Go Back   Forums > Abandonia.com > Troubleshooting
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 24-05-2006, 12:13 PM   #1
Office_Monk
Game freak
 
Office_Monk's Avatar

 
Join Date: Aug 2005
Location: Peer, Belgium
Posts: 149
Default

Hi there

I finally obtained a copy (thanks eBay) of my holy grail: Body Slam Wrestling.

Thing is, this is the weirdest installation I ever saw: it uses a batch-file to create a directory on c: for some stuff. So far so good. Then it keeps saying it can't fight a sound configuration, even after I manually define one with setsound and save it.

I tried dosbox and vdmsound: both give sound in the cd-menu, but then complain about it and won't launch the game. Also tried the set blaster variable...

I even copied the dir to my hd, then it complains about fail init

Damn, I finally have the game I was missing and can't play it :help:
Office_Monk is offline                         Send a private message to Office_Monk
Reply With Quote
Old 24-05-2006, 12:34 PM   #2
The Fifth Horseman
FUTURE SCIENCE BASTARD
 
The Fifth Horseman's Avatar


 
Join Date: Oct 2004
Location: Opole, Poland
Posts: 14,264
Default

Retype the _exact_ error messages into here.
__________________

"God. Can't you people see I'm trying to commit a crime against science and nature here?"
-- Reed Richards
The Fifth Horseman is offline                         Send a private message to The Fifth Horseman
Reply With Quote
Old 24-05-2006, 12:48 PM   #3
Office_Monk
Game freak
 
Office_Monk's Avatar

 
Join Date: Aug 2005
Location: Peer, Belgium
Posts: 149
Default

Error with dosbox:
No sound configuration file found. Please press any key to run sound setup
Press any key to continue...

(I oblige, run setup, save, exit... Same error as above)


Error with vdmsound: used to be the same as above, now: blackscreen.

After copying entire cd to c: and running with vdmsound:
wrong path or filename (working with batch-files is long ago for me, but I don't see references that have changed now)
Office_Monk is offline                         Send a private message to Office_Monk
Reply With Quote
Old 24-05-2006, 01:27 PM   #4
The Fifth Horseman
FUTURE SCIENCE BASTARD
 
The Fifth Horseman's Avatar


 
Join Date: Oct 2004
Location: Opole, Poland
Posts: 14,264
Default

Did the game create any config file after running the setup? What is its filename?
Try displaying the command line switches one can use when running the game.
I had a similar (not exactly the same, but pretty close) thing with Pinball Illusions (the very same version now on Abandonia), and using a command line switch to set a different filename for the config has fixed it in a pinch.
__________________

"God. Can't you people see I'm trying to commit a crime against science and nature here?"
-- Reed Richards
The Fifth Horseman is offline                         Send a private message to The Fifth Horseman
Reply With Quote
Old 24-05-2006, 01:46 PM   #5
Office_Monk
Game freak
 
Office_Monk's Avatar

 
Join Date: Aug 2005
Location: Peer, Belgium
Posts: 149
Default

Quote:
Originally posted by the_fifth_horseman@May 24 2006, 03:27 PM
Did the game create any config file after running the setup? What is its filename?
Try displaying the command line switches one can use when running the game.
I had a similar (not exactly the same, but pretty close) thing with Pinball Illusions (the very same version now on Abandonia), and using a command line switch to set a different filename for the config has fixed it in a pinch.
It should create "eation.cfg" in the folder c:\bodyslam

However it doesn't...

The installer is a batchfile:
bodyslam.bat here's what's in it:
echo off
CD BODYMENU
INTRO.EXE
BODY1.BAT


here's body1.bat (the cd has 2 other demo's):
@echo off
:repeat
:start
@echo off
cd\bodymenu
cls
go
if errorlevel 4 goto manual
if errorlevel 3 goto pyscho
if errorlevel 2 goto ice
if errorlevel 1 goto body
goto exit

:manual
cd\
view
goto end

:body
@echo off

if not exist c:\bodyslam\eation.cfg goto error
cd \bslam\final
msub
init
if exist c:\bodyslam\names.txt goto skip
copy names.txt c:\bodyslam
:skip
tag
cd\bslam
pause
goto end

:error

@echo No sound configuration file found - Press any key to run sound setup.
pause
@echo off
cd\bslam\final
msub
init
if exist c:\bodyslam\names.txt goto skip2
copy names.txt c:\bodyslam
:skip2
soundset
if not exist c:\bodyslam\eation.cfg goto error
tag
cd..
pause
goto end


yscho
if not exist c:\windows\system.ini goto nowindows
if not exist c:\windows\psychotr.grp goto install

echo Psychotron Demo Loading...
runpsyc.exe
pause
goto end

:nowindows
echo.
echo Microsoft Windows required on Drive C
echo to run Psychotron Demo from this Menu
echo To Install from another Directory
echo Type WIN D:\PSYINST.EXE
echo where D:\ = is your CD ROM Drive
echo.
pause
goto end

:install
echo.
echo Psychotron Demo Installation
echo.
echo.
echo.
echo For best results please install a 256 colour screen driver for windows
echo.
echo Please refer to windows manual for detailed instructions.
echo.
echo.
pause
win \psyinst
pause
goto end

:ice
echo Ice Hockey Demo
echo ** THIS DEMO REQUIRES 8MEG OF RAM **
pause
cd\ice
call ice
pause

:end
goto repeat

:exit
CD\
echo.
echo.

and here's setsound.bat:
@echo off
cd final
msub
init
if not exist c:\bodyslam\names.txt copy names.txt c:\bodyslam
soundset
if not exist c:\bodyslam\eation.cfg goto error
tag
cd..
goto end

:error
@echo No sound configuration file found - please run the sound setup again.
cd..

:end
Office_Monk is offline                         Send a private message to Office_Monk
Reply With Quote
Old 24-05-2006, 02:23 PM   #6
Office_Monk
Game freak
 
Office_Monk's Avatar

 
Join Date: Aug 2005
Location: Peer, Belgium
Posts: 149
Default

Found a way to play the game with vdmsound:

Picking the batch-file from it's gamedir on the cd. This way it let's me play without sound.

Tried with dosbox and it wouldn't work this way (keeps returning to sound config).

Tried copying the gamedir and then play: it hangs in it's setsound.

edit: it even runs in XP... I guess the game NEEDS the setblaster environment in autoexec.bat to recognize sound... Since XP doesn't have this I'll have to play silent.
Office_Monk is offline                         Send a private message to Office_Monk
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Grand Monster Slam Strobe Games Discussion 7 05-10-2010 04:14 PM
Body Blows Kosta Games Discussion 5 14-02-2006 02:16 PM
Body Slam All-Star Wrestling Office_Monk Approved Requests 8 12-08-2005 01:34 PM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump
 


The current time is 05:34 PM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.