Go Back   Forums > Abandonia.com > Games Discussion
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 24-04-2010, 03:43 PM   #11
another_guest
Abandonia Homie

 
Join Date: Feb 2005
Location: , Belgium
Posts: 675
Default

Quote:
Originally Posted by Panthro View Post
What sort of issue?

By this I mean, have you got black borders on each side, or some sort of graphical corruption or stretched image? ...
"Right 2/3rd of screen on left, left 1/3rd of screen on right."

From the original post, I gather that the left 1/3 of the screen is displayed on the right. Pretty weird, never seen that...
__________________
A sickened, sensitive shadow writhing in hands that are not hands, and whirled blindly past ghastly midnights of rotting creation (Nyarlathotep, H.P. Lovecraft)
another_guest is offline                         Send a private message to another_guest
Reply With Quote
Old 24-04-2010, 05:47 PM   #12
Panthro
Man of Science
 
Panthro's Avatar

 
Join Date: Oct 2006
Location: Newcastle upon Tyne, England
Posts: 380
Default

Sounds like the image has been partially shifted off the left hand side of the screen, and around to the right..?

Not really sure how to sort that.

I wonder if it's possibly to play it in a window?
Panthro is offline                         Send a private message to Panthro
Reply With Quote
Old 03-06-2010, 10:42 PM   #13
Maxzwell
Guest
Default Screen split 2/3, 1/3

Quote:
Originally Posted by Panthro View Post
Sounds like the image has been partially shifted off the left hand side of the screen, and around to the right..?

Not really sure how to sort that.

I wonder if it's possibly to play it in a window?
Yes, that is the problem I am having too. I tried it on two PC's and the same result. This started happening back when XP first came out and I upgraded my Win98 and it appears every PC with XP is doing this. I tried running in compatibility modes with Win 95/98/ME/2000 with no success. Tried reducing graphics quality (in properties) to 640 by 480 and every other option available there with the same result of 2/3 RHS on left and 1/3 LHS on right screen split.
I am not sure how to make it run in a window instead of full screen, so that's one thing i did not try.

Any suggestions, anyone? I haven't played this game in years and would really like to know how to run it on XP properly.

Thanks.
                       
Reply With Quote
Old 04-06-2010, 12:15 AM   #14
Maxzwell
Guest
Default

Btw, here's an update. I decided to play it and see what happens and all the screens/mission selections/etc. remain split 2/3 - 1/3 way until the actual gameplay begins. The game screen itself is fine. After beating a mission the score screen is split again and selecting next mission, which is problematic because you cannot see all of the options where you can click for next mission. So there's some video info missing when the screen is split like that.

Unrelated, and dont remember seeing a note anywhere on this, but there are no movies in between missions. I suppose i should go find my old copy of the game at parents' place.
                       
Reply With Quote
Old 04-06-2010, 05:35 PM   #15
Panthro
Man of Science
 
Panthro's Avatar

 
Join Date: Oct 2006
Location: Newcastle upon Tyne, England
Posts: 380
Default

The rip I played for the review didn't have the cutscene movies either, but they are on YouTube. Not much help, but at least it gives you a bit of the atmosphere.
Panthro is offline                         Send a private message to Panthro
Reply With Quote
Old 04-06-2010, 10:49 PM   #16
MrFlibble
Hero Gamer
 
MrFlibble's Avatar

 
Join Date: May 2009
Location: Weiherhof, Germany
Posts: 496
Default

Take a look at the Dune 2000 Tech Support Forum at FED2k, I think there are several topics that mention this very issue you have.
__________________
FED2k Forums - Westwood Studios' Dune games and more
MrFlibble is offline                         Send a private message to MrFlibble
Reply With Quote
Old 08-06-2010, 12:15 AM   #17
Maxzwell
Guest
Default Screen split 2/3, 1/3

Quote:
Originally Posted by MrFlibble View Post
Take a look at the Dune 2000 Tech Support Forum at FED2k, I think there are several topics that mention this very issue you have.
Thanks for the link. Unfortunately, as of now the best "fix" they got is the same 1 I found yesterday, which is changing graphics to 8bit mode from game's main menu. Then the missions are fine as long as you don't minimize the game (it gets all screwy again and you gotta save/load the game again to fix it). But there doesn't seem to be a real fix because all other menus and map selection screens are unchanged 2/3 1/3.

Someone spoke of a different solution but no one else confirmed this:
"i swapped from an old tft monitor(only had 3 resolution settings), to a newer model(has 10 res' settings).

After some messing around. i found by changing to 60Hertz and game compatibility mode to 'windows 2000'. it was perfect. no more split screens or unplayable resolutions."
                       
Reply With Quote
Old 22-07-2010, 05:24 PM   #18
FarSeerPT
Forum hobbit

 
Join Date: Sep 2008
Location: Moita, Portugal
Posts: 41
Default

Well dune 2000 was and maybe still is one of my favourite games of all time.

I always loved it and its a hard game.
To me, this game is more than a worthy remake of dune ll, and the biggest improvement is the fact that you can select more than 1 unit, because thats the only reason that i think that today dune 2 its almost unplayable to me.
Very great games both.

Last edited by FarSeerPT; 24-07-2010 at 09:57 PM.
FarSeerPT is offline                         Send a private message to FarSeerPT
Reply With Quote
Old 04-07-2011, 02:54 AM   #19
rfxcasey
Newbie

 
Join Date: Dec 2008
Location: Thomasville, United States
Posts: 3
Default

Having an issue with this under Win 7. When I start the game the graphics flicker in the menu and this continues into the gameplay screens. I've tried all manner of compatibility and graphics settings but nothing helps. I'm running the latest Nvidia driver but it was doing it with the last driver as well. Any help would be great.
rfxcasey is offline                         Send a private message to rfxcasey
Reply With Quote
Old 04-07-2011, 06:07 AM   #20
hunvagy
Thread Necromancer
 
hunvagy's Avatar

 
Join Date: Jun 2009
Location: Hajduszoboszlo, Hungary
Posts: 489
Send a message via MSN to hunvagy
Default

Quote:
Originally Posted by rfxcasey View Post
Having an issue with this under Win 7. When I start the game the graphics flicker in the menu and this continues into the gameplay screens. I've tried all manner of compatibility and graphics settings but nothing helps. I'm running the latest Nvidia driver but it was doing it with the last driver as well. Any help would be great.
Prolly should be in troubleshooting, but oh well. Dune 2k is 2D if I recall, and older directx, which can cause a few problems in win7. If you think you're savvy enough with command line, there's an easy fix for this, you have to kill explorer while you play. Explorer as in the UI of windows

TASKKILL /F /IM explorer.exe

this will shut it down, but I'd advise to put it in a batch file, restarting explorer after.
__________________
Angelus Errare, where angels lose their way
hunvagy is offline                         Send a private message to hunvagy
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dune 2000 Paco D 9 30-06-2013 05:38 AM
Dune 2000 chainsoar On site 20 09-04-2010 02:49 PM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump
 


The current time is 03:41 PM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.