Go Back   Forums > Abandonia.com > Troubleshooting
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 21-11-2020, 05:32 PM   #1
tomvdj
Newbie

 
Join Date: Jan 2007
Location: ,
Posts: 14
Default Discworld: get the music right?

I got my hands on a genuine copy of the CD version of Discworld, and I get it running in dosbox (after applying the 1.04 patch, it works smoothly), but wat bothers me is that I don't get the music as nice as I hear in in this video:


https://www.youtube.com/watch?v=MCllAqJtvKk


First: while in the video the music already starts on the "Discworld" title screan (where the "press any button" appears), this is not the case with my version. It only starts playing at the animation of the flying turtle. The music in the video also sounds as if it's a complete orchestra, while my music sounds as simple midi files on a simple midi output device.


Also tried the images on Abandonia, but without luck.


Does anybody of you gets the same music (quality) as heard in the video I posted? In the meanwhile I also installed VirtualMidiSynth to upgrade midi sound in dosbox, but without succes for Discworld.


Any help is welcome. I'd love to hear if someone here actually gets the same sound as in the video. And if so, what image he/she is using?
tomvdj is offline                         Send a private message to tomvdj
Reply With Quote
 


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discworld Luchsen D 27 16-06-2021 11:09 AM
Ad Lib music archive: Get your PC (DOS) game music here! Death Adder Gaming Zone 0 17-05-2020 10:09 AM
Need help with Discworld II Joethegiraffe Troubleshooting 5 13-01-2012 11:41 AM
Warcraft 2 music on the music player. Gordon228 Music, Art, Movies 0 31-10-2011 08:58 PM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump
 


The current time is 05:11 AM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.