Go Back   Forums > Abandonia.com > The ISO Cellar > D
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-03-2010, 12:38 PM   #11
_r.u.s.s.
I'm not Russ
but an ex-alektorophobic
 
_r.u.s.s.'s Avatar


 
Join Date: May 2005
Location: Nitra, Slovakia
Posts: 6,533
Default

now sorry for TRIPPLE post but why the hell did you put 215 MB?!

when you click on the link it says 176,502 KB, which is 172 MB
__________________
_r.u.s.s. is offline                         Send a private message to _r.u.s.s.
Reply With Quote
Old 25-08-2010, 03:16 PM   #12
nothing Evil
Newbie

 
Join Date: Aug 2010
Posts: 2
Default

Ok so.. now i downloaded this version:
4shared [ISO] [176 MB] + Patch 1.04


mounted the iso and then...? what to do now? how to install and get the game working??
nothing Evil is offline                         Send a private message to nothing Evil
Reply With Quote
Old 25-08-2010, 04:57 PM   #13
dosraider
Dismembered.
 
dosraider's Avatar

 
Join Date: Aug 2007
Location: Dixmuide, Belgium
Posts: 2,767
Default

You read and learn:

http://www.abandonia.com/vbullet/showthread.php?t=20886
__________________

Not a member of The Victorious People's Shoutbox Liberation Army.
Not a member of the GAG Guerrilla. Don't get A Grip!
FOR RENT
*Advertising space*
dosraider is offline                         Send a private message to dosraider
Reply With Quote
Old 26-08-2010, 06:43 AM   #14
_r.u.s.s.
I'm not Russ
but an ex-alektorophobic
 
_r.u.s.s.'s Avatar


 
Join Date: May 2005
Location: Nitra, Slovakia
Posts: 6,533
Default

well then it behaves like normal cd in dos. so you change letter to drive where you mounted it, dir excutables, install it... of course don't forget to mount some hard drive too
__________________
_r.u.s.s. is offline                         Send a private message to _r.u.s.s.
Reply With Quote
Old 26-08-2010, 09:11 AM   #15
nothing Evil
Newbie

 
Join Date: Aug 2010
Posts: 2
Default

whooops, im sorry.. it seems there was an error when first extracting the iso and so when installing it it could not get all data an didn't work..
my bad, or 7zip's bad to be precise... i'm sorry
nothing Evil is offline                         Send a private message to nothing Evil
Reply With Quote
Old 31-08-2010, 08:29 PM   #16
THIphatt
Newbie

 
Join Date: Feb 2008
Location: Youngstown, United States
Posts: 4
Default Ummm...

I now have two questions; (1) DOES the Abandonia version run w/sound? I can get it to run via DosBox, but not with sound. (2) How do you apply the patch to the .iso version? It won't run and I've now burnt it to two different CDs, so I'm thinking I probably need the patch to get it to work, but I don't know how to apply the patch to a burnt CD!...

Thanx for your assistance.
THIphatt is offline                         Send a private message to THIphatt
Reply With Quote
Old 31-08-2010, 08:57 PM   #17
dosraider
Dismembered.
 
dosraider's Avatar

 
Join Date: Aug 2007
Location: Dixmuide, Belgium
Posts: 2,767
Default

2: need more info.
OS?
Mount lines?
Did you install the game IN dosbox?
Did you use imgmount to mount the ISOs directly in dosbox? (BTW: No need to burn the CDs ....)

And: did you at least take a look at the tutorials ...? I don't think so.
__________________

Not a member of The Victorious People's Shoutbox Liberation Army.
Not a member of the GAG Guerrilla. Don't get A Grip!
FOR RENT
*Advertising space*
dosraider is offline                         Send a private message to dosraider
Reply With Quote
Old 31-08-2010, 09:55 PM   #18
THIphatt
Newbie

 
Join Date: Feb 2008
Location: Youngstown, United States
Posts: 4
Default

Well, I just burnt the .iso to a CD (that's what I thought I was supposed to do) and I am now able to get it to run direct from the CD, so it DOES play, no DosBox necessary. But I still don't have sound and that was the whole reason I downloaded the .iso! I ran disc.bat and THOUGHT I'd configured it for Soundblaster, but there's no sound whatsoever and I can't get it to ask for my settings again! Do I need to copy the files onto the computer and run it using DosBox? And when I DO use DosBox, I use the drag and drop method; I HAVE read all the tutorials on how to use it via the commands and it's like another language, no matter how many times I read it.

And my computer is Win XP, Home Edition, Version 2002, Service Pack 3. I'm guessing it comes with Soundblaster Pro?
THIphatt is offline                         Send a private message to THIphatt
Reply With Quote
Old 31-08-2010, 10:01 PM   #19
dosraider
Dismembered.
 
dosraider's Avatar

 
Join Date: Aug 2007
Location: Dixmuide, Belgium
Posts: 2,767
Default

You need to mount:
1)A virtual C
2)the CD as D in dosbox (or mount the ISO with imgmount as D , highly recommended)
Then install the game from D on C in dosbox
The game must be launched from C

Again, read the tutos PLEASE.
http://www.abandonia.com/vbullet/forumdisplay.php?f=90

[Edit]
Quote:
Originally Posted by THIphatt View Post
And my computer is Win XP, Home Edition, Version 2002, Service Pack 3. I'm guessing it comes with Soundblaster Pro?
Don't think so, will most probably be AC97 soundchip, not that it matters, dosbox emulates a SB16/Pro/Awe almost perfectly.
__________________

Not a member of The Victorious People's Shoutbox Liberation Army.
Not a member of the GAG Guerrilla. Don't get A Grip!
FOR RENT
*Advertising space*

Last edited by dosraider; 31-08-2010 at 10:15 PM. Reason: grmpf
dosraider is offline                         Send a private message to dosraider
Reply With Quote
Old 31-08-2010, 10:35 PM   #20
THIphatt
Newbie

 
Join Date: Feb 2008
Location: Youngstown, United States
Posts: 4
Default

OK, will do. I just didn't know it HAD to use DosBox, as I've burnt and run a lot of .iso's as if they were store-bought CDs and assumed this was the same. *sigh* Guess there's a LOT I just don't know...but WILL learn. Thanx a lot.
THIphatt is offline                         Send a private message to THIphatt
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discworld Romano Games Discussion 242 09-02-2014 04:30 PM
Discworld Guest_chris_* Troubleshooting 9 29-03-2007 07:20 AM
Discworld skipboy Troubleshooting 5 19-10-2006 12:58 PM
Discworld Rpg TheChosen Programming 7 24-05-2005 06:38 AM
Discworld Fawfulhasfury Troubleshooting 5 26-02-2005 10:08 PM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump
 


The current time is 11:07 AM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.