Go Back   Forums > Abandonia.com > Troubleshooting
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 22-07-2009, 08:25 AM   #1
TBleader
Newbie

 
Join Date: Jul 2009
Posts: 3
Exclamation SimEarth Help Please!

I just installed DOSbox because I want to play SimEarth.
I got it to install but I get a error once trying to run SimEarth.
----
Motherboard:Unknown shouldn't be a problem
Processor type: Quad Core speed not a problem
Amt ram: 4gb
OS: Windows Vista home 64-bit
Game Name: SimEarth [LINK REMOVED BY MODERATOR]
Desc: I start the game and get a error (I have a picture of the error and the install area of said game)
Reproducibility: Always
Steps taken: Read readme more than once. Googled it.
----
Please Help Me
Picture Of Error
http://i29.tinypic.com/15p0ri0.jpg
Sorry for large image. (Link if picture not working)

Last edited by The Fifth Horseman; 22-07-2009 at 09:01 AM.
TBleader is offline                         Send a private message to TBleader
Reply With Quote
Old 22-07-2009, 09:02 AM   #2
The Fifth Horseman
FUTURE SCIENCE BASTARD
 
The Fifth Horseman's Avatar


 
Join Date: Oct 2004
Location: Opole, Poland
Posts: 14,264
Default

Download our copy of the game and try with that one.
__________________

"God. Can't you people see I'm trying to commit a crime against science and nature here?"
-- Reed Richards
The Fifth Horseman is offline                         Send a private message to The Fifth Horseman
Reply With Quote
Old 22-07-2009, 07:16 PM   #3
TBleader
Newbie

 
Join Date: Jul 2009
Posts: 3
Default

Quote:
Originally Posted by The Fifth Horseman View Post
Download our copy of the game and try with that one.
I did. Here is the page I downloaded it from: This is your copy right? If there is a "newer" or something copy please give me the link.
TBleader is offline                         Send a private message to TBleader
Reply With Quote
Old 22-07-2009, 10:18 PM   #4
TBleader
Newbie

 
Join Date: Jul 2009
Posts: 3
Default

Quote:
Originally Posted by TBleader View Post
I did. Here is the page I downloaded it from: This is your copy right? If there is a "newer" or something copy please give me the link.
Fixed it.
TBleader is offline                         Send a private message to TBleader
Reply With Quote
Old 23-07-2009, 12:37 AM   #5
Eagle of Fire
Friendly Fire
 
Eagle of Fire's Avatar

 
Join Date: Sep 2004
Location: Valleyfield, Canada
Posts: 4,892
Default

Well... This is a strange problem.

I just downloaded the game and installed it with DOSBox. I used a different directory than the one I unzipted it to, to make sure that everything goes well.

Using Dosbox 0.73 to start the game after the installation, it works flawlessly and on first try.

On installation select VGA 16 colors (the first one), then select soundblaster for sound. The rest is up to your preferences and unimportant.

So... Now you need to find out what you did wrong or don't work.
__________________
I'm on a hot streak... Literally.
Proud member of The Abandoned since 2005.
Eagle of Fire is offline                         Send a private message to Eagle of Fire
Reply With Quote
Old 23-07-2009, 09:21 AM   #6
The Fifth Horseman
FUTURE SCIENCE BASTARD
 
The Fifth Horseman's Avatar


 
Join Date: Oct 2004
Location: Opole, Poland
Posts: 14,264
Default

Decrease the cycles DOSBox is running at. Sometimes too high cycles can make a game unstable.
Run LOADFIX before you start the game.
__________________

"God. Can't you people see I'm trying to commit a crime against science and nature here?"
-- Reed Richards
The Fifth Horseman is offline                         Send a private message to The Fifth Horseman
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SimEarth - The Living Planet Paco S 2 07-12-2010 02:03 PM
SimEarth Danny252 Gaming Zone 16 21-01-2006 12:34 AM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump
 


The current time is 01:00 PM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.