Go Back   Forums > Abandonia.com > Troubleshooting
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-07-2008, 02:28 PM   #1
Clement22
Newbie

 
Join Date: Jul 2008
Location: ,
Posts: 2
Default Can't get sound working in settlers using dosbox

Hi, im having trouble getting the sound FX to work in settlers.

I've got the music working.

When I go into the settlers sound setup screen there is an option to choose the sound card and I/O address for the music and seperate option to choose the sound card and I/O address for the sound FX.

The music is working so I wont touch that.

There is a setting to switch the music on or off and there is a setting to switch the sound FX on or off but when I switch the sound FX to on and apply the settings it says "your settings do not fit with the configuration of your soundhardware try starting the setup-program again or changing the sound-board settings manually"

I've tried changing the type of sound card that Dosbox emulates in the conf file a few times but nothing works.

I wondered if anyone could please help me as the sounds are a big part of the game in my opinion .
Clement22 is offline                         Send a private message to Clement22
Reply With Quote
Old 12-07-2008, 03:14 PM   #2
Japo
10 GOSUB Abandonia
20 GOTO 10
 
Japo's Avatar




 
Join Date: Mar 2006
Location: Valladolid, Spain
Posts: 3,833
Default

Have you tried the sticky?

Quote:
Originally Posted by Japofran View Post
  • Sound board: Sound Blaster 16. Many games are too old to know this card, but that's no problem because it's backwards-compatible with the following, older cards: Sound Blaster Pro (both versions), Sound Blaster, and AdLib. It also includes a MIDI device that some games use for music.

  • Memory port/address: 220 (or 330 for MIDI). It's possible to find this number preceded by "0x", as in "0x220".

  • IRQ 7.

  • DMA 1. We may be asked about a second DMA ("high" or "16 bits"), it would be 5.
__________________
Life starts every day anew. Prospects not so good.
“wtf IS dos bOX AND DOES IT WORK ON wIN xp???” —Guest, Abandonia Forums
“I re-examined my priorities, and draw new conclusions.” —SHODAN, System Shock
“Now I better take off these wet clothes.” —Lara Croft, Tomb Raider
Japo is online now                         Send a private message to Japo
Reply With Quote
Old 15-07-2008, 04:06 PM   #3
Clement22
Newbie

 
Join Date: Jul 2008
Location: ,
Posts: 2
Default

The setup will only let me choose a sound card for the music. It won't let me choose one for the sound FX keeps saying "your settings do not fit with the configuration of your soundhardware try starting the setup-program again or changing the sound-board settings manually".
Clement22 is offline                         Send a private message to Clement22
Reply With Quote
Old 15-07-2008, 04:34 PM   #4
_r.u.s.s.
I'm not Russ
but an ex-alektorophobic
 
_r.u.s.s.'s Avatar


 
Join Date: May 2005
Location: Nitra, Slovakia
Posts: 6,531
Default

you might want to check out dosbox...
__________________
_r.u.s.s. is offline                         Send a private message to _r.u.s.s.
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Syndicate Plus, sound not working. Guest Troubleshooting 8 24-05-2009 04:34 PM
Settlers 2 Gold Slow Sound Mr. G Troubleshooting 27 28-09-2007 10:44 AM
Sound Problem On Settlers 1 sharingan87 Troubleshooting 2 02-03-2006 09:43 PM
Sound Not Working Faq Nyerguds Troubleshooting 1 06-06-2005 05:07 AM
Sound not working FAQ The Fifth Horseman Troubleshooting Archive 0 25-02-2005 01:18 PM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump
 


The current time is 07:11 PM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.