Go Back   Forums > Abandonia.com > Troubleshooting
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 26-03-2005, 12:43 AM   #1
Calvaire
Guest
Default

I'm working on the ever amusing challenge of trying to get sound to work properly (if at all) in my games. I'm currently operating in Windows 98 with a Creative SoundBlaster PCI128 for sound, and am using the Abandonia bootdisk as well as the sound drivers from this site. I am, of course, trying to the run games from the DOS prompt.

When the disk gets around to trying to run sbeinit.com (I believe), I get the error message 'PCI device detect failure - SB16 not loaded'. I have searched for and found another topic like this in the forums, but a solution was never found/given. I'm admittedly pretty much in the dark when it comes to what to do with all of those sound driver files from here, so the problem may lie in my bumbling about with those. I believe I copied them to the right location ... Any idea of how I might fix this problem?

Wonderful site!
                       
Reply With Quote
Old 26-03-2005, 08:04 AM   #2
Omuletzu
10 GOSUB Abandonia
20 GOTO 10

 
Join Date: Mar 2004
Location: Shella, Kenya
Posts: 1,529
Send a message via MSN to Omuletzu Send a message via Yahoo to Omuletzu
Default

I am not familiar with the drivers our bootdisk offers, but you should go to driversguide.com, make an account, and search for the drivers for your exact soundcard; and don't forget they have to be DOS drivers.
Happy hunting

Don't forget to post back if you don't succed k:
Omuletzu is offline                         Send a private message to Omuletzu
Reply With Quote
Old 26-03-2005, 04:59 PM   #3
Eagle of Fire
Friendly Fire
 
Eagle of Fire's Avatar

 
Join Date: Sep 2004
Location: Valleyfield, Canada
Posts: 4,892
Default

I am not sure it can really help you but you can try to read this guide. Look at the quote at the end of the second post.

That's about the best help I can give you. Sorry if it is not sufficient.
__________________
I'm on a hot streak... Literally.
Proud member of The Abandoned since 2005.
Eagle of Fire is offline                         Send a private message to Eagle of Fire
Reply With Quote
Old 26-03-2005, 05:53 PM   #4
Calvaire
Guest
Default

Thanks for the help guys - I'll take a look at these asap and see what I can't find. I'll be sure to let you know. If all else fails, a new computer is on its way.
                       
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ultima6 Failure Laeinea Troubleshooting 0 28-06-2007 06:15 AM
Installable Virtual Device Driver Nefertiti Troubleshooting 6 30-06-2006 12:38 PM
Virtual Device Drivers Failed Dll Initialization cheesegrater Troubleshooting 5 12-05-2006 10:49 PM
Device Drivers For Linux Xikarita Tech Corner 11 04-11-2005 07:20 AM
Boot Disk Sound Failure Lutz Troubleshooting 2 28-02-2005 08:59 PM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump
 


The current time is 09:23 PM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.