Go Back   Forums > Community Chatterbox > Tech Corner
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-05-2006, 07:56 PM   #1
ullteppe
Guest
Thumbs up

Not sure where to post this, but...

Trying to take screenshots in Master of Orion 2. Using the Printscreen keyboard button + irfanview (or MS word, same muck).

I get/capture 'something', but colors are all wrong/black/invisible... hard to actually tell what is in the picture.

But in Ravenloft:StoneProphet this works just fine, as does MtG:Planeswalker and lots of others.

There are other games where this 'mess' also happens.

Any free programs that will help ? Or, even commercial ones ?

I could of course use a digital camera(!), but.... ''
I've seen screenshots of it, so I know it should be possible, but I'm lost atm...

Anyone have any idea ?

I'm using both Win98FE/SE and XP SP1.
Or would I have to boot into a genuine DOS 6.22 installation, and install the games there (?)

(never used DOSbox.... yet.... 'LOL' )


                       
Reply With Quote
Old 07-05-2006, 08:02 PM   #2
ullteppe
Guest
Default

...ooops, double post, sorry ! :whistle:
                       
Reply With Quote
Old 08-05-2006, 12:02 AM   #3
Eagle of Fire
Friendly Fire
 
Eagle of Fire's Avatar

 
Join Date: Sep 2004
Location: Valleyfield, Canada
Posts: 4,892
Default

Moved to Technical stuff.

I can't really help you here, but I think you should try to find special programs which capture what you see on the screen as an independent image. ScreenThief might be one of those.
__________________
I'm on a hot streak... Literally.
Proud member of The Abandoned since 2005.
Eagle of Fire is offline                         Send a private message to Eagle of Fire
Reply With Quote
Old 08-05-2006, 02:22 AM   #4
_r.u.s.s.
I'm not Russ
but an ex-alektorophobic
 
_r.u.s.s.'s Avatar


 
Join Date: May 2005
Location: Nitra, Slovakia
Posts: 6,533
Default

i use HypersnapDX, payed though
__________________
_r.u.s.s. is offline                         Send a private message to _r.u.s.s.
Reply With Quote
Old 08-05-2006, 01:02 PM   #5
The Fifth Horseman
FUTURE SCIENCE BASTARD
 
The Fifth Horseman's Avatar


 
Join Date: Oct 2004
Location: Opole, Poland
Posts: 14,264
Default

Screen Thief worked perfectly under DOS, I used it to take screenshots from Space Hulk.

Win98 (any) has the option to reboot into DOS... that will suffice in most cases.

DosBox has a built-in screenshot tool.
__________________

"God. Can't you people see I'm trying to commit a crime against science and nature here?"
-- Reed Richards
The Fifth Horseman is offline                         Send a private message to The Fifth Horseman
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Taking/capturing Screenshots In Older Games ullteppe Troubleshooting 1 08-05-2006 12:03 AM
Odd Slowdowns On Older Dos Games Doctor Acula Tech Corner 11 05-05-2006 03:01 PM
Capturing Screenshots Sakar Tech Corner 8 31-08-2005 08:55 PM
Taking Screenshots From An Xbox Game JJXB Tech Corner 7 03-02-2005 09:04 PM
Some Music Of Older Westwood Games FreeFreddy Music, Art, Movies 17 02-02-2005 08:15 AM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump
 


The current time is 11:09 PM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.