Go Back   Forums > Abandonia.com > Games Discussion
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 29-03-2021, 06:46 AM   #171
Smiling Spectre
10 GOSUB Abandonia
20 GOTO 10
 
Smiling Spectre's Avatar




 
Join Date: Mar 2009
Location: Cherkessk, Russian Federation
Posts: 2,016
Send a message via ICQ to Smiling Spectre Send a message via AIM to Smiling Spectre Send a message via MSN to Smiling Spectre
Default

There is installed Win3.1 here on Abandonia, I believe. It must be enough to run installers (but not always enough to run the games, but there you don't need it). I recommend to save "vanilla" copy, to replace your working install when needed (Win3.x too often get broken after the next installed tools set).

Ah, one quirk: for me, Daum DOSBox build was the best for Win3.1.
__________________
Smiling Spectre is offline                         Send a private message to Smiling Spectre
Reply With Quote
Old 30-03-2021, 03:57 PM   #172
zirkoni
Game Wizzzzzzard
 
zirkoni's Avatar

 
Join Date: Oct 2007
Location: Tampere, Finland
Posts: 493
Default

Quote:
Originally Posted by Smiling Spectre View Post
Ah, one quirk: for me, Daum DOSBox build was the best for Win3.1.
I wouldn't recommend DOSBox Daum to any new users. It hasn't been updated since 2015 and I think the developer has completely stopped supporting it. I think there were also some issues with the last release (broken features, broken support for several games).


For Windows 3.x, the official DOSBox build is good enough. If you want some extra features, you can try DOSBox ECE, DOSBox-x or DOSBox Staging.
zirkoni is offline                         Send a private message to zirkoni
Reply With Quote
Old 03-04-2021, 03:29 AM   #173
DaveTheMan
Forum hobbit

 
Join Date: Jun 2013
Location: ,
Posts: 30
Default

Quote:
Originally Posted by Smiling Spectre View Post
There is installed Win3.1 here on Abandonia, I believe. It must be enough to run installers (but not always enough to run the games, but there you don't need it). I recommend to save "vanilla" copy, to replace your working install when needed (Win3.x too often get broken after the next installed tools set).

Ah, one quirk: for me, Daum DOSBox build was the best for Win3.1.
I tried using that and Yes it worked fine with the Original GPM 2 but when Updated I got this Error:



What does that Mean as I don't know

Last edited by DaveTheMan; 03-04-2021 at 03:29 AM. Reason: Added Info and Screenshot
DaveTheMan is offline                         Send a private message to DaveTheMan
Reply With Quote
Old 05-04-2021, 11:50 AM   #174
Smiling Spectre
10 GOSUB Abandonia
20 GOTO 10
 
Smiling Spectre's Avatar




 
Join Date: Mar 2009
Location: Cherkessk, Russian Federation
Posts: 2,016
Send a message via ICQ to Smiling Spectre Send a message via AIM to Smiling Spectre Send a message via MSN to Smiling Spectre
Default

Picture didn't came through, Dave.

But after update game become 32-bit, so no more playable under Win3.1. Play it without emulator.
__________________
Smiling Spectre is offline                         Send a private message to Smiling Spectre
Reply With Quote
Old 06-04-2021, 02:53 AM   #175
DaveTheMan
Forum hobbit

 
Join Date: Jun 2013
Location: ,
Posts: 30
Default

Quote:
Originally Posted by Smiling Spectre View Post
Picture didn't came through, Dave.

But after update game become 32-bit, so no more playable under Win3.1. Play it without emulator.
Well turning it into 32 Bit make it also Crash on Windows 98 as well?

Would it work on Windows XP(Even thru a Emulator)?
DaveTheMan is offline                         Send a private message to DaveTheMan
Reply With Quote
Old 06-04-2021, 01:05 PM   #176
Smiling Spectre
10 GOSUB Abandonia
20 GOTO 10
 
Smiling Spectre's Avatar




 
Join Date: Mar 2009
Location: Cherkessk, Russian Federation
Posts: 2,016
Send a message via ICQ to Smiling Spectre Send a message via AIM to Smiling Spectre Send a message via MSN to Smiling Spectre
Default

I have no idea, sorry. As I said above, I installed original under 3.1, then replaced .exe with patched one, and then simply ran it under Win10 x64.

Is it worse under Win98? Strange then.
__________________
Smiling Spectre is offline                         Send a private message to Smiling Spectre
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't Play Grand Prix Manager 2 Mark A. Troubleshooting 8 04-03-2015 02:34 PM
Grand Prix 2 racer Approved Requests 2 28-03-2010 05:56 PM
Grand Prix Manager 2 And M A X Richard Troubleshooting 4 10-12-2007 05:51 AM
Grand Prix 500 2 Tom Henrik Games Discussion 10 10-08-2007 08:23 AM
Grand Prix Manager darkstyl Approved Requests 3 28-03-2006 06:58 PM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump
 


The current time is 01:02 AM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.