!

I have the orginal cd for all three kyrandia games. I was hoping to install them via dosbox, however when I attempt to do so I get an error message. "Could not not make destination directory" or some such. I attempted to make the directory manually and then give the path to the installer, but got the same message. Could anyone lend me a hand?
strangedays is offline                         Send a private message to strangedays
Reply With Quote
Old 12-04-2011, 10:29 PM   #274
Frodo
One ring to rule them all...
 
Frodo's Avatar

 
Join Date: Jun 2005
Location: Edinburgh, Scotland
Posts: 1,490
Default

Strangedays, I heard the Kyrandia games can run through SCUMM.
__________________
Please click on the baby dragon eggs to help them grow -














Frodo is offline                         Send a private message to Frodo
Reply With Quote
Old 14-04-2011, 10:49 AM   #275
endroi
Newbie

 
Join Date: Apr 2011
Posts: 2
Default

Quote:
Originally Posted by Frodo View Post
Strangedays, I heard the Kyrandia games can run through SCUMM.
Yes. Although I coudlnt get lands of lore running on my android phone, so I installed andosbox and got it running that way.
endroi is offline                         Send a private message to endroi
Reply With Quote
Old 14-04-2011, 11:20 AM   #276
Phantom
Game freak
 
Phantom's Avatar


 
Join Date: Nov 2007
Location: Chania, Greece
Posts: 106
Send a message via ICQ to Phantom Send a message via MSN to Phantom
Default

Quote:
Originally Posted by Frodo View Post
Strangedays, I heard the Kyrandia games can run through SCUMM.
Correct, all of them running smoothly.
__________________
Member of Amiga Future; the only printed Amiga magazine.

"We don't sell computers, we sell dreams" - David Pleasance
Phantom is offline                         Send a private message to Phantom
Reply With Quote
Old 15-04-2011, 05:35 PM   #277
strangedays
Newbie

 
Join Date: Jan 2011
Location: ,
Posts: 5
Default

Thank you to Frodo, endroi, and Phantom.

Will this program also allow me to use the cd audio? That's really the only reason I ask, otherwise I would just dl it from here and play.
strangedays is offline                         Send a private message to strangedays
Reply With Quote
Old 28-01-2012, 05:31 PM   #278
Maxor127
Game Wizzard

 
Join Date: Dec 2008
Location: Cleveland, United States
Posts: 254
Default

I grew up playing the floppy version, but now I'm trying to play the CD version on Dosbox, but the speech is too quiet and gets drowned out by the music. Is there a way to adjust that? I use D-Fend Reloaded, and I've messed with the volume sliders, but it didn't help. I want the speech to be louder but the music to stay the same volume.

I've tried ScummVM. The speech is a lot better, but the music doesn't sound emulated as good.

Actually, after messing with the sound options in Dosbox, I'm thinking the music through MT-32 emulation may be too loud.

*Edit* Finally fixed it after messing with settings for a few hours and googling for solutions. It seems I needed to uncheck "Use Mixer" or in otherwords, sbmixer=false, which doesn't make sense to me, but oh well.

Last edited by Maxor127; 28-01-2012 at 06:50 PM.
Maxor127 is offline                         Send a private message to Maxor127
Reply With Quote
Old 29-01-2012, 12:36 PM   #279
Scatty
Treasure hunter
 
Scatty's Avatar

 
Join Date: Jan 2006
Location: Little big small world
Posts: 1,875
Default

Quote:
Originally Posted by Maxor127 View Post
It seems I needed to uncheck "Use Mixer" or in otherwords, sbmixer=false, which doesn't make sense to me, but oh well.
It actually makes perfect sense. Back in the days of Ms-Dos sound cards used drivers to load and a program to adjust the volume of the various outputs of the card in Dos, which worked for each game but also could be adjusted additionally in games that supported their own volume adjustment, which often resulted in a very complex chaos of volume settings needed to be adjusted.
Now I guess DosBox has a hidden mixer volume setting that's ran when the program start, virtually emulating "a soundcard" for compatibility reasons with games. Which is causing Legend of Kyrandia to produce the quiet sound.

One additional important note - if you're using the Roland MT-32 music setting, without having an actual MT-32 hardware module being attached, or without a special emulation program running, the music will not sound like real MT-32 music was meant to sound at all. It would at best sound a bit different from a General MIDI setting and probably a bit messed up and strange at times, since DosBox doesn't emulate MT-32 by itself. Same goes for Roland Sound Canvas setting (supported in Legend of Kyrandia 2: Hand of Fate).
Scatty is offline                         Send a private message to Scatty
Reply With Quote
Old 06-01-2013, 09:13 PM   #280
oceanlife
Newbie

 
Join Date: Jan 2013
Posts: 3
Default Problem loading the game in DOSBox

When trying to load the game with DOSBox I always end up with this error "unable to load font 8FAT.FNT Reinstall program." I followed the correct commands, yet I'm still encountering this same error. I've tried placing the kyracd folder on c: and d:, but it hasn't resolved the issue. What would cause this error? I'm running windows 7 x64 and I'm using a fresh install of DOSBox (I haven't configured it in any way).
oceanlife is offline                         Send a private message to oceanlife
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Legend of Kyrandia 1 & 3 fender178 Troubleshooting 2 01-02-2009 01:54 PM
The Legend Of Kyrandia dreamlax Troubleshooting 8 21-09-2006 02:10 PM
Legend Of Kyrandia Cd Chadwick Troubleshooting 4 14-04-2006 08:08 PM
Legend Of Kyrandia 1 toothbrush Gaming Zone 3 04-06-2005 04:36 PM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump
 


The current time is 11:03 PM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.