Go Back   Forums > Community Chatterbox > Tech Corner
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-02-2006, 11:03 AM   #1
Dark Piedone
Game freak

 
Join Date: Aug 2005
Location: ,
Posts: 143
Send a message via MSN to Dark Piedone
Thumbs up

:help: I have a big problem, I just bought a new computer, on my old computer DC++ was working perfectly but on the new computer any kind of program of file sharing (Odc, Bittorrent) is not working... why ?
When i try to connect to any hub it says connection timeout, what should i do... please help me !
Dark Piedone is offline                         Send a private message to Dark Piedone
Reply With Quote
Old 12-02-2006, 11:03 AM   #2
Titan
Gnome
 
Titan's Avatar

 
Join Date: Oct 2003
Location: Mullsj, Sweden
Posts: 1,602
Send a message via ICQ to Titan Send a message via MSN to Titan Send a message via Skype™ to Titan
Default

one word: Firewall
__________________
Meh....
Titan is offline                         Send a private message to Titan
Reply With Quote
Old 12-02-2006, 11:13 AM   #3
Dark Piedone
Game freak

 
Join Date: Aug 2005
Location: ,
Posts: 143
Send a message via MSN to Dark Piedone
Default

Nope still doesn't work, hope is not something bad, I tried everytyhing but it is in vain, connection timeout.
Dark Piedone is offline                         Send a private message to Dark Piedone
Reply With Quote
Old 12-02-2006, 11:21 AM   #4
Don Andy
Game Wizzard

 
Join Date: Mar 2005
Location: Shella, Kenya
Posts: 252
Default

You sure the WindowsXP firewall is disabled, too? Maybe it was, what Titan was talking about, he wasn't very clear

If that doesn't work: Are you connected to a router? It's possible that the router gave your new PC another IP than the old one. So some ports, that needed to be open, are just open for your old PC. At least that's what I think.
Don Andy is offline                         Send a private message to Don Andy
Reply With Quote
Old 12-02-2006, 11:42 AM   #5
Data
retired
 
Data's Avatar


 
Join Date: Jun 2004
Location: Jan Mayen, Svalbard and Jan Mayen
Posts: 2,167
Default

not really game related. I suggest moving it to technical.

As for the discussion. A firewall or changed ip. (or you got banned on all

__________________
Flowing with the stream of life
Data is offline                         Send a private message to Data
Reply With Quote
Old 12-02-2006, 01:06 PM   #6
Reup
10 GOSUB Abandonia
20 GOTO 10
 
Reup's Avatar

 
Join Date: Dec 2004
Location: Nuenen, Netherlands
Posts: 1,508
Default

Are you by any chance behind a router now and weren't before? You might have to make a few port redirects on it then...
Reup is offline                         Send a private message to Reup
Reply With Quote
Old 12-02-2006, 01:09 PM   #7
Dark Piedone
Game freak

 
Join Date: Aug 2005
Location: ,
Posts: 143
Send a message via MSN to Dark Piedone
Default

How can my IP could be changed... I'm through LAN and normally if on the old computer works then on my new computer should work. The internet is working very well only connectin on the DC++ doesn't work...
Dark Piedone is offline                         Send a private message to Dark Piedone
Reply With Quote
Old 12-02-2006, 03:14 PM   #8
Reup
10 GOSUB Abandonia
20 GOTO 10
 
Reup's Avatar

 
Join Date: Dec 2004
Location: Nuenen, Netherlands
Posts: 1,508
Default

It has something to do with ports. Internet is on port 80 (http). DC++ is on another port. Something is probably blocking this port. It could be the firewall, could be the router, could even be your provider.
Reup is offline                         Send a private message to Reup
Reply With Quote
Old 12-02-2006, 03:25 PM   #9
The Niles
10 GOSUB Abandonia
20 GOTO 10

 
Join Date: Oct 2003
Location: Shella, Kenya
Posts: 1,578
Default

Quote:
Originally posted by Data@Feb 12 2006, 12:42 PM
not really game related. I suggest moving it to technical.
You do know you have the ability to do that yourself?


Moved to technical ->
__________________
Rabyd Rev -- 2 Timothy 2:15
The Niles is offline                         Send a private message to The Niles
Reply With Quote
Old 12-02-2006, 10:00 PM   #10
auhsor
Super Freak

 
Join Date: Nov 2003
Location: ,
Posts: 189
Default

As others have said, most likely its a router problem. Got to http://www.portforward.com/ and find your router and follow the instructions for using DC++.
auhsor is offline                         Send a private message to auhsor
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump
 


The current time is 01:44 PM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.