Go Back   Forums > Abandonia.com > Games Discussion
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-09-2009, 04:21 PM   #1
bobson
Game is over
 
bobson's Avatar



 
Join Date: Jul 2006
Location: Wojewodztwo Malopolskie, Poland
Posts: 997
Default Powerslave (aka Exhumed)

Feel free to comment and discuss this game here. Also, if you have any useful tips or tricks don't hesitate to share them with the others! Thanks!

Review and Download (if available)
__________________
bobson is offline                         Send a private message to bobson
Reply With Quote
Old 06-09-2009, 07:36 PM   #2
owen83
Newbie

 
Join Date: Mar 2009
Location: Bury, England
Posts: 7
Default

Powerslave was a game whitch utilized Ken Silvermans Build Engine which was first used in Duke Nukem 3D the byuld suite was easy to learn and required no programming skils and was favoured for FPS games and still is in 2000 a new inproved version was developed which utilised openGL technology and is still in use today
owen83 is offline                         Send a private message to owen83
Reply With Quote
Old 07-09-2009, 01:22 PM   #3
MrDeadly
Game freak
 
MrDeadly's Avatar

 
Join Date: Jan 2005
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 106
Default

Fun game, appealed to both the Lovecraftian and Indiana Jones side of me. Around the time Powerslave came out I used to play the demo over and over again on my brand new Pentium 75 mhtz Let the good times roll..
__________________
"With strange eons even death may die" - Lovecraft

Last edited by MrDeadly; 07-09-2009 at 01:29 PM.
MrDeadly is offline                         Send a private message to MrDeadly
Reply With Quote
Old 13-07-2010, 05:57 PM   #4
Clonehunter
Lurker

 
Join Date: Jul 2010
Posts: 1
Default

This game is so god damn fun. It's like Indiana Jones, Tomb Raider, and Doom, all rolled up into one hell of game. The only thing that's bad is the lack of a good save function. ANyways, this was also a PSX game, so hopefully it'll appear on the Playstation Network soon so I can bring with me where ever I go on PSP!
Clonehunter is offline                         Send a private message to Clonehunter
Reply With Quote
Old 14-07-2010, 03:09 PM   #5
_r.u.s.s.
I'm not Russ
but an ex-alektorophobic
 
_r.u.s.s.'s Avatar


 
Join Date: May 2005
Location: Nitra, Slovakia
Posts: 6,533
Default

Quote:
Originally Posted by Clonehunter View Post
The only thing that's bad is the lack of a good save function.
i think that it actually makes the game more challenging and fun
__________________
_r.u.s.s. is offline                         Send a private message to _r.u.s.s.
Reply With Quote
Old 12-12-2014, 10:51 AM   #6
MSDOS4Ever
Newbie

 
Join Date: Dec 2014
Posts: 24
Default

Hello there everyone! I'm new here, so please be gentle.

I can't get this game to run as I want it do.
The graphics flicker no matter what "machine" I use in DOSBox.
The game is very laggy, like most Build engine games. But this is even worse I think.

Any help? I always play my DOS games with DOSBox Daum.
MSDOS4Ever is offline                         Send a private message to MSDOS4Ever
Reply With Quote
Old 13-12-2014, 08:51 AM   #7
zirkoni
Game Wizzzzzzard
 
zirkoni's Avatar

 
Join Date: Oct 2007
Location: Tampere, Finland
Posts: 456
Default

Try using dynamic core and a fixed amount of CPU cycles. For example, this works pretty well for me:
core=dynamic
cycles=80000
zirkoni is offline                         Send a private message to zirkoni
Reply With Quote
Old 13-12-2014, 11:09 PM   #8
MSDOS4Ever
Newbie

 
Join Date: Dec 2014
Posts: 24
Default

Quote:
Originally Posted by zirkoni View Post
Try using dynamic core and a fixed amount of CPU cycles. For example, this works pretty well for me:
core=dynamic
cycles=80000
Thanks, this helped.
MSDOS4Ever is offline                         Send a private message to MSDOS4Ever
Reply With Quote
Old 15-12-2014, 11:35 AM   #9
MSDOS4Ever
Newbie

 
Join Date: Dec 2014
Posts: 24
Default

Game's running good and I'm having a blast. Can't believe how underrated this game is. Imho this is way better than Duke 3D. Hell, almost better than Blood even.

But was something left out in this rip? Like the soundtrack for example?
Because in most videos I've seen on Youtube, they all had music in them.
I understand it was left out to save on the file size, though.
MSDOS4Ever is offline                         Send a private message to MSDOS4Ever
Reply With Quote
Old 17-12-2014, 06:52 AM   #10
zirkoni
Game Wizzzzzzard
 
zirkoni's Avatar

 
Join Date: Oct 2007
Location: Tampere, Finland
Posts: 456
Default

Exhumed/Poweslave uses CD audio tracks for music. You'd need a full CD image that can hold both data and audio to get music in the game. The file size of a full image is too big for Abandonia.

Technically speaking, I guess someone could rip the audio tracks from the CD in some compressed audio file format, make a data only CD image and make a cue-sheet for them (data + audio). Then AB could maybe host this small size version that still has the music.

Last edited by zirkoni; 17-12-2014 at 07:05 AM. Reason: ...
zirkoni is offline                         Send a private message to zirkoni
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Powerslave (PC) The Coop Your Reviews 9 02-03-2008 12:41 PM
:help: Powerslave Mad Man Troubleshooting 0 15-04-2005 02:46 AM
Problems Running Exhumed/powerslave JJXB Troubleshooting 5 23-01-2005 03:50 PM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump
 


The current time is 07:06 PM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.