Go Back   Forums > Abandonia.com > Games Discussion
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 21-12-2005, 02:35 AM   #101
Basil White
Guest
Default

Quote:
Originally posted by The Niles@Mar 26 2004, 08:24 PM
They where hired actors, they made a big fuss about hiring actors for the civ2 game. It was a big hype.
I knew the "Trade Advisor", Spencer Humm. I played ComedySportz DC with him in the 90's. He was Slash of the MD Ren Fest Show Hack and Slash; HAck was the Military Advisor.
                       
Reply With Quote
Old 21-12-2005, 10:13 AM   #102
Tulac
Union Leader



 
Join Date: Dec 2004
Location: Zagreb, Croatia
Posts: 1,867
Default

Quote:
Originally posted by Guest@Dec 20 2005, 05:23 PM
where can i find scenarios of this game??
http://www.civfanatics.com/civ2/downloads/

Check the scenario part
__________________
[14-12, 16:08] TotalAnarchy: but the greatest crime porn has done is the fact that it's all fake and emotionless, that's why I prefer anime hentai frankly
Tulac is offline                         Send a private message to Tulac
Reply With Quote
Old 28-12-2005, 09:44 PM   #103
Guest
Guest
Default

A problem. My spies will not go in enemy cities. Anyone with the idea why is that the case? I can bribe enemy units but can't touch the cities :angry: .
                       
Reply With Quote
Old 07-01-2006, 03:02 AM   #104
IHateSeph
Forum hobbit

 
Join Date: Jan 2006
Location: ,
Posts: 38
Default

AI does get boring after a while. They become amazingly predictable. So ofcourse Multiplayer games are much more worthwhile. I personally have my own style of playing the game. I start by jacking up the science rates to maximum while in the despot government, and try to get as many technology advances as possible. I first work towards getting the important governments, leading up to Democracy.

Then I work on being able to build the Great Wall/United Nations, so enemies hesitate to declare war. From there it's smooth sailing. Don't give any of the enemies any technologies unless it's a good trade, build as many wonders as possible, and raise the tax rate moderately to cover the cost of the cities. Ofcourse... If you go ballistic and build tons of cities, you'll get a pretty nice return on your tax rates. From there, either just kill everyone, if theres not that many players, or simply do the Space Race thing.

I don't know if anyone else plays this way though.

To answer some questions...

"A problem. My spies will not go in enemy cities. Anyone with the idea why is that the case? I can bribe enemy units but can't touch the cities ."

You need to be quick. Whenever a Spy or Diplomat gets close enough to a city, sometimes the target will send a unit out to engage the Spy/Diplomat indoing so your unit is sent back to the nearest city for being caught. The key is getting just two squares away from the city, and then rushing for it before the units turn is completely over. From there a list of items is avaliable to do with the city as you wish. Hope thats the problem.

"I have tried to download and play this game on my work and private PC, which both run XP. I had to download aemon.dll from an external source as the one in the zip file was incomplete. Now when trying to run the game both PC's now tell me Civ2 had to close and sorry for the inconveinence.
I really want to be able to play this game again can anyone help?"

Thats more a hardware issue. I have XP, and Civ 2 runs perfectly for me. I suggest just doing some fixing like removing any Spyware, Viruses, and junk. Re-downloading Civ 2, as I have downloaded it recently and the files work. Extract and then just run the Registry entries (titled Vfwfix) and run the Civ 2 exe. If that doesn't solve the problem I don't know what will.

Edit by punch: compiled I hate sephs double post into one post
IHateSeph is offline                         Send a private message to IHateSeph
Reply With Quote
Old 07-01-2006, 03:57 AM   #105
Cockroach
Abandonia nerd

 
Join Date: Dec 2005
Location: ,
Posts: 71
Default

I used to play this game several years ago. I would play as Republic most of the time and build up tech. Then when I got into serious fighting I would go Fundamentalist for morale and money advantages.
Cockroach is offline                         Send a private message to Cockroach
Reply With Quote
Old 07-01-2006, 12:37 PM   #106
IHateSeph
Forum hobbit

 
Join Date: Jan 2006
Location: ,
Posts: 38
Default

Thats the beauty of a Fundamentalist government. I personally whenever I just want to go to war, I send a spy to sabatage the city, and hope I get caught... Thus creating an international incident. Then my government crumbles, and I quickly switch to Fundamentalism. Thats when I go Dynasty Warriors on my dim-witted AI opponents. But other than that. Though the game lacking difficulty, can also be mindless fun while using a bit of thought process. So yeah... I thoroughly recommend it.
IHateSeph is offline                         Send a private message to IHateSeph
Reply With Quote
Old 09-01-2006, 05:27 AM   #107
laiocfar
NOD Commander
 
laiocfar's Avatar

 
Join Date: Feb 2005
Location: Palermo, Argentina
Posts: 814
Default

Quote:
AI does get boring after a while. They become amazingly predictable.
Well, try a higher difficult level. This will not give u a best AI but the AI will get techs, units and everything at a lower price by level making the game pretty hard.
The best strategy its to be expansionist, only by aving a huge empire u can beat the AI in techs.
__________________
2nd placed of 1st Ufo2000 Tournament!
laiocfar is offline                         Send a private message to laiocfar
Reply With Quote
Old 24-01-2006, 08:39 AM   #108
Hades
Newbie

 
Join Date: Jun 2005
Location: Bedyqas, Albania
Posts: 4
Default

Its incredible all this time and you still posting about CIV2

No es hermoso ke la gente se quiera, son, digo somos unos FREAKS

I am making a WH4000 Scenario with the miniatures from the page if anyone want it post here :Titan:
Hades is offline                         Send a private message to Hades
Reply With Quote
Old 24-01-2006, 11:18 AM   #109
Xalo
Newbie

 
Join Date: Mar 2005
Location: ,
Posts: 11
Default

civ series are quite cool, true masterpiece, but i have a problem with this civ2.
in my case, all text is written in greek font. quite easy to decode, but it's annoying to "decode" all the time as you are meant to rule an empire, not to act a translator!

P.S. civ is great, my dad plays it last ten years. but not for me
Xalo is offline                         Send a private message to Xalo
Reply With Quote
Old 25-01-2006, 07:58 AM   #110
Gamefreak
Guest
Default

If you mess around with scenario.gif you can't load it in the game anymore as it's designed on the strictest dimension and border rules so install the game anew and better don't touch the gif-file again.
                       
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Civilization Kosta Games Discussion 347 11-07-2017 01:54 AM
Civilization 1 Kreepah Troubleshooting 15 14-08-2005 09:38 PM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump
 


The current time is 06:58 PM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.