Go Back   Forums > Abandonia.com > Troubleshooting
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 21-04-2012, 12:42 PM   #1
Ribon
Game freak
 
Ribon's Avatar



 
Join Date: Dec 2009
Location: Murska Sobota, Slovenia
Posts: 112
Default Sound problem with Death Drome

So I've started to play Death Drome, a game made in 1996 specifically for Windows. After installing and replacing the original exe file with the crack (the game is freeware and has been approved on Abandonia as well **** http://www.abandonia.com/vbullet/showthread.php?t=27673 , so yes, it's legal), I have encountered some annoying problems which I hope might be solved here.

First of all, the sound. Even though I have the sound files in .wav format, the sound just doesn't play. It's like playing everything on mute which is extremely annoying. I have set everything on max volume, I have tried running the game with VDMS, I also tried running it in compatibility mode for Windows 95, 98, NT and 2000. Nothing works and I'm starting to lose it here.

Second, the game speed in menus. Nothing too annoying, but the game speed in the main menu and when selecting cars is like 20-times the normal rate. When I start the game, however, the game speed is normal.

Third, and what seems to be the most annoying error ever, is a pop-up window every single bloody time you kill another runner. An error window pops up in the centre of the screen which says "ZERR OK" or something like that and the game in the background freezes. It's only after you press Enter, you get to resume the killing. And since you can get to about 20 kills in 3 minutes on average, having to deal with this pop up so many times just makes the game barely playable.

Any ideas?

I've also tried DOSBox but, like I've already said, the game was made for Windows specifically and it won't let me run it. I'm playing this game on a Windows XP SP3 machine and an Intel CPU (since I can recall people with AMD CPUs have to install a special patch for it to run).
Ribon is offline                         Send a private message to Ribon
Reply With Quote
Old 21-04-2012, 01:31 PM   #2
TotalAnarchy
Surviving the Dark Age
 
TotalAnarchy's Avatar



 
Join Date: Jan 2008
Location: Chisinau, Moldova, Republic of
Posts: 3,147
Default

How big is your copy?
__________________
Don't think about the probabilities. The smallest chance can take us a long way forward. It's not like we have anything else to lose.
TotalAnarchy is offline                         Send a private message to TotalAnarchy
Reply With Quote
Old 21-04-2012, 03:23 PM   #3
Ribon
Game freak
 
Ribon's Avatar



 
Join Date: Dec 2009
Location: Murska Sobota, Slovenia
Posts: 112
Default

The instal folder is 25 mb, the game itself 28 mb.
Ribon is offline                         Send a private message to Ribon
Reply With Quote
Old 22-04-2012, 05:36 AM   #4
TotalAnarchy
Surviving the Dark Age
 
TotalAnarchy's Avatar



 
Join Date: Jan 2008
Location: Chisinau, Moldova, Republic of
Posts: 3,147
Default

Most likely this is a rip and it shouldn't have the music only the sounds. I have tried running the game, and I have encountered the same errors.
__________________
Don't think about the probabilities. The smallest chance can take us a long way forward. It's not like we have anything else to lose.
TotalAnarchy is offline                         Send a private message to TotalAnarchy
Reply With Quote
Old 22-04-2012, 06:51 AM   #5
dosraider
Dismembered.
 
dosraider's Avatar

 
Join Date: Aug 2007
Location: Dixmuide, Belgium
Posts: 2,767
Default

Quote:
Originally Posted by TotalAnarchy View Post
Most likely this is a rip ...
Certainly a rip.
Due to some circumstance I can't check my CD now but from memory full game on CD is approx 300(?) MB, or even more ....

As to run the game I guess that best solution is to run it in VPC2007/W98SE.
If I remember swell most problems to run the game on NT and higher are direct hardware access related, NT's don't like this kind of W9x behavior.

[Edit]
Indeed, seems my memory still is working.
__________________

Not a member of The Victorious People's Shoutbox Liberation Army.
Not a member of the GAG Guerrilla. Don't get A Grip!
FOR RENT
*Advertising space*

Last edited by dosraider; 22-04-2012 at 07:17 AM. Reason: Pffffffrrrrrrrrrrrrrttttttttttttttttttttttttttt
dosraider is offline                         Send a private message to dosraider
Reply With Quote
Old 22-04-2012, 11:07 AM   #6
Ribon
Game freak
 
Ribon's Avatar



 
Join Date: Dec 2009
Location: Murska Sobota, Slovenia
Posts: 112
Default

The thing that's bugging me is that the sounds in .wav format are in the game dir. I don't mind the music not playing, it's the sound effects that's killing me.
Ribon is offline                         Send a private message to Ribon
Reply With Quote
Old 22-04-2012, 04:44 PM   #7
Smiling Spectre
Home Sweet Abandonia
 
Smiling Spectre's Avatar


 
Join Date: Mar 2009
Location: Cherkessk, Russian Federation
Posts: 1,422
Send a message via ICQ to Smiling Spectre Send a message via AIM to Smiling Spectre Send a message via MSN to Smiling Spectre
Default

Did you tried to play this wavs in any player? It could be only stubs...
Smiling Spectre is offline                         Send a private message to Smiling Spectre
Reply With Quote
Old 22-04-2012, 05:25 PM   #8
Ribon
Game freak
 
Ribon's Avatar



 
Join Date: Dec 2009
Location: Murska Sobota, Slovenia
Posts: 112
Default

Quote:
Originally Posted by Smiling Spectre View Post
Did you tried to play this wavs in any player? It could be only stubs...
Yup, had no problems, the files are OK.
Ribon is offline                         Send a private message to Ribon
Reply With Quote
Old 25-04-2012, 05:23 AM   #9
Smiling Spectre
Home Sweet Abandonia
 
Smiling Spectre's Avatar


 
Join Date: Mar 2009
Location: Cherkessk, Russian Federation
Posts: 1,422
Send a message via ICQ to Smiling Spectre Send a message via AIM to Smiling Spectre Send a message via MSN to Smiling Spectre
Default

Quote:
Originally Posted by Ribon View Post
Yup, had no problems, the files are OK.
Oh. And then it's not right.

Ok, proposal 1: can you get "full" game and test it, to detect if it is problem of game in general or ripped one?

Proposal 2: can you try to found another crack? It could be possible that crack was made for "totally ripped" game and simply assumes that you haven't any sound.

Proposal 3: Did you tried game settings? There could be sound volume somewhere.

I will check my copy of Death Drome later...
Smiling Spectre is offline                         Send a private message to Smiling Spectre
Reply With Quote
Old 26-04-2012, 01:59 PM   #10
Ribon
Game freak
 
Ribon's Avatar



 
Join Date: Dec 2009
Location: Murska Sobota, Slovenia
Posts: 112
Default

I can't get the full game, I only had the demo years ago, and I don't think it's the crack's fault. Might look for a different one though.

As for the game settings, 'music' is greyed out (which is OK since there are no music files in the game dir), whereas 'sound' is set to max.
Ribon is offline                         Send a private message to Ribon
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Death Drome Ribon On site 4 16-09-2013 01:54 PM
furrykef - Life & Death II with better sound furrykef Offers 1 16-07-2010 01:50 AM
Sound Problem With Discworld IncognitoSOS General compatibility fixes 9 05-06-2008 05:20 PM
Vdm Sound Problem After Sp2 :( captain_cow Tech Corner 3 29-04-2005 09:09 AM
Problem With Vdm Sound Yavor Troubleshooting 7 26-01-2005 02:14 PM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump
 


The current time is 02:43 AM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.