Go Back   Forums > Abandonia.com > Community News & Feedback > Old Suggestions
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-06-2007, 07:31 PM   #1
Mighty Midget
Pox Vobiscum
 
Mighty Midget's Avatar


 
Join Date: Mar 2006
Location: Krakeroy, Norway
Posts: 3,014
Default

After seing some have trouble mounting a folder in DOSBox, I wrote this little text. It seems however that some find this text a bit confusing, so feel free to suggest what can be re-phrased.

DISCLAIMER: This was written in a couple of minutes out of how I believe this whole thing works, so feel free also, to correct me if I'm wrong at certain places. Until the final version of this is posted, by all means read it, but don't take it as gospel.

I attach it as a text file. This way you can add/remove/clarify at your hearts' delight.

__________________
Je Suis Charlie
Mighty Midget is offline                         Send a private message to Mighty Midget
Reply With Quote
Old 04-06-2007, 10:58 PM   #2
sev7en
Forum hobbit

 
Join Date: May 2007
Location: Abruzzo, Italy
Posts: 27
Default

Thanks for poiting it out but I would suggest to use a front-end. The DosBox official Website has a great list of most updated tool for any supported platform.
I tried the ones for OSX and Dapplegrey looks so good.


Click here to browse the list
sev7en is offline                         Send a private message to sev7en
Reply With Quote
Old 05-06-2007, 05:29 AM   #3
Lulu_Jane
10 GOSUB Abandonia
20 GOTO 10
 
Lulu_Jane's Avatar

 
Join Date: Feb 2005
Location: Praha, Czech Republic
Posts: 3,273
Default

Nice one Mighty Midget

I'm not a fan of front end's for DOSbox because I get all nostalgic for that long time past when you did everything in dos. None of this newfangled OS stuff. Jeeze, what will come next? A man on the moon?!!
__________________
I have vestigial adventure elements
Lulu_Jane is offline                         Send a private message to Lulu_Jane
Reply With Quote
Old 05-06-2007, 06:21 AM   #4
Icewolf
Il Lupone
 
Icewolf's Avatar

 
Join Date: Jan 2006
Location: Teufelsbruck, Germany
Posts: 1,338
Send a message via ICQ to Icewolf
Default

Hi!

I'm currently looking at this file with 1024 x 768 (school-laptop).

It's a bit uncomrtable to look at it since it's written wider than the screen borders.
__________________
Icewolf is offline                         Send a private message to Icewolf
Reply With Quote
Old 05-06-2007, 07:12 AM   #5
Mighty Midget
Pox Vobiscum
 
Mighty Midget's Avatar


 
Join Date: Mar 2006
Location: Krakeroy, Norway
Posts: 3,014
Default

If you want to insert an "enter" to shorten the lines, by all means feel free to do so. That's what I do anyway, everytime I read a notepad doc with lines too long for my monitor.
__________________
Je Suis Charlie
Mighty Midget is offline                         Send a private message to Mighty Midget
Reply With Quote
Old 05-06-2007, 09:30 AM   #6
Japo
Autonomous human
 
Japo's Avatar


 
Join Date: Mar 2006
Location: ,
Posts: 4,613
Default

Icewolf, if you're using Windows' Notepad there's an option under the Format menu for that.

@MM: Nice, even if most newbies will prefer frontends, this will help the ones seeking higher knowledge as Lulu pointed out. I also can't live without the nostalgic sensation the DOS command prompt gives me. :wub:
__________________
Life starts every day anew. Prospects not so good...
Japo is offline                         Send a private message to Japo
Reply With Quote
Old 05-06-2007, 09:50 AM   #7
Icewolf
Il Lupone
 
Icewolf's Avatar

 
Join Date: Jan 2006
Location: Teufelsbruck, Germany
Posts: 1,338
Send a message via ICQ to Icewolf
Default

<div class='quotetop'>QUOTE(Japofran @ Jun 5 2007, 11:30 AM) [snapback]292988[/snapback]</div>
Quote:
Icewolf, if you're using Windows' Notepad there's an option under the Format menu for that.[/b]
k: Found it.
__________________
Icewolf is offline                         Send a private message to Icewolf
Reply With Quote
Old 05-06-2007, 11:42 AM   #8
Mighty Midget
Pox Vobiscum
 
Mighty Midget's Avatar


 
Join Date: Mar 2006
Location: Krakeroy, Norway
Posts: 3,014
Default

<div class='quotetop'>QUOTE(Japofran @ Jun 5 2007, 11:30 AM) [snapback]292988[/snapback]</div>
Quote:
...this will help the ones seeking higher knowledge...
[/b]
And I was trying to dumb it down a bit, explaining in plain English what mount meant so people would stop getting it wrong LOL

Ok, if it's not dumbed down enough, I sure would appreciate any suggestions on how to do just that.
__________________
Je Suis Charlie
Mighty Midget is offline                         Send a private message to Mighty Midget
Reply With Quote
Old 05-06-2007, 01:21 PM   #9
The Fifth Horseman
FUTURE SCIENCE BASTARD
 
The Fifth Horseman's Avatar


 
Join Date: Oct 2004
Location: Opole, Poland
Posts: 14,276
Default

Quote:
I'm not a fan of front end's for DOSbox because I get all nostalgic for that long time past when you did everything in dos.[/b]
Neither am I, altough I'm considering giving D.O.G and DBGL a try.

Right now, it's easy enough to create customized configs and shortcuts to run specific games with no need for a frontend.
__________________

"God. Can't you people see I'm trying to commit a crime against science and nature here?"
-- Reed Richards
The Fifth Horseman is offline                         Send a private message to The Fifth Horseman
Reply With Quote
Old 05-06-2007, 01:27 PM   #10
Mighty Midget
Pox Vobiscum
 
Mighty Midget's Avatar


 
Join Date: Mar 2006
Location: Krakeroy, Norway
Posts: 3,014
Default

@Fifth: Everything is easy if you know what you're doing and how to do it. The point is that so many are having problems with understanding basic concepts and commands. So I wrote this text as a remedy for those who still wonder what mount means, and I would think that other topics, such as "how to create a shortcut"and "customized shortcuts" would also be useful. I, for one would certainly read those guides.
__________________
Je Suis Charlie
Mighty Midget is offline                         Send a private message to Mighty Midget
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem Getting "gold Box" Games To Run In Dosbox. ManiacMarshall Troubleshooting 4 15-08-2010 06:20 PM
The "Get DOSBox 0.73" drive red_avatar Gaming Zone 15 06-08-2009 06:02 PM
Dosbox: Cyberia 2, The Game "locks" In Loadmenu radiv Troubleshooting 0 01-12-2004 04:16 PM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump
 


The current time is 12:19 AM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.