Go Back   Forums > Abandonia.com > Troubleshooting
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 15-03-2015, 12:31 AM   #1
jatomlinson
Lurker

 
Join Date: Mar 2015
Posts: 1
Unhappy Getting Error trying to play War Craft 2 Cant Find Solution

I'm running Windows 8 and Dos Box version 0.74.

I got War Craft II from Abandonia. I unzipped it and put it in the C Drive in a DOSGAMES folder.

I open DOS Box and type mount c c:\dosgames I get the response: Drive C is mounted as local directory c:\dosgames\

I type c: and get the response c:\>

I type cd war2 and get the response C:\WAR2>

I type war2.bat and get the menu that says Warcraft II 1. Tides of Darkness 2. Beyond the Dark Portal X. Exit. Enter choice to start game or X to exit.

It doesn't matter if I hit 1 or 2, I get this response:

1 MSCDEX: Mounted subdirectory: limited support. Drive D is mounted as CDRom c:\dosgames\WAR2\TOD\

And then DOS Box is locked up and I have to exit out of it. I searched the forums and the internet and found other people who had the issue and had it fixed. I tried their solutions and nothing. What am I doing wrong? Lost my Warcraft II BNE disc and finally found it on Abandonia to download and now I can't get it working.
jatomlinson is offline                         Send a private message to jatomlinson
Reply With Quote
Old 24-03-2015, 05:28 PM   #2
The Fifth Horseman
FUTURE SCIENCE BASTARD
 
The Fifth Horseman's Avatar


 
Join Date: Oct 2004
Location: Opole, Poland
Posts: 14,264
Default

Cannot reproduce - running the game on vanilla DOSBox, going through the same steps as you.
May be an issue specific to Windows 8, perhaps. Alternatively, try unpacking the files from the archive again.
Quote:
MSCDEX: Mounted subdirectory: limited support. Drive D is mounted as CDRom c:\dosgames\WAR2\TOD\
That message is normal and expected. It indicates my mounting script has done its' job and DOSBox has mounted the appropriate subdirectory as a CD-rom drive for the game to load assets from.
After that, you should be getting the following message:
DOS/4GW Professional Protected Mode Run-time Version 1.97
Copyright (c) Rational Systems, Inc. 1990-1994

Then, DosBox should switch to a different graphic mode and display an animation of the old Blizzard Logo.

I see on VOGONS there is some mention of possible issues with the default output mode.
Try to enter output=overlay before running the game and see if that helps.
__________________

"God. Can't you people see I'm trying to commit a crime against science and nature here?"
-- Reed Richards
The Fifth Horseman is offline                         Send a private message to The Fifth Horseman
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Read only error, maybe causing "no space for dos partition" error? I am not registered Troubleshooting 21 04-06-2013 07:21 PM
Dig It And Critical Error #005 - File Error 103 In "general.spf Mighty Midget Specific games 0 26-07-2007 08:36 AM
M.a.x. Cannot Find Cd Error DarkAnt Troubleshooting 3 16-02-2007 12:21 PM
Star Craft Cd-key Issues ReamusLQ Gaming Zone 18 22-02-2006 10:29 PM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump
 


The current time is 05:58 AM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.