Go Back   Forums > Abandonia.com > Games Discussion
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 24-09-2009, 01:44 PM   #31
TotalAnarchy
Surviving the Dark Age
 
TotalAnarchy's Avatar



 
Join Date: Jan 2008
Location: Chisinau, Moldova, Republic of
Posts: 3,147
Default

You've probabbly done what I've done yesterday. that guy probably just doesn't know how to correctly unarchive the files.
TotalAnarchy is offline                         Send a private message to TotalAnarchy
Reply With Quote
Old 24-09-2009, 02:17 PM   #32
Luchsen
Lurking Forever
 
Luchsen's Avatar

 
Join Date: Feb 2005
Location: Bad Konig, Germany
Posts: 3,565
Default

You have copied the PARATIME.INF to the first level of the directory structure. ay2516 has a directory for all his games. So he extracts the archive into a new directory there. He could even have a reason to do so: not wanting to have files - like the PARATIME.INF - in his games directory. Then he (auto-)mounts his games directory and changes to the PARATIME directory (two levels lower) to execute the START.BAT. The PARADOX.EXE in the TEMPPARA directory looks for the PARATIME.INF at C:\ which is his games directory, but the file is one/two directories lower.

I have changed the PARADOX.EXE so that it looks for the PARATIME.INF one directory higher from its own directory. Now it doesn't matter how high you mount, the PARATIME.INF will always be found from a lower level than it is.

Please excuse the elaborate explanation. I wanted to make it understandable for all readers (what it probably isn't ). Your efforts with the archive are appreciated. There is just a more universal solution.
__________________
Luchsen is offline                         Send a private message to Luchsen
Reply With Quote
Old 24-09-2009, 02:48 PM   #33
TotalAnarchy
Surviving the Dark Age
 
TotalAnarchy's Avatar



 
Join Date: Jan 2008
Location: Chisinau, Moldova, Republic of
Posts: 3,147
Default

Quote:
Originally Posted by Luchsen View Post
You have copied the PARATIME.INF to the first level of the directory structure. ay2516 has a directory for all his games. So he extracts the archive into a new directory there. He could even have a reason to do so: not wanting to have files - like the PARATIME.INF - in his games directory. Then he (auto-)mounts his games directory and changes to the PARATIME directory (two levels lower) to execute the START.BAT. The PARADOX.EXE in the TEMPPARA directory looks for the PARATIME.INF at C:\ which is his games directory, but the file is one/two directories lower.

I have changed the PARADOX.EXE so that it looks for the PARATIME.INF one directory higher from its own directory. Now it doesn't matter how high you mount, the PARATIME.INF will always be found from a lower level than it is.

Please excuse the elaborate explanation. I wanted to make it understandable for all readers (what it probably isn't ). Your efforts with the archive are appreciated. There is just a more universal solution.
Ah ok. I should've thought of changing the line in the inf file.
TotalAnarchy is offline                         Send a private message to TotalAnarchy
Reply With Quote
Old 26-09-2009, 04:52 PM   #34
Redface5x
Newbie

 
Join Date: May 2008
Location: Boise, United States
Posts: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Frodo View Post
Don't try to install it. It's already pre-installed. Try making a shortcut for DosBox on your desktop. Now unzip the game, and drag START onto the DosBox icon.
That's a different approach than I'm used to, but it actually worked for me too.:thumbs:

Thanks Frodo.
Redface5x is offline                         Send a private message to Redface5x
Reply With Quote
Old 20-12-2009, 07:49 PM   #35
Cassima77
Newbie

 
Join Date: Jul 2009
Location: Norfolk, United States
Posts: 11
Default

For those asking for a step by step on how to start the game:

I'm not sure about those that have XP, but on Vista, it automatically creates a subfolder of the game called "Paratime" within whatever folder you tell it to extract the files to. For example, even though I told my comp to extract the files to C:\Games\ParaTime, the game is really located at C:\Games\ParaTime\Paratime. So, when you run DOSBox, change the cycles from "auto" to "10000" in the configuration file (if you have .73 version, create a config file by typing "Z:\>config -writeconf dosbox.conf", and "Z:\exit", right-clicking on DOSBox icon and selecting "file location", editing the config file with word, file save, file exit.) and type this to get it to start:

mount c c:\games\paratime
c:
cd paratime
PARATIME>start

Then, select 1 for English, and then 1 for Soundblaster.

The game's batch file is called "paradox," yet for some inexplicable reason, DOSBox freezes when I type this in. But, it will start every time if you simply type "start" and select the options again each time you want to play. A bit of an annoyance, but the game runs fine after that.

For those who don't have Vista, typing this into DOSBox may work:

mount c c:\games\paratime
c:
PARATIME>start

Last edited by Cassima77; 20-12-2009 at 07:57 PM.
Cassima77 is offline                         Send a private message to Cassima77
Reply With Quote
Old 20-12-2009, 07:52 PM   #36
Cassima77
Newbie

 
Join Date: Jul 2009
Location: Norfolk, United States
Posts: 11
Default

Now, my question:

How the hell do I get the sound running?? I see no way to access sound options within the game itself. Does anyone know how to do this, or is it something I'll have to change within DOSBox instead?
Cassima77 is offline                         Send a private message to Cassima77
Reply With Quote
Old 20-12-2009, 11:11 PM   #37
sylandro
Newbie
 
sylandro's Avatar

 
Join Date: Jun 2009
Location: Lince, Peru
Posts: 15
Question Another problem

Hi all,

I use the D-Fend Reloaded frontend to configure all my DOS games, and so far I've managed to get them all running properly. However, I seem to have a problem configuring this game.

When I run START.BAT it runs okay until the game starts (asks for language and music, shows the logo, shows the intro), and then I get a black screen when I'm supposed to be playing. The music plays so I have no idea what's going on. I have the directory properly mounted (as C:\PARATIME), by the way.

If I drag and drop START.BAT into DOSBOX.EXE it works properly. To rule out it wasn't a configuration file, I tried changing my graphics, core and memory settings to the DOSBOX default, but no luck.

I can't solve this one out. Can someone help me out?
sylandro is offline                         Send a private message to sylandro
Reply With Quote
Old 20-12-2009, 11:23 PM   #38
dosraider
Dismembered.
 
dosraider's Avatar

 
Join Date: Aug 2007
Location: Dixmuide, Belgium
Posts: 2,767
Default

Quote:
Originally Posted by sylandro View Post
If I drag and drop START.BAT into DOSBOX.EXE it works properly.
Sooooooo ..... don't use D-FendR for this game, where is the problem?
__________________

Not a member of The Victorious People's Shoutbox Liberation Army.
Not a member of the GAG Guerrilla. Don't get A Grip!
FOR RENT
*Advertising space*
dosraider is offline                         Send a private message to dosraider
Reply With Quote
Old 21-12-2009, 01:02 AM   #39
sylandro
Newbie
 
sylandro's Avatar

 
Join Date: Jun 2009
Location: Lince, Peru
Posts: 15
Default

Nevermind... I found the problem: DFR was automatically putting configuring DOSBOX to run in secure mode and some lines on start.bat wouldn't work.

Last edited by sylandro; 21-12-2009 at 05:41 AM.
sylandro is offline                         Send a private message to sylandro
Reply With Quote
Old 26-12-2009, 12:29 PM   #40
wendymaree
Home Sweet Abandonia
 
wendymaree's Avatar

 
Join Date: Jul 2004
Location: Melbourne, Australia
Posts: 963
Default Broken Link

I tried to d/l the game, but was taken to a page with the error message that the link was probably broken.
Could someone please fix the link or reupload?
wendymaree is offline                         Send a private message to wendymaree
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kronolog - The Nazi Paradox Reup Games Discussion 32 08-09-2009 03:27 AM
Time Paradox Paco T 1 07-07-2009 04:18 PM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump
 


The current time is 06:57 PM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.