Go Back   Forums > Abandonia.com > Troubleshooting
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 30-09-2006, 10:32 AM   #1
Pariah
Lurker

 
Join Date: Sep 2006
Location: ,
Posts: 1
Default

Has anybody tried running this, and succeded, using their current hardware?

I've tried running it using my Pentium 4 equivalent and I simply cannot get it working.

Has it already been prepped for emulation software elsewhere or can you give me tips on how to run it cold turkey?

Pariah is offline                         Send a private message to Pariah
Reply With Quote
Old 02-10-2006, 11:41 AM   #2
The Fifth Horseman
FUTURE SCIENCE BASTARD
 
The Fifth Horseman's Avatar


 
Join Date: Oct 2004
Location: Opole, Poland
Posts: 14,276
Default

I don't think we've got this game on Abandonia at all. Care to elaborate?
__________________

"God. Can't you people see I'm trying to commit a crime against science and nature here?"
-- Reed Richards
The Fifth Horseman is offline                         Send a private message to The Fifth Horseman
Reply With Quote
Old 05-10-2006, 08:12 AM   #3
Guest
Guest
Default

It was a game developed from 94-95 by a branch of Philips called "Trip." It was an action adventure that's action was rather tacked on. For this reason, it wasn't widely accepted, but it had great eye candy and story details. Even if it didn't have much bang bang, you still got a lot from it.

http://www.justadventure.com/thejave/html/...BurnCycle.shtml

This is basically a pretty good summary with pics.

Anyway, it's made for Dos, but DosBox has been for naught.
                       
Reply With Quote
Old 05-10-2006, 08:22 AM   #4
Lulu_Jane
10 GOSUB Abandonia
20 GOTO 10
 
Lulu_Jane's Avatar

 
Join Date: Feb 2005
Location: Praha, Czech Republic
Posts: 3,273
Default

DosBox should work if you're using it correctly

Try this, for the basic stuff, or check out the VOGONS (Very Old Games On New Systems) collection of DosBox guides and tutorials (the Abandonia one is included there too *ahem*)

By the way, are you using an original copy of the game, or a "ripped" one? And are you getting any messages when you try to run the game? That might help us give you a better answer
__________________
I have vestigial adventure elements
Lulu_Jane is offline                         Send a private message to Lulu_Jane
Reply With Quote
Old 15-04-2010, 03:55 AM   #5
Pariah01
Guest
Default

I have the original game for PC (there was also a CD-I).

I have tried in the past to use DosBox, but I always got "16 bit" and "Win 3.1" errors.

People on this site offered some solutions, but none I can understand too well. I'm not very techy when it comes to jury-rigging software.
                       
Reply With Quote
Old 15-04-2010, 06:22 AM   #6
The Fifth Horseman
FUTURE SCIENCE BASTARD
 
The Fifth Horseman's Avatar


 
Join Date: Oct 2004
Location: Opole, Poland
Posts: 14,276
Default

Exact text of error messages, please.

You could install Windows 3.x inside DOSBox and use that to run the game. Not very pleasant process, but not excessively difficult (there is a guide at VOGONS that explains how to set it up and has links to all required utilities).

Warning: Don't do that if you're mounting the root of your C: drive as DOSBox' C: drive.
__________________

"God. Can't you people see I'm trying to commit a crime against science and nature here?"
-- Reed Richards
The Fifth Horseman is offline                         Send a private message to The Fifth Horseman
Reply With Quote
Old 15-04-2010, 06:53 AM   #7
Pariah01
Guest
Default

After I've mounted the drive and type in the executable name, the message reads out as follows:

"This is a Windows 16-bit executable."
                       
Reply With Quote
Old 15-04-2010, 06:55 AM   #8
Pariah01
Guest
Default

Quote:
Originally Posted by The Fifth Horseman View Post
You could install Windows 3.x inside DOSBox and use that to run the game. Not very pleasant process, but not excessively difficult (there is a guide at VOGONS that explains how to set it up and has links to all required utilities).

Warning: Don't do that if you're mounting the root of your C: drive as DOSBox' C: drive.
Thanks!

Installing Windows 3.1 was suggested, but I had no idea how to do it. I'll give it a shot.
                       
Reply With Quote
Old 15-04-2010, 09:21 AM   #9
The Fifth Horseman
FUTURE SCIENCE BASTARD
 
The Fifth Horseman's Avatar


 
Join Date: Oct 2004
Location: Opole, Poland
Posts: 14,276
Default

Quote:
Originally Posted by Pariah01 View Post
"This is a Windows 16-bit executable."
Yep, just what I expected. :thumbs:

It's generally pretty straightforward (done it a few weeks ago for similar reasons)
__________________

"God. Can't you people see I'm trying to commit a crime against science and nature here?"
-- Reed Richards
The Fifth Horseman is offline                         Send a private message to The Fifth Horseman
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Von Crashen Burn's Flying Circus RaVe-N Cold Cases 6 08-08-2014 07:36 PM
Burn-Cycle carpetsmoker Approved Requests 12 17-01-2009 10:22 AM
Dosbox .70 Cycle Problem... Goodguy3 Troubleshooting 8 22-03-2007 05:23 PM
Burn:cycle sasa89 Troubleshooting 11 16-01-2007 03:13 PM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump
 


The current time is 05:58 AM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.