Go Back   Forums > Abandonia.com > Troubleshooting
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 20-04-2005, 09:26 AM   #1
Holy Swede
Guest
Default

I love the game The Settlers 2 however I'm faced with one problem. I can't play it since it won't work on windows XP. I was wondering if someone could help me with this.

Also I have tried using DosBox but this takes up to much processing space therefore making the game lag.

Your input would be generous. Thanks.
                       
Reply With Quote
Old 20-04-2005, 10:08 AM   #2
BeefontheBone
10 GOSUB Abandonia
20 GOTO 10
 
BeefontheBone's Avatar

 
Join Date: Feb 2005
Location: Leeds, England
Posts: 2,166
Default

Check the Settlers 2 game discussion thread (there's a link in the review) - there's a lot of discussion about this in there. You should be able to run it with VDMSound.
BeefontheBone is offline                         Send a private message to BeefontheBone
Reply With Quote
Old 20-04-2005, 10:36 AM   #3
Holy Swede
Guest
Default

Ok thanks. I downloaded the gold version and it runs but the screen is sliding down and within a loop. If anyone knows a fix to this, please tell. Thanks
                       
Reply With Quote
Old 10-08-2013, 11:28 AM   #4
psdfdslfsldflslddlf
Guest
Default

Quote:
Originally Posted by Holy Swede View Post
Ok thanks. I downloaded the gold version and it runs but the screen is sliding down and within a loop. If anyone knows a fix to this, please tell. Thanks
Hey, not sure if this will help, but I recall having those kind of issues way back in the day. Check your frame rate in the Windows display options, try adjusting those, but be careful not to mess them up in a way you can't recover your old settings.
                       
Reply With Quote
Old 10-08-2013, 03:44 PM   #5
Eagle of Fire
Friendly Fire
 
Eagle of Fire's Avatar

 
Join Date: Sep 2004
Location: Valleyfield, Canada
Posts: 4,892
Default

.....

This thread is about 8 years old.

Furthermore, The Settlers 2 run perfectly fine in Windows XP. If you really have problems then use VDMSound and if you still have problems then use compatibility settings.

I played and still play The Settlers 2 on my XP machine all the time without problems. I don't understand why someone would. If they do then they should give out more information so we can understand what is the problem as it likely originate from his machine.
__________________
I'm on a hot streak... Literally.
Proud member of The Abandoned since 2005.
Eagle of Fire is offline                         Send a private message to Eagle of Fire
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Running Settlers With Dosbox moosefoof Troubleshooting 1 09-07-2005 01:30 AM
Help Running Settlers 2 Ge darech76 Troubleshooting 1 04-07-2005 09:50 AM
Settlers 2 Russ Troubleshooting 6 17-03-2005 01:39 PM
Settlers voyager Troubleshooting 12 28-01-2005 07:15 PM
Settlers Squalidangel Troubleshooting 18 18-11-2004 11:54 PM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump
 


The current time is 09:57 PM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.