Go Back   Forums > Abandonia.com > Games Discussion
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 21-10-2004, 01:11 AM   #31
jpnuar1
Newbie

 
Join Date: Oct 2004
Location: ,
Posts: 11
Send a message via ICQ to jpnuar1 Send a message via MSN to jpnuar1
Default

Sorry for bieng such an idiot, but how do I play the game? I've tried all the executable files, but the only one that works is "INSTALL". Install will only let me adjust the sound options though....
__________________
"Looks like we are not in Kansas anymore Toto.."
jpnuar1 is offline                         Send a private message to jpnuar1
Reply With Quote
Old 21-10-2004, 09:24 AM   #32
Tom Henrik
10 GOSUB Abandonia
20 GOTO 10


 
Join Date: May 2004
Location: Orlando, United States
Posts: 4,787
Send a message via AIM to Tom Henrik Send a message via MSN to Tom Henrik
Default

Did you try the game in DOSBox?

DOSBox runs almost EVERY game on this site.

Remember that these are old DOS games, and that WinXP will not work on many of these games. :bye:
__________________
ViGERP AKA what I have been working on these last couple of years...
Tom Henrik is offline                         Send a private message to Tom Henrik
Reply With Quote
Old 21-10-2004, 07:15 PM   #33
jpnuar1
Newbie

 
Join Date: Oct 2004
Location: ,
Posts: 11
Send a message via ICQ to jpnuar1 Send a message via MSN to jpnuar1
Default

Well, ok, that seemed to work, thanks! I hope you won't mind a few more questions though...

The sound doesn't work, what should I set it at if I want to hear the background music, etc?
The game is slower tham molasses, is there any way I can speed it up?
Is there a game manual anywhere so I can learn how it works without just constantly guessing?
__________________
"Looks like we are not in Kansas anymore Toto.."
jpnuar1 is offline                         Send a private message to jpnuar1
Reply With Quote
Old 21-10-2004, 07:32 PM   #34
FreeFreddy
Guest
Default

You can speed up games in DosBox. With CTRL+F12 you increase CPU cycles which will be proceeded and decrease them with CTRL+F11. To skip frames, which increases the game speed at cost of more choppy displaying, use CTRL-F8 for increasing and CTRL-F7 for decreasing them.
                       
Reply With Quote
Old 21-10-2004, 08:06 PM   #35
jpnuar1
Newbie

 
Join Date: Oct 2004
Location: ,
Posts: 11
Send a message via ICQ to jpnuar1 Send a message via MSN to jpnuar1
Default

I already tried that, but it doesn't seem to have any effect.


Quote:
You can adjust the speed of the game in the game's options itself, also. Just set it to the higher value, but better not the highest. Then it starts to skip frames, if I remember correctly.*
I checked the game's options, but there is no speed setting, did you maybe mean turning the detail up or down?
__________________
"Looks like we are not in Kansas anymore Toto.."
jpnuar1 is offline                         Send a private message to jpnuar1
Reply With Quote
Old 22-10-2004, 09:15 PM   #36
Stardust
Guest
Default

Hey guys,

I have win98 and the game will run, but it freezes (the computer stops responding and I have to reset) almost every time I try to save and sometimes when I click on the character sheet. Is it possible to somehow fix it without using DosBox, because I have a 333 mhz machine and all games under it are running terribly slow or choppy.

Thanks, Stardust
                       
Reply With Quote
Old 03-11-2004, 12:26 AM   #37
Guest
Guest
Default

I know this sounds stupid but how do you equip weapons and stuff like that
                       
Reply With Quote
Old 05-11-2004, 10:10 AM   #38
scorch3000
Newbie

 
Join Date: Oct 2004
Location: ,
Posts: 17
Default

This game any good then? I just got a loan of a copy of Elder scrolls 3 morrowind for the X-box. I quite like it.
scorch3000 is offline                         Send a private message to scorch3000
Reply With Quote
Old 06-11-2004, 05:02 AM   #39
Razer
Forum hobbit

 
Join Date: Nov 2004
Location: ,
Posts: 26
Default

Is it just me or has anyone else been killed in the starter dungeon by somthin that looked like a giant with a longsword
Razer is offline                         Send a private message to Razer
Reply With Quote
Old 06-11-2004, 09:28 AM   #40
FreeFreddy
Guest
Default

:eeeeeh:
I don't remember meeting any giant with a sword there...
                       
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Elder Scrolls - Arena, The Tom Henrik E 1 07-04-2011 03:30 AM
Elder Scrolls Arena Download TheChosen Gaming Zone 2 24-02-2006 04:58 PM
Elder Scrolls=arena gaerth0 Troubleshooting 1 10-02-2006 07:02 PM
the elder scrolls: arena Stroggy Gaming Zone 46 27-04-2005 03:44 AM
The Elder Scrolls: Arena In Dosbox evilded Troubleshooting 9 25-11-2004 01:22 AM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump
 


The current time is 06:44 PM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.