Go Back   Forums > Abandonia.com > Games Discussion
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 16-01-2009, 01:27 PM   #1
red_avatar
Administrator
 
red_avatar's Avatar


 
Join Date: Mar 2005
Location: Roeselare, Belgium
Posts: 1,441
Default Fragile Allegiance

Feel free to comment and discuss this game here. Also, if you have any useful tips or tricks don't hesitate to share them with the others! Thanks!

Review and download (if available)
__________________

red_avatar is offline                         Send a private message to red_avatar
Reply With Quote
Old 16-01-2009, 06:19 PM   #2
Karterian
Newbie

 
Join Date: Nov 2007
Location: Karsiyaka, Turkey
Posts: 9
Talking A favourite

I have never been a fan of real strategy games. But this one is an exception. Try K-240 (the prequel) on the amiga before playing this one. 5/5 points. A timeless classic.
Karterian is offline                         Send a private message to Karterian
Reply With Quote
Old 16-01-2009, 07:09 PM   #3
red_avatar
Administrator
 
red_avatar's Avatar


 
Join Date: Mar 2005
Location: Roeselare, Belgium
Posts: 1,441
Default

I heard it was very similar in idea but the presentation is obvious a lot less polished . What makes Fragile Allegiance so attractive to play is because of how smooth the entire game feels. You flow from screen to screen and you never feel as if you struggle.
__________________

red_avatar is offline                         Send a private message to red_avatar
Reply With Quote
Old 17-01-2009, 01:22 AM   #4
laiocfar
NOD Commander
 
laiocfar's Avatar

 
Join Date: Feb 2005
Location: Palermo, Argentina
Posts: 814
Default

I get an error menssage about no enough memory at dosbox, i mounted it as described in the game page. Any suggestion?
laiocfar is offline                         Send a private message to laiocfar
Reply With Quote
Old 17-01-2009, 07:16 AM   #5
The Fifth Horseman
FUTURE SCIENCE BASTARD
 
The Fifth Horseman's Avatar


 
Join Date: Oct 2004
Location: Opole, Poland
Posts: 14,268
Default

Run LOADFIX.
Reduce amount of available RAM memory in DOSBox (need to modify the config file for that).
Play around with EMS/XMS/UMB values.
__________________

"God. Can't you people see I'm trying to commit a crime against science and nature here?"
-- Reed Richards

Last edited by red_avatar; 17-01-2009 at 07:27 AM.
The Fifth Horseman is offline                         Send a private message to The Fifth Horseman
Reply With Quote
Old 17-01-2009, 07:27 AM   #6
red_avatar
Administrator
 
red_avatar's Avatar


 
Join Date: Mar 2005
Location: Roeselare, Belgium
Posts: 1,441
Default

Please use a newer version of Dosbox - you're getting that error because you're running an old version. Older versions were set to 4MB memory by default which is not enough to run Fragile Allegiance. You can edit 'dosbox.conf' to increase the memory but you should really use the new Dosbox version: 0.72.

You can get it here:

http://downloads.sourceforge.net/dos...2&big_mirror=0
__________________


Last edited by red_avatar; 17-01-2009 at 07:38 AM.
red_avatar is offline                         Send a private message to red_avatar
Reply With Quote
Old 17-01-2009, 08:38 AM   #7
WoytaZ
Newbie

 
Join Date: Mar 2008
Location: Lodz, Poland
Posts: 2
Default

I did everything described in the review. Got 0.72.
But no matter how much memory I set the game won't start.
This message appears:
"Not enough free disk space. (16MB required)"
WoytaZ is offline                         Send a private message to WoytaZ
Reply With Quote
Old 17-01-2009, 08:44 AM   #8
red_avatar
Administrator
 
red_avatar's Avatar


 
Join Date: Mar 2005
Location: Roeselare, Belgium
Posts: 1,441
Default

Quote:
Originally Posted by WoytaZ View Post
I did everything described in the review. Got 0.72.
But no matter how much memory I set the game won't start.
This message appears:
"Not enough free disk space. (16MB required)"
You need to first mount a C drive as harddrive, NOT CDROM. Then mount a D drive as CDROM. Then run the game from the C drive. The message you get is caused by trying to run the game from a CD drive.
__________________

red_avatar is offline                         Send a private message to red_avatar
Reply With Quote
Old 17-01-2009, 08:58 AM   #9
WoytaZ
Newbie

 
Join Date: Mar 2008
Location: Lodz, Poland
Posts: 2
Default

Thanks! Working now
WoytaZ is offline                         Send a private message to WoytaZ
Reply With Quote
Old 17-01-2009, 11:02 AM   #10
riccso
Failboat guest
 
riccso's Avatar

 
Join Date: Apr 2008
Location: Pest Megye, Hungary
Posts: 161
Default

How to play in multiplayer?
riccso is offline                         Send a private message to riccso
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gender Wars Lizard Approved Requests 37 30-08-2011 07:22 AM
Fragile Allegiance + Network Problems unR Troubleshooting 15 17-04-2010 05:16 AM
Fragile Allegiance BLOODUK Troubleshooting 10 03-08-2005 12:46 PM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump
 


The current time is 04:26 AM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.