Go Back   Forums > Abandonia.com > Troubleshooting
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
Old 21-06-2004, 07:34 AM   #1
eric10051981
Abandonia nerd

 
Join Date: Jun 2004
Location: ,
Posts: 58
Default problem with pirates gold

anybody succeded in playing pirates gold? the one i got from here doesn't start at all. the screen displays some computer numbers like ax = xxx or something like that.. i'll try to bring the detail tomorrow or maybe better i'll try to capture it so that it'll be more specific..

and i thought i'd be able to play pirates gold soon..

fyi, i used the newest dosbox.. ver 0.61 right? so weird i tell ya.. :?
eric10051981 is offline                         Send a private message to eric10051981
Old 21-06-2004, 03:00 PM   #2
Tom Henrik
10 GOSUB Abandonia
20 GOTO 10


 
Join Date: May 2004
Location: Orlando, United States
Posts: 4,787
Send a message via AIM to Tom Henrik Send a message via MSN to Tom Henrik
Default

The newest version of DosBox is version 0.62

You need this version in order to play it.
__________________
ViGERP AKA what I have been working on these last couple of years...
Tom Henrik is offline                         Send a private message to Tom Henrik
Old 21-06-2004, 03:41 PM   #3
Data
retired
 
Data's Avatar


 
Join Date: Jun 2004
Location: Jan Mayen, Svalbard and Jan Mayen
Posts: 2,167
Default

it works fine with 0.61
be sure to start piratesg.exe
__________________
Flowing with the stream of life
Data is offline                         Send a private message to Data
Old 21-06-2004, 03:57 PM   #4
FreeFreddy
Guest
Default

Also don't choose Soundblaster 16 for sound /musik, choose Sounblaster Pro (not sure if older or newer) for sound and General Midi for music.
                       
Old 22-06-2004, 02:14 AM   #5
eric10051981
Abandonia nerd

 
Join Date: Jun 2004
Location: ,
Posts: 58
Default

thanks.. i'll try it again and maybe it'll work.. else, i'll go back here again..

wish me luck
eric10051981 is offline                         Send a private message to eric10051981
Old 22-06-2004, 02:41 AM   #6
eric10051981
Abandonia nerd

 
Join Date: Jun 2004
Location: ,
Posts: 58
Default

hm.. seems like dosbox 0.62 hasn't fully released yet.. anybody know where to find it? wish i could go back home and try pirates gold now.. :?
eric10051981 is offline                         Send a private message to eric10051981
Old 22-06-2004, 05:23 AM   #7
Tom Henrik
10 GOSUB Abandonia
20 GOTO 10


 
Join Date: May 2004
Location: Orlando, United States
Posts: 4,787
Send a message via AIM to Tom Henrik Send a message via MSN to Tom Henrik
Default

There is no version 0.62 of DosBox.
I made a mistake. 0.61 should be able to play Pirates! Gold. The only one I know that has an improved version of DosBox BEYOND 0.61 is Ieremiou.


I really am sorry I messed up.
__________________
ViGERP AKA what I have been working on these last couple of years...
Tom Henrik is offline                         Send a private message to Tom Henrik
Old 23-06-2004, 09:18 AM   #8
eric10051981
Abandonia nerd

 
Join Date: Jun 2004
Location: ,
Posts: 58
Default

the game actually worked!!

but :? the graphic are kinda messy. not to mention the menu disappearing when i hover my mouse above them and the game abit sluggish.. aw.. sucks..

i used dosbox 0.61 ith frameskip 0 and cycle 5500.. not enough?? and i can't find [IPX] section in dosbox.conf.. any suggestion guys?
eric10051981 is offline                         Send a private message to eric10051981
Old 23-06-2004, 09:56 AM   #9
Braindead
Abandonia Homie

 
Join Date: Jun 2004
Location: ,
Posts: 663
Send a message via ICQ to Braindead Send a message via MSN to Braindead
Default

The game runs fine in dosbox and in regular dos for me.
Try running it without dosbox, it might work for you too.
Braindead is offline                         Send a private message to Braindead
Old 23-06-2004, 10:10 AM   #10
eric10051981
Abandonia nerd

 
Join Date: Jun 2004
Location: ,
Posts: 58
Default

run the game without dosbox? you mean running the game from windows? well, i tried it before and it didn't work for me.. i forgot the error message..

i am using windows XP with Athlon 2600.. dunno what went wrong there..
eric10051981 is offline                         Send a private message to eric10051981
Closed Thread


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pirates Gold Kosta Games Discussion 167 17-07-2012 08:45 PM
Pirates Gold GIJoeMo Troubleshooting 9 17-08-2006 03:59 PM
Pirates Gold Goodguy3 Troubleshooting 2 29-04-2006 03:10 AM
Pirates Gold! Snopie Dee Troubleshooting 15 24-03-2006 05:17 AM
Pirates Gold bruno Gaming Zone 2 06-08-2005 12:13 AM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump
 


The current time is 06:56 AM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.