Go Back   Forums > Abandonia.com > Troubleshooting
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-09-2005, 06:46 AM   #1
Honkers
Guest
Default

:help: QFG1VGA all of a sudden quit working on me! Whenever I start up the game, it gives me this funky error message saying, "You need [x] more bytes of free memory available to run this game. If you have any resident software loaded, please remove it and try again. Script #: 0, IP: 0". Please help!!
                       
Reply With Quote
Old 02-09-2005, 12:44 AM   #2
Honkers
Guest
Default

Is there some rule that you can't help an unregistered guest?
                       
Reply With Quote
Old 02-09-2005, 01:11 AM   #3
Eagle of Fire
Friendly Fire
 
Eagle of Fire's Avatar

 
Join Date: Sep 2004
Location: Valleyfield, Canada
Posts: 4,892
Default

No, there is no such "rules"... Most likely, those who can help you didn't even log in and see your message in the first place. Waiting only a few hours is far from being a long wait.

What is your computer spec, do you use XP and if yes, did you try DOSBox?
__________________
I'm on a hot streak... Literally.
Proud member of The Abandoned since 2005.
Eagle of Fire is offline                         Send a private message to Eagle of Fire
Reply With Quote
Old 02-09-2005, 06:14 AM   #4
Honkers
Guest
Default

Sorry, I didn't notice there's a time zone difference. Anyways, I'm using Win98 on an AMD K6 processor- I'm not sure how many MHz that is, all I know is that it has 512 megs of RAM. I tried using dosbox, but it runs retardedly slowly no matter how much faster or slower I make it.
                       
Reply With Quote
Old 02-09-2005, 06:37 AM   #5
Honkers
Guest
Default

If this helps you any, here's a picture.
                       
Reply With Quote
Old 02-09-2005, 07:54 AM   #6
Mats
Abandonia nerd

 
Join Date: Jan 2005
Location: ,
Posts: 84
Default

Have you tired using VDMsound (avilable on Abandonia)?


///MJ
Mats is offline                         Send a private message to Mats
Reply With Quote
Old 03-09-2005, 12:01 AM   #7
Honkers
Guest
Default

It won't work with Win98.
                       
Reply With Quote
Old 05-09-2005, 03:06 AM   #8
Honkers
Guest
Default

Can't anyone help me?
                       
Reply With Quote
Old 05-09-2005, 03:39 AM   #9
Gith
Newbie

 
Join Date: Apr 2005
Location: ,
Posts: 2
Default

Oks...

qfg1vga should work fine through windows 98 - it was released around that era of windows OS.

You mentioned that the game suddenly stopped working for you - I take that to mean at one point it was working fine... Am also going to assume you have an up to date virus scanner running on your system - if not get one quick

Some things to try:

Reinstall the game over your existing installation - this will rule out any file corruption.

If that doesn't cure it, then try uninstalling anything that has added new TSR's to your windows installation - i.e. anything you've installed that has added an icon to your systray, anything that has added to your autoexec.bat and config.sys files, anything that has added something to your "startup" folder.
Gith is offline                         Send a private message to Gith
Reply With Quote
Old 05-09-2005, 09:12 AM   #10
BeefontheBone
10 GOSUB Abandonia
20 GOTO 10
 
BeefontheBone's Avatar

 
Join Date: Feb 2005
Location: Leeds, England
Posts: 2,166
Default

Could it be that it means Extended memory (or unextended or whatever)? - that was a common problem with DOS programs in Win 98, you might need to adjust settings in config.sys.
BeefontheBone is offline                         Send a private message to BeefontheBone
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
syndicate not working ysorian Troubleshooting 5 01-12-2008 12:21 AM
Mdk Not Working Sandman Troubleshooting 1 05-11-2007 09:37 AM
Help!- Can't Get The Simpsons Working! AaronT12 Troubleshooting 2 28-09-2005 02:48 PM
Dosbox Not Working Hopkins Troubleshooting 25 04-09-2005 12:05 AM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump
 


The current time is 03:20 PM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.