Go Back   Forums > Abandonia.com > Troubleshooting
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 28-04-2008, 08:57 PM   #1
derony
Newbie

 
Join Date: Apr 2008
Location: ,
Posts: 7
Default AMAZON:GUARDIANS OF EDEN Patch Install - Help!!

How do you install the patch for this game? I've tried a bunch of things, but I can't get past the freaking raft i the plane!!
derony is offline                         Send a private message to derony
Reply With Quote
Old 28-04-2008, 10:36 PM   #2
The Fifth Horseman
FUTURE SCIENCE BASTARD
 
The Fifth Horseman's Avatar


 
Join Date: Oct 2004
Location: Opole, Poland
Posts: 14,276
Default

Perhaps you could give us a proper problem description to begin with!
__________________

"God. Can't you people see I'm trying to commit a crime against science and nature here?"
-- Reed Richards
The Fifth Horseman is offline                         Send a private message to The Fifth Horseman
Reply With Quote
Old 29-04-2008, 03:46 PM   #3
derony
Newbie

 
Join Date: Apr 2008
Location: ,
Posts: 7
Default

Okay...thought I did. Anyway, I downloaded the .exe patch and replaced the original .exe with this one. Did not work. Not sure what else to do with the .exe patch to get it to work. Clear enough?
derony is offline                         Send a private message to derony
Reply With Quote
Old 29-04-2008, 04:25 PM   #4
The Fifth Horseman
FUTURE SCIENCE BASTARD
 
The Fifth Horseman's Avatar


 
Join Date: Oct 2004
Location: Opole, Poland
Posts: 14,276
Default

Quote:
Okay...thought I did. Anyway, I downloaded the .exe patch and replaced the original .exe with this one. Did not work. Not sure what else to do with the .exe patch to get it to work. Clear enough?
Still leaves out several important things.
First, did you download the game from Abandonia or from HOTU?
Second, what operating system are you trying to run it on? Are your trying to run it in DOSBox? If so, a copy of your config file please, and a list of commands you entered after starting the emulator - with exact syntax used.
Third, "did not work" is a very broad description. How exactly did you come to the conclusion the patch doesn't work?
Fourth, did you just load a savegame made in the bugged area or did you restart the game and replay it from the beginning?

Finally, the EXE patch is offered by HOTU. Abandonia has another means of getting past the bugged part of the game - a savegame just past that point. You might consider checking that one out.
__________________

"God. Can't you people see I'm trying to commit a crime against science and nature here?"
-- Reed Richards
The Fifth Horseman is offline                         Send a private message to The Fifth Horseman
Reply With Quote
Old 30-04-2008, 11:52 PM   #5
derony
Newbie

 
Join Date: Apr 2008
Location: ,
Posts: 7
Default

Do I rename the aaapatch.GAM to get it to work? Forgive me for forgetting my DOS based game skills with these types of files :confused:
derony is offline                         Send a private message to derony
Reply With Quote
Old 01-05-2008, 12:55 AM   #6
Sebatianos
[BANNED]
 
Sebatianos's Avatar

 
Join Date: Oct 2004
Location: Ljutomer, Slovenia
Posts: 3,883
Default

As the fifth asked you before - are you using the Abandonia's game archive?

The thing is, thaat Abandonia's archive doesn't even have problems with the raft and you don't need the patch, so just delete the game and try with out archive (download it again). Do not install, just download and run it through DOSBox. If you still can't get past the raft let us know then (or check the walkthrough first, if there's maybe something in the game itself you've missed and can't solve the puzzle).
Sebatianos is offline                         Send a private message to Sebatianos
Reply With Quote
Old 01-05-2008, 11:58 AM   #7
The Fifth Horseman
FUTURE SCIENCE BASTARD
 
The Fifth Horseman's Avatar


 
Join Date: Oct 2004
Location: Opole, Poland
Posts: 14,276
Default

Quote:
Do I rename the aaapatch.GAM to get it to work?
Nope.
Put it in the game directory, run the game and load this savegame file. That's all.
__________________

"God. Can't you people see I'm trying to commit a crime against science and nature here?"
-- Reed Richards
The Fifth Horseman is offline                         Send a private message to The Fifth Horseman
Reply With Quote
Old 01-05-2008, 10:19 PM   #8
derony
Newbie

 
Join Date: Apr 2008
Location: ,
Posts: 7
Default

Lol, this is taking more time than I should be spending to play this thing. Anyway, I downloaded it from Abandonia, not HOTU. I am NOT running DOSBox and I did load the aaapatch.gam file in the game and played it from there (bear eating the garbage) and got to the damn raft again. Guess what...still can't pick the thing up.
derony is offline                         Send a private message to derony
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amazon - Guardians Of Eden Reup Games Discussion 99 19-06-2022 11:10 PM
Lost Eden Strahlemann Approved Requests 13 02-09-2009 06:37 PM
Amazon - Guardians Of Eden Wildlotus Troubleshooting 2 19-09-2006 07:24 AM
Lands Of Lore: Guardians Of Destiny HamburgerBoyt Gaming Zone 0 08-12-2005 05:24 AM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump
 


The current time is 07:05 AM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.