Go Back   Forums > Abandonia.com > Troubleshooting
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-08-2014, 12:02 AM   #1
0821
Guest
Default How can I change a Windows .exe to something that is compatible?

The Title says it all. I have followed the instructions from this site http://www.myabandonware.com/howto/, but then I get this notification that the program file is a Windows executable, and one that does not work on DOSbox. How do I get it to one that is compatible?

please help!
                       
Reply With Quote
Old 05-08-2014, 03:40 PM   #2
The Fifth Horseman
FUTURE SCIENCE BASTARD
 
The Fifth Horseman's Avatar


 
Join Date: Oct 2004
Location: Opole, Poland
Posts: 14,264
Default

You don't.
The only way to run Windows programs in DOSBox is to run Windows itself inside DOSBox and then the programs in there.
__________________

"God. Can't you people see I'm trying to commit a crime against science and nature here?"
-- Reed Richards
The Fifth Horseman is offline                         Send a private message to The Fifth Horseman
Reply With Quote
Old 09-08-2014, 10:22 PM   #3
Smiling Spectre
10 GOSUB Abandonia
20 GOTO 10
 
Smiling Spectre's Avatar




 
Join Date: Mar 2009
Location: Cherkessk, Russian Federation
Posts: 1,738
Send a message via ICQ to Smiling Spectre Send a message via AIM to Smiling Spectre Send a message via MSN to Smiling Spectre
Default

Oh, relating, but totally different question, 5th.

Is it possible to transform Win16 format to Win32, without decompiling? I have a very little knowledge about difference between it, so I have no idea, if it even theoretically possible...
__________________
Smiling Spectre is offline                         Send a private message to Smiling Spectre
Reply With Quote
Old 10-08-2014, 11:20 AM   #4
Japo
Autonomous human
 
Japo's Avatar


 
Join Date: Mar 2006
Location: ,
Posts: 4,520
Default

Nope
__________________
Life starts every day anew. Prospects not so good...
Japo is offline                         Send a private message to Japo
Reply With Quote
Old 10-08-2014, 03:23 PM   #5
The Fifth Horseman
FUTURE SCIENCE BASTARD
 
The Fifth Horseman's Avatar


 
Join Date: Oct 2004
Location: Opole, Poland
Posts: 14,264
Default

Quote:
Originally Posted by Smiling Spectre View Post
Oh, relating, but totally different question, 5th.

Is it possible to transform Win16 format to Win32, without decompiling? I have a very little knowledge about difference between it, so I have no idea, if it even theoretically possible...
No. Completely different APIs.
__________________

"God. Can't you people see I'm trying to commit a crime against science and nature here?"
-- Reed Richards
The Fifth Horseman is offline                         Send a private message to The Fifth Horseman
Reply With Quote
Old 13-08-2014, 04:42 AM   #6
Smiling Spectre
10 GOSUB Abandonia
20 GOTO 10
 
Smiling Spectre's Avatar




 
Join Date: Mar 2009
Location: Cherkessk, Russian Federation
Posts: 1,738
Send a message via ICQ to Smiling Spectre Send a message via AIM to Smiling Spectre Send a message via MSN to Smiling Spectre
Default

Tsk. Pity. I had slight hope that I can start all this Win16 games in my brand new Win8.1. Will not happen. Ok, thank you!
__________________
Smiling Spectre is offline                         Send a private message to Smiling Spectre
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows Xp Compatible Games? Patrick79 General compatibility fixes 23 09-11-2006 12:22 PM
Modern Soundcards Compatible With Old Sb? gorkur Tech Corner 3 07-02-2006 05:04 PM
Windows Vista Not Compatible With Directx9 The Niles Gaming Zone 17 04-12-2005 10:24 AM
Is Sata Raid Compatible With Dos Box Magnolene General compatibility fixes 2 25-06-2005 02:03 AM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump
 


The current time is 05:41 AM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.