Go Back   Forums > Abandonia.com > Troubleshooting
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 22-03-2005, 11:38 PM   #1
Eplekake
Newbie

 
Join Date: Mar 2005
Location: ,
Posts: 4
Thumbs down

Well i can start the game like it shoud do.. and play i little.. doin my thing...
then i come to a mission (this is like 2 mins in the game)
i send my troops to the mission and the BOOOOOOOOOOOOOOOOM the computer just turn off the game...
can someone help me plz ?
Eplekake is offline                         Send a private message to Eplekake
Reply With Quote
Old 23-03-2005, 12:48 PM   #2
Eplekake
Newbie

 
Join Date: Mar 2005
Location: ,
Posts: 4
Default

This is seriously gettin anoyin.. someone knows what it is ??
Eplekake is offline                         Send a private message to Eplekake
Reply With Quote
Old 23-03-2005, 01:21 PM   #3
Omuletzu
10 GOSUB Abandonia
20 GOTO 10

 
Join Date: Mar 2004
Location: Shella, Kenya
Posts: 1,529
Send a message via MSN to Omuletzu Send a message via Yahoo to Omuletzu
Default

Well first off be more specific(ie what OS you are running, your computer specs).As a general solution i suggest redownloading.Until you supply us with further info, i'm afraid no one can help you my friend!
Omuletzu is offline                         Send a private message to Omuletzu
Reply With Quote
Old 27-03-2005, 05:00 AM   #4
steelblade
Newbie

 
Join Date: Mar 2005
Location: ,
Posts: 3
Default

I have the same problem, no solution yet. I run Win98SE on 3 different P350's, one a laptop, the other 2 desktops. All running a variety of sound cards, video cards, etc. ONly the OS is the same, and I DID run this game once before on at least one of these,(The laptop) if not 2 of them.

I also tried redownloading from a different site, no luck there, either. Also tried a 'patch' that was supposed to work. It DID slow the game down to a less then enjoyable crawl on my system, but the same error still occurred.

Can anyone help?
steelblade is offline                         Send a private message to steelblade
Reply With Quote
Old 27-03-2005, 05:04 AM   #5
xcom freak
Games Master

 
Join Date: Jan 2005
Location: ,
Posts: 342
Default

Had the same problem fixed it. Can't Remember how...

I know this is not helping but just dont get discouraged....I did something really obvious when i figure out what it was ill tell u for sure. For now just save b4 a mission and hope it wont bug.....
xcom freak is offline                         Send a private message to xcom freak
Reply With Quote
Old 27-03-2005, 05:17 AM   #6
steelblade
Newbie

 
Join Date: Mar 2005
Location: ,
Posts: 3
Default

No luck on the hoping. It crashes EVERYTIME! I have no idea whatsoever why this is, I can't run it from DOS since it's a windows version, (I DID try, though just in case) but I have been trying for several days now to get it to work.
steelblade is offline                         Send a private message to steelblade
Reply With Quote
Old 27-03-2005, 04:12 PM   #7
Endop
Newbie

 
Join Date: Nov 2004
Location: ,
Posts: 15
Default

I'm not sure from your description, but does it go this way:

You play just fine. You shoot a UFO down (or discover that one has landed). Then you send your X-Com Squad to blast those aliens. Then, after you klick OK on the briefing screen (go there, kill aliens, collect alien artifacts...) you see the desktop.

This happens to me , and to you too, it seems. However, I discovered that the game is still running. I use XComUtil, and at least with it there is a dos prompt left running, but it is minimized. I maximize it and press some buttons in the keyboard, and usually it hops back up and lets me play the fight. I did it accidentally the first time (trying to write 'exit' on it, as I mistook it for a regular dos window), and it doesn't seem to happen if I just wait.

However, despite a slowing program (or maybe because of it) the battle's speed sometimes is WAY too high (mouse to the side of the screen = view instantly teleports to one of the corners, autofire sounds like machine gun, I can barely see the screen changing before a shot has travelled through a few screens and hit the end of the map...). I had real troubles trying to play a Terror mission that acted like that. During that mission I realized that I can center on the chosen soldier and move the center of view from the map screen.
Endop is offline                         Send a private message to Endop
Reply With Quote
Old 27-03-2005, 05:26 PM   #8
Eagle of Fire
Friendly Fire
 
Eagle of Fire's Avatar

 
Join Date: Sep 2004
Location: Valleyfield, Canada
Posts: 4,892
Default

You can change the speed of about everything in the option menu. I know they are setted as default pretty high so you have to play with them a little.

For the crash, there is a bug which will make your game crash if you have interceptors minimized when intercepting a craft and at the same time starting a mission with a Skyranger. I don't think that's your particular problem but be sure that's not what is happening.
__________________
I'm on a hot streak... Literally.
Proud member of The Abandoned since 2005.
Eagle of Fire is offline                         Send a private message to Eagle of Fire
Reply With Quote
Old 27-03-2005, 11:47 PM   #9
Rogue
10 GOSUB Abandonia
20 GOTO 10
 
Rogue's Avatar

 
Join Date: Nov 2004
Location: Afrim, Albania
Posts: 2,113
Default

Win98 should run unpatched version of the game (original version) which runs great with that OS. Only XP/2K users should run patched version.
Rogue is offline                         Send a private message to Rogue
Reply With Quote
Old 31-03-2005, 02:02 AM   #10
steelblade
Newbie

 
Join Date: Mar 2005
Location: ,
Posts: 3
Default

Actually, the game wasn't minimized, it had actually stopped, but I found the DOS version of it and that works with no trouble at all. I think that the Win version is one that is already set up for a certain set of hardware, since there is no 'setup.exe' associated with that version. I guess my hardware or software doesn't quite match.

Oh well. I can still save the world Dos style! :bye:
steelblade is offline                         Send a private message to steelblade
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help With Ufo:enemy Unknown Plato89 Troubleshooting 7 10-04-2007 10:03 AM
X-com 1/ Ufo: Enemy Unknown Giga Troubleshooting 18 24-03-2007 12:18 AM
Ufo Enemy Unknown Hopkins Troubleshooting 6 22-09-2005 09:57 PM
Can't Run Ufo: Enemy Unknown Niall Cosgrach Troubleshooting 4 19-09-2005 12:28 AM
UFO - Enemy Unknown JoM General compatibility fixes 41 14-12-2004 03:33 PM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump
 


The current time is 07:23 PM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.