Go Back   Forums > Abandonia.com > Troubleshooting
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-07-2007, 01:01 PM   #1
Javaguy
Abandonia nerd

 
Join Date: Dec 2005
Location: ,
Posts: 66
Default

Hi all, Long time since I've been around..

anyway, Im having a bit of trouble with Red Baron, my favourite game

Anyway, the problem is with joystick support. Dosbox detects my joystick, yet usually in Red Baron it won't let me use it- i.e in the menu it wont let me change joystick to on. Sometimes it works, which is awesome, except after I get shot down and crash or die, I get no in game sound and no joystick.. I go to the menu and again, it wont let me turn it on.

I've tried various joysticks- the Xbox 360 controller and a proper flight joystick but both dont work. Its odd, as in Dosbox 0.65 it was perfect. I installed 0.65 and tried running red baron with that from D.O.G but it didnt work- the intro ran veeery slowly despite 11,000 cpu cycles (which is what it runs fine on on 0.70) and it didnt get to the menu.

So yeah, wierd problem eh?

Any help would be appreciated

~Javaguy

oops, forgot the obligitory SOS smiley: there, thats better.
Javaguy is offline                         Send a private message to Javaguy
Reply With Quote
Old 16-07-2007, 12:17 PM   #2
_r.u.s.s.
I'm not Russ
but an ex-alektorophobic
 
_r.u.s.s.'s Avatar


 
Join Date: May 2005
Location: Nitra, Slovakia
Posts: 6,533
Default

dosbox has problems with joystick (you could ask mighty midget) i would recommend you to contact guys on dosbox forums, this seems like a bug
__________________
_r.u.s.s. is offline                         Send a private message to _r.u.s.s.
Reply With Quote
Old 16-07-2007, 12:26 PM   #3
Mighty Midget
Pox Vobiscum
 
Mighty Midget's Avatar


 
Join Date: Mar 2006
Location: Krakeroy, Norway
Posts: 3,014
Default

DOSBox 0.70 has an issue with joysticks, so until a new version arrives, you can always use 0.65. About that frontend, I have no idea, but you can try running DOSBox and the game without the frontend if you're having problems with the 0.65.
__________________
Je Suis Charlie
Mighty Midget is offline                         Send a private message to Mighty Midget
Reply With Quote
Old 19-07-2007, 01:13 PM   #4
Javaguy
Abandonia nerd

 
Join Date: Dec 2005
Location: ,
Posts: 66
Default

hey, sorry for the reply lateness.

Yeah, I went back to using 0.65 and the old joystick and its okay now. Odd.

thanks all
Javaguy is offline                         Send a private message to Javaguy
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Red Baron Tom Henrik Games Discussion 47 18-08-2018 01:44 PM
Red Baron (256-color VGA version) Miles On site 8 31-07-2008 12:59 PM
Red Baron II/3D LCJr Freeware Games 15 08-06-2008 08:15 AM
Red Baron II Ajax Gaming Zone 0 22-02-2005 03:37 AM
Red Baron Kestral Gaming Zone 0 28-12-2004 11:03 AM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump
 


The current time is 08:33 AM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.