Go Back   Forums > Community Chatterbox > Gaming Zone
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 16-02-2006, 05:53 AM   #1
gregor
Home Sweet Abandonia
 
gregor's Avatar

 
Join Date: Feb 2004
Location: Agalli, Albania
Posts: 1,021
Default

I recently downloaded a warcraft 2 ripped version that actually works. i run it form win 98, works just fine. it's an interesting game, played it once before. the most i like about it is sounds.
but the biggest downside is (only now i discovered) the high cost of units (even peasants) and (this one i knew before) very limited resources. To me it seems basically like upgraded Dune 2.

Still what i do find a bit annoying is that despite nice graphics the movement of screen (map scroll) is too fast on todays computers. anyone knows how to reduce it? i tried reducing the speed in the menu, but it didn't help much. what about resolution? was there anyway to change it to a higher one? i can't seem to remember it because it's been a while since i played the original version.
__________________
Crantius Colto: Fear not. You are safe here with me.
Lifts-Her-Tail: I must finish my cleaning, sir. The mistress will have my head if I do not!
Crantius Colto: Cleaning, eh? I have something for you. Here, polish my spear.
Lifts-Her-Tail: But it is huge! It could take me all night!
Crantius Colto: Plenty of time, my sweet. Plenty of time.
From The Lusty Argonian Maid by Crassius Curio found in TES3: Morrowind
gregor is offline                         Send a private message to gregor
Reply With Quote
Old 16-02-2006, 07:38 AM   #2
Scatty
Treasure hunter
 
Scatty's Avatar

 
Join Date: Jan 2006
Location: Little big small world
Posts: 1,857
Default

Well, to reduce the map scroll you can either use SlowDown - download here - or you can use DosBox which you can download through a link here, if your PC is fast enough for it.
As this is a game from 1995, you can't change the resolution in it yet. It's always 640x480.
Scatty is offline                         Send a private message to Scatty
Reply With Quote
Old 16-02-2006, 01:51 PM   #3
The Fifth Horseman
FUTURE SCIENCE BASTARD
 
The Fifth Horseman's Avatar


 
Join Date: Oct 2004
Location: Opole, Poland
Posts: 14,264
Default

Man... this thread is warez talk.

Warcraft 2 is still sold - and quite cheap - in something called "Battle.net edition, which is supposedly somewhat better and runs under XP with no problems.
__________________

"God. Can't you people see I'm trying to commit a crime against science and nature here?"
-- Reed Richards
The Fifth Horseman is offline                         Send a private message to The Fifth Horseman
Reply With Quote
Old 16-02-2006, 02:24 PM   #4
Rogue
10 GOSUB Abandonia
20 GOTO 10
 
Rogue's Avatar

 
Join Date: Nov 2004
Location: Afrim, Albania
Posts: 2,113
Default

Only warez thing is that he mention he downloaded riped version.

If I was you, I still would consider to buy this game, as new version is optimized for a new computers, and it comes with additional expension pack and all cool videos.

I paid 10 bucks me think for it, and I already had old battle chest. It is very worth it!

And it is funny to compare Dune and Warcraft...
Rogue is offline                         Send a private message to Rogue
Reply With Quote
Old 16-02-2006, 03:42 PM   #5
SirPeter
Abandonia nerd

 
Join Date: Sep 2005
Location: ,
Posts: 85
Default

Rips are still warez though.
SirPeter is offline                         Send a private message to SirPeter
Reply With Quote
Old 16-02-2006, 04:26 PM   #6
gregor
Home Sweet Abandonia
 
gregor's Avatar

 
Join Date: Feb 2004
Location: Agalli, Albania
Posts: 1,021
Default

yah, well... some sites offer them as abandonware. :O
anyway i doubt new version would help, because i don't have XP. and i already played it once (the original), i just want to replay it a bit nothing else. probabyl not even the whole game, because i am sure i will get tired of it somewhere in the middle.

I also heard that there is a remake available. Or should i say half remake, something like Zdoom, where you need some original files to make the game work...
__________________
Crantius Colto: Fear not. You are safe here with me.
Lifts-Her-Tail: I must finish my cleaning, sir. The mistress will have my head if I do not!
Crantius Colto: Cleaning, eh? I have something for you. Here, polish my spear.
Lifts-Her-Tail: But it is huge! It could take me all night!
Crantius Colto: Plenty of time, my sweet. Plenty of time.
From The Lusty Argonian Maid by Crassius Curio found in TES3: Morrowind
gregor is offline                         Send a private message to gregor
Reply With Quote
Old 16-02-2006, 04:43 PM   #7
The Fifth Horseman
FUTURE SCIENCE BASTARD
 
The Fifth Horseman's Avatar


 
Join Date: Oct 2004
Location: Opole, Poland
Posts: 14,264
Default

Quote:
And it is funny to compare Dune and Warcraft...
Or Warcraft 1, 2 and 3, in fact. Each was a very different game in terms of how it played (personal preference goes to Warcraft 1).
__________________

"God. Can't you people see I'm trying to commit a crime against science and nature here?"
-- Reed Richards
The Fifth Horseman is offline                         Send a private message to The Fifth Horseman
Reply With Quote
Old 16-02-2006, 05:37 PM   #8
velik_m
Game Wizzard

 
Join Date: Sep 2005
Location: Agalli, Albania
Posts: 271
Default

Quote:
Originally posted by the_fifth_horseman@Feb 16 2006, 05:43 PM
Quote:
And it is funny to compare Dune and Warcraft...
Or Warcraft 1, 2 and 3, in fact. Each was a very different game in terms of how it played (personal preference goes to Warcraft 1).
is it ok if i call "Age of Empires" a "Warcraft 2" clone?
__________________
To the east, always to the east...
velik_m is offline                         Send a private message to velik_m
Reply With Quote
Old 16-02-2006, 07:10 PM   #9
Rogue
10 GOSUB Abandonia
20 GOTO 10
 
Rogue's Avatar

 
Join Date: Nov 2004
Location: Afrim, Albania
Posts: 2,113
Default

@ velik_m - AOE offered some stuff that Warcraft 2 did not have, and improved animation, different kind of story with ability to replay same missions. Both games have their ups and downs.

@ gregor - never heard of remake of WC2. Are you sure you did not mean Total Annihilation? There is a remake of that game, which is converted into 3D world.
Rogue is offline                         Send a private message to Rogue
Reply With Quote
Old 16-02-2006, 08:40 PM   #10
Yobor
Hero Gamer
 
Yobor's Avatar

 
Join Date: Feb 2005
Location: Stephens City, United States
Posts: 488
Default

I have the old version, and what I do is use the cursor on the mini-map, and that works just fine.
Yobor is offline                         Send a private message to Yobor
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Warcraft Professor Oak W 31 16-03-2017 06:14 PM
Warcraft Setup Yuri2356 Troubleshooting 4 26-02-2005 11:56 AM
Warcraft, Not A Request! Dreadlord Gaming Zone 22 21-02-2005 01:59 PM
Warcraft 2 WildZeppelin Gaming Zone 9 10-02-2005 08:16 PM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump
 


The current time is 12:54 AM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.