Go Back   Forums > Abandonia.com > Troubleshooting
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 29-10-2004, 11:04 PM   #1
hunter
Guest
Default

hi, whenever i get into the settlers 2 (i have windows XP) the game gets into the menus but just COMPLETELY freezes up. like, i have to restart the whole comp coz ctrl+alt+del dont work. someone help plz?
                       
Reply With Quote
Old 30-10-2004, 03:28 AM   #2
Eagle of Fire
Friendly Fire
 
Eagle of Fire's Avatar

 
Join Date: Sep 2004
Location: Valleyfield, Canada
Posts: 4,892
Default

This is probably because your CPU is too fast (you heard me) for the game and it makes your computer freeze.

Try using DOSBox.
__________________
I'm on a hot streak... Literally.
Proud member of The Abandoned since 2005.
Eagle of Fire is offline                         Send a private message to Eagle of Fire
Reply With Quote
Old 30-10-2004, 05:08 PM   #3
wormpaul
10 GOSUB Abandonia
20 GOTO 10
 
wormpaul's Avatar

 
Join Date: Aug 2004
Location: Shella, Kenya
Posts: 1,943
Send a message via MSN to wormpaul Send a message via Yahoo to wormpaul
Default

In DosBox it works perfect for me :angel:
__________________
i jus luv abandonia!!
wormpaul is offline                         Send a private message to wormpaul
Reply With Quote
Old 30-10-2004, 05:11 PM   #4
Yamcha
Home Sweet Abandonia

 
Join Date: Oct 2004
Location: Shella, Kenya
Posts: 851
Default

For me Dosbox sucks.It slows all the things.i have my win98 :Brain:
__________________
Some men see things as they are and ask "why?". I dream things that never were, and ask "why not?".
Yamcha is offline                         Send a private message to Yamcha
Reply With Quote
Old 30-10-2004, 05:29 PM   #5
Unknown Hero
Home Sweet Abandonia

 
Join Date: Aug 2004
Location: Split, Croatia
Posts: 1,028
Default

Just drag&drop game executabel over dosbox and it should work fine.

@yamcha
try pressing ctrl+F12 or ctrl+F8 to get the game running faster. BTW it does slow all the things, and that's exactly what we want!
Unknown Hero is offline                         Send a private message to Unknown Hero
Reply With Quote
Old 30-10-2004, 05:31 PM   #6
Yamcha
Home Sweet Abandonia

 
Join Date: Oct 2004
Location: Shella, Kenya
Posts: 851
Default

i pressed both combinations to the end :whistle: Yes I know his function - to slow down it's great fo win XP but it's kinda booooooooooooring to wait 2 times longer to do the same thing LOL
__________________
Some men see things as they are and ask "why?". I dream things that never were, and ask "why not?".
Yamcha is offline                         Send a private message to Yamcha
Reply With Quote
Old 30-10-2004, 07:34 PM   #7
Eagle of Fire
Friendly Fire
 
Eagle of Fire's Avatar

 
Join Date: Sep 2004
Location: Valleyfield, Canada
Posts: 4,892
Default

Quote:
For me Dosbox sucks.It slows all the things.i have my win98
DOSBox is mainly for XP, and XP users mainly have big machine. If you don't have at least 1.5 gigahertz of power in your machine then don't use DOSBox.

If you have Win98 Se then you should be able to run 90% of the old games easily anyways.
__________________
I'm on a hot streak... Literally.
Proud member of The Abandoned since 2005.
Eagle of Fire is offline                         Send a private message to Eagle of Fire
Reply With Quote
Old 30-10-2004, 07:39 PM   #8
Yamcha
Home Sweet Abandonia

 
Join Date: Oct 2004
Location: Shella, Kenya
Posts: 851
Default

You are completly right k:
__________________
Some men see things as they are and ask "why?". I dream things that never were, and ask "why not?".
Yamcha is offline                         Send a private message to Yamcha
Reply With Quote
Old 03-11-2004, 11:01 AM   #9
Morrin
Underground
 
Morrin's Avatar

 
Join Date: Oct 2004
Location: Iisalmi, Finland
Posts: 416
Default

It works better with VDMSound in my computer.
Morrin is offline                         Send a private message to Morrin
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Assault Trooper Freeze? Fubb Troubleshooting 2 05-10-2008 12:55 AM
Did hell freeze over? The Fifth Horseman Gaming Zone 25 10-03-2008 09:48 PM
Games Freeze When Clicking Action Buttons Novac Troubleshooting 4 14-02-2006 08:54 PM
Terror Ftd Dosbox Freeze shrinkshooter Troubleshooting 5 08-02-2006 11:23 PM
KQ5 Freeze Anonymous Troubleshooting 6 23-09-2004 04:22 PM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump
 


The current time is 10:04 AM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.