Go Back   Forums > Abandonia.com > Troubleshooting > General compatibility fixes
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 05-03-2017, 11:16 PM   #25
hoopsdowntown12
Lurker

 
Join Date: Mar 2017
Posts: 1
Exclamation

Sys: RPi3 - RetroPie
Mem: 1 GB
Games: Civilization 2 (drive C or D), Storybook Weaver (drive C), but oddly not MSDogs (drive D)
Reproducibility of problem: Always with given applications.
DOSBox Version: DosBox 0.74
Solutions attempted: Attempted running 1MBFort.exe at launch with no success referenced here

When I boot up Windows 3.11 by calling windows.bat I can manually run Civ2.exe with no issues. When I attempt to run the command:

Code:
C:
cd windows
win c:\windows\runexit.exe c:\mps\Civ2\CIV2.EXE
exit
I get a memory issue "Insufficient memory to run this application. Quit one or more Windows applications and then try again," but only when attempting to run it with either win.com, winexit.exe, or runexit.exe, which is obviously preferable given I'm launching from EmulationStation.

I had 1MBFort running at launch to no avail, but I didn't change anything within 1MBFort.

Code:
win d:\DOGS.EXE
however will work

but,
Code:
win c:\windows\runexit d:\DOGS.EXE

gives me an error "Application Error Exception EGPFault in module SB16SND.drv at 0001:3193. General protection fault in module SB16SND.drv at 0001:3193." Do I have too many active drivers? Any way to check that out?

Not sure why everything works flawlessly with windows.bat opened with no launch commands but when I try to do it with runexit.exe it doesn't work. Thoughts? I'm stuck.


ETA: Calling a Civ2.BAT will work if I leave out the runexit part, but obviously doesn't close the program.

Code:
@c:\windows\smartdrv.exe
@SET PATH=%PATH%;C:\WINDOWS; 
@SET TEMP=C:\WINDOWS\TEMP
@lh devlod C:\SB16\DRV\CSP.SYS /UNIT=0 /BLASTER=A:220
@lh devlod C:\SB16\DRV\CTMMSYS.SYS
@SET SOUND=C:\SB16
@SET BLASTER=A220 I7 D1 H5 P330 T6
@SET MIDI=SYNTH:1 MAP:E
@C:\SB16\MIXERSET /P /Q
@windows\win windows\runexit  d:\civ2\civ2.exe

Last edited by hoopsdowntown12; 06-03-2017 at 04:02 AM.
hoopsdowntown12 is offline                         Send a private message to hoopsdowntown12
Reply With Quote
 


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Earthsiege 2 Install via Windows 3.1 in DOSBox - Share.exe is requisted holydiver95 Troubleshooting 4 07-11-2010 03:16 PM
Windows 3.1 in DosBox - No Sound holydiver95 Tech Corner 2 20-08-2010 10:23 PM
Dosbox 0.73 and Windows 7 [Basic howto] dosraider Tutorials 4 04-08-2010 02:30 PM
How to install Windows 3.1x in Dosbox from scratch Napostriouf Tutorials 0 23-06-2009 05:38 PM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump
 


The current time is 12:14 AM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.