Go Back   Forums > Abandonia.com > Troubleshooting > Specific games
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 17-03-2012, 04:45 AM   #21
foxea88
Newbie

 
Join Date: Mar 2012
Posts: 4
Default

Quote:
Originally Posted by dosraider View Post
This:

[Badmooded today]
What always baffles me is what peeps would try to get such game old game running directly on a modern OS.
You obviously have no idea how lucky you are that for example Win7 is smart enough to protect itself against dodgy programming.
Some of those old things would write anything everywhere, not to mention some came with 'adapted' or 'improved' *sigh* DLLs that would happily overwrite system files.
.... etcetera etcetera, add a long list here of possible catastrophic scenarios.

You obviously have no, but really no idea how much the structure of your modern OS has changed.

Ah well, at least you will be able to whine how bad windows is, and you will be able to nag how slow it becomes, and of course curse MS because you will need to reinstall windows ..... LMAO.
[/Badmooded today]
Well none of that ever happened to me

You can only select up 16mb in Dosbox through the configuration. Maybe I will re-copy fallout onto it and look for the config file to edit manually.
foxea88 is offline                         Send a private message to foxea88
Reply With Quote
Old 17-03-2012, 05:24 AM   #22
dosraider
Dismembered.
 
dosraider's Avatar

 
Join Date: Aug 2007
Location: Dixmuide, Belgium
Posts: 2,767
Default

Quote:
Originally Posted by foxea88 View Post
Well none of that ever happened to me ......
Just give it some time, you'll get what you deserve.

Quote:
Originally Posted by foxea88 View Post
You can only select up 16mb in Dosbox through the configuration.
64MB.
Read the dosbox manual.
__________________

Not a member of The Victorious People's Shoutbox Liberation Army.
Not a member of the GAG Guerrilla. Don't get A Grip!
FOR RENT
*Advertising space*
dosraider is offline                         Send a private message to dosraider
Reply With Quote
Old 18-03-2012, 05:16 AM   #23
foxea88
Newbie

 
Join Date: Mar 2012
Posts: 4
Default

Well I'm trying to get it working on the xbox, dosXbox not dosbox. I can't find the config file to edit, and the settings only allow 8 or 16.
foxea88 is offline                         Send a private message to foxea88
Reply With Quote
Old 18-03-2012, 09:17 AM   #24
The Fifth Horseman
FUTURE SCIENCE BASTARD
 
The Fifth Horseman's Avatar


 
Join Date: Oct 2004
Location: Opole, Poland
Posts: 14,264
Default

For reading and writing the configs: http://www.tdubel.com/artikkelit/emu...dosxbox_v3.txt
__________________

"God. Can't you people see I'm trying to commit a crime against science and nature here?"
-- Reed Richards
The Fifth Horseman is offline                         Send a private message to The Fifth Horseman
Reply With Quote
Old 18-08-2019, 08:58 PM   #25
DADi590
Newbie

 
Join Date: Aug 2019
Posts: 8
Exclamation "Error saving game. Unable to save game." on DOSBox 0.71 for PSP

Greetings, and first of all, sorry for coming to this thread after so many years, but I wanted to try anyways.

I did this in my PSP and put Fallout 1 working really well (the speed could just be a bit faster, but it's perfectly fine for me the way it is). But my problem is that I can't save the games. By now, I've saved about 3 or 4 times in 2 days. Sometimes it saves, but the BIG majority of the time, it doesn't. And I don't know what the problem is, since I start the game from the Memory Stick with DOSBox in my PC and it works perfectly. It's just on the PSP it doesn't work. I've tried everything that I read that could be the problem and that came to my mind, and nothing worked. It only saves when "it wants", and I don't know what to do for it to " want" to do it. Please, can anyone help with this? I've no more ideas. I wanted to play it on my PSP, since my phone's battery is not that good and my PC, I have another games first.

Thanks in advance for any help!

Last edited by DADi590; 23-08-2019 at 12:28 PM.
DADi590 is offline                         Send a private message to DADi590
Reply With Quote
Old 19-08-2019, 02:06 PM   #26
Smiling Spectre
10 GOSUB Abandonia
20 GOTO 10
 
Smiling Spectre's Avatar




 
Join Date: Mar 2009
Location: Cherkessk, Russian Federation
Posts: 1,718
Send a message via ICQ to Smiling Spectre Send a message via AIM to Smiling Spectre Send a message via MSN to Smiling Spectre
Default

Do you have free place? Maybe, it cannot save because there is nowhere to save?
__________________
Smiling Spectre is offline                         Send a private message to Smiling Spectre
Reply With Quote
Old 19-08-2019, 05:04 PM   #27
DADi590
Newbie

 
Join Date: Aug 2019
Posts: 8
Default

Thanks for the reply. But yss, I have enough space on it. 10GB free haha. nd I've thought in permissions, but only the SLOT0X folders have read-only in Windows when I connect the PSP to my PC, and I can't remove that. But the files are not read-only. And I learned that MS-DOS didn't have permissions, since nothing was protected. So I've thought in the problem being with something in the PSP. Maybe filesystem? (thought on this one now) Or not giving permission to create the files for some weird reason. Or this is a known bug of the game and the PSP just put it worse? And again about the space, I've put the free_space value equal to 20400 again to see if it had space and it gave no error... I've though in this being a RAM problem. Not enough to save, maybe. I don't know, just thought on it. I've put 40,35,32,16MB in memsize and 8,4,2,0 in art_cache_size. But it didn't change it. Just puts the game slower. Any ideas...?
DADi590 is offline                         Send a private message to DADi590
Reply With Quote
Old 21-08-2019, 09:51 PM   #28
Smiling Spectre
10 GOSUB Abandonia
20 GOTO 10
 
Smiling Spectre's Avatar




 
Join Date: Mar 2009
Location: Cherkessk, Russian Federation
Posts: 1,718
Send a message via ICQ to Smiling Spectre Send a message via AIM to Smiling Spectre Send a message via MSN to Smiling Spectre
Default

Quote:
Originally Posted by DADi590 View Post
But yss, I have enough space on it. 10GB free haha.
Hmm. Actually, this _can_ be the problem for dosbox sometimes - particularly, when game tries to check this free space. DOS is never planned to go into GB area. I usually start DOSBox with -freesize 640 key, to limit it into "manageable" space. Try it if you can?
__________________
Smiling Spectre is offline                         Send a private message to Smiling Spectre
Reply With Quote
Old 22-08-2019, 08:08 PM   #29
DADi590
Newbie

 
Join Date: Aug 2019
Posts: 8
Default

Thanks. I didn't think anyone would reply in such an old thread, but cool there is haha. But sadly, it didn't work... It still doesn't save... It's not because of max file load right? I read somewhere the PSP version only loads either 9 or 10 files at a time, and the PC version loads hundreds. But I don't know if that's needed for Fallout or not. I don't even know ehat MS-DOS version Fallout needs... I know the PSP version is 5 or something like that.
DADi590 is offline                         Send a private message to DADi590
Reply With Quote
Old 23-08-2019, 08:36 AM   #30
DADi590
Newbie

 
Join Date: Aug 2019
Posts: 8
Default

And it seems to only save when I create a new game. When I load a game, it refuses to save. Also, after the first save (after creating the game), it won't save anymore too. So basically, to save, I have to create a new game. And I can't undertstand what's causing this... I've already thought in learning how to make homebrews for PSP to re-port DOSBox to the PSP but with the correction on it, somehow. But I don't even know what the problem is... I've disabled all sound in the game (removed the .386 files and disabled everything about sound in fallout.cfg and dosbox.conf. This because of me thinkng theb probpem might be it trying to load more than 10 files (which I think it's the PSP max allowed files to load - really PSP, it's the memory card driver max, from what the developer said). But I read MS-DOS allowed only 8... And anyways, the experiment failed. The game still didn't save even with the game not loading both the files (and possibpy music and souns files too). Getting without ideas again... If I just knew the cause of this...
DADi590 is offline                         Send a private message to DADi590
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fallout homestarrunner Your Reviews 11 25-12-2008 06:52 AM
Fallout RP Kugerfang Forum Games 10 17-11-2008 09:16 AM
Fallout 2 [GoG] Game Phre|< Invalid Requests 67 21-09-2008 10:50 AM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump
 


The current time is 06:11 AM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.