Go Back   Forums > Abandonia.com > Troubleshooting
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 25-05-2018, 06:31 PM   #1
factcheckingcuz
Newbie

 
Join Date: Sep 2013
Location: ,
Posts: 6
Default Simtown error in Win 3.1 in Dosbox

Greetings Abandoneers

I'm running Windows 3.1 inside Dosbox 0.74 and when I play SimTown I get this error only when trying to build residential buildings (see attachment)

Anyone have a clue what I can do / tweak to make it work?

Thanks, Andy
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	simtown.png
Views:	211
Size:	38.9 KB
ID:	2404  
factcheckingcuz is offline                         Send a private message to factcheckingcuz
Reply With Quote
Old 26-05-2018, 04:46 PM   #2
Tracker
Home Sweet Abandonia
 
Tracker's Avatar




 
Join Date: Jul 2009
Location: Hungary
Posts: 757
Default

Here's a thread I found on the vogons forum. It looks like there's precious little you can do unfortunately - but I hope it saves you a couple of hours if you don't bother using VirtualBox. There's an online version on archive.org, you could give it a try. I'd also try to find an old PC magazine that is period appropriate and check if their contemporary reviews have anything to say on the subject.

I didn't find any system requirements, but please try to setup DOSBox if it was an appropriate machine for the era you emulate if you haven't already - CPU speed, memory size, HDD, CD drive emulation, etc.

There's also a Win95 version of SimTown and even though 95 is difficult to setup it might be an alternative. Personally, I'd try VMware or VirtualBox to work with Win95.

Just my two cents. Best of luck to you in playing.
__________________


Reverend Preacherbot: Wretched sinner unit! The path to Robot Heaven lies here, in the Good Book 3.0.
Bender: Hey. Do I preach at you when you're lying stoned in the gutter? No!
Tracker is offline                         Send a private message to Tracker
Reply With Quote
Old 28-05-2018, 09:47 AM   #3
factcheckingcuz
Newbie

 
Join Date: Sep 2013
Location: ,
Posts: 6
Default

Hello Tracker!

Thank you for your thorough answer which indeed have saved me time
I'm going to give up starting it in dosbox and try and set up in VirtualBox instead. Thanks again!
factcheckingcuz is offline                         Send a private message to factcheckingcuz
Reply With Quote
Old 28-05-2018, 11:18 AM   #4
Tracker
Home Sweet Abandonia
 
Tracker's Avatar




 
Join Date: Jul 2009
Location: Hungary
Posts: 757
Default

No problems, glad I could help. I'd like to warn you however to try Windows 95, not Windows 3.1 in VirtualBox. I think the Vogons guys tried 3.1 in VB but it didn't run well either:

- Win 3.1 in VirtualBox is limited to 16 colors, this causes problems for the game
- Win 3.1 is unstable in VirtualBox
__________________


Reverend Preacherbot: Wretched sinner unit! The path to Robot Heaven lies here, in the Good Book 3.0.
Bender: Hey. Do I preach at you when you're lying stoned in the gutter? No!
Tracker is offline                         Send a private message to Tracker
Reply With Quote
Old 28-05-2018, 02:56 PM   #5
zirkoni
Game Wizzzzzzard
 
zirkoni's Avatar

 
Join Date: Oct 2007
Location: Tampere, Finland
Posts: 464
Default

Windows 3.1 + PCem


PCem is specifically designed for running older operating systems. I've never tried Windows 3.x in it but I've tested MS-DOS 6.22 and Win98.



It's not quite as "user friendly" as something like Virtual Box.
zirkoni is offline                         Send a private message to zirkoni
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dosbox Error Vesna Troubleshooting 6 11-11-2007 06:09 PM
Dosbox Error Message... DarkMatter Troubleshooting 9 04-06-2007 02:02 PM
Dosbox Error Mackins Troubleshooting 2 27-02-2005 04:40 PM
Anyone Know What This Error Means In Dosbox... Guest_john Troubleshooting 1 17-02-2005 03:13 PM
Dosbox Error ToySoldier Troubleshooting 6 08-01-2005 09:04 PM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump
 


The current time is 09:24 AM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.