Go Back   Forums > Community Chatterbox > Tech Corner
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 28-07-2006, 04:02 PM   #1
Caged
Game Wizzard
 
Caged's Avatar

 
Join Date: Oct 2004
Location: Fitchburg, United States
Posts: 265
Default

I've been all over google trying to figure this one out. How can I answer the phoen using my modem and PC headset?

I bought this thing 2 yrs ago, Zoom Telephonics V.92 Faxmodem 56K model number 3025C. I bought it right before my parents caved and got cable, so I am still tryng to justify purchasing this thing. I want to answer the phone with it.

I cannot seem to figure out how to get it to work. It will answer the phone, but I hear nothing, and person on other end barely hears me say hi. I'm using WinXP SP2, fully updated and have put the shortcut to dialer.exe back in the ciommunications folder. I know a bunch fo you still use dial up modems so I'm hoping you will have a few more ideas than the other places i looked.

Abandonia = if you can figure this one out

(and yes, my microphone is on!)
Caged is offline                         Send a private message to Caged
Reply With Quote
Old 30-07-2006, 07:03 AM   #2
velik_m
Game Wizzard

 
Join Date: Sep 2005
Location: Agalli, Albania
Posts: 271
Default

Why would you need that?

Anyway, i think you need specialized piece of software. I think i maybe got one with my modem, but that was like a decade ago.

Or perhaps it's not even possible.
__________________
To the east, always to the east...
velik_m is offline                         Send a private message to velik_m
Reply With Quote
Old 30-07-2006, 02:50 PM   #3
Caged
Game Wizzard
 
Caged's Avatar

 
Join Date: Oct 2004
Location: Fitchburg, United States
Posts: 265
Default

just ebcause I'ms tuck on the fact I want it to work, it should work, and it doesn't!
Caged is offline                         Send a private message to Caged
Reply With Quote
Old 31-07-2006, 03:32 PM   #4
Caged
Game Wizzard
 
Caged's Avatar

 
Join Date: Oct 2004
Location: Fitchburg, United States
Posts: 265
Default

I've put this string into google

dialer.exe "cannot hear"

and there are tons of posts about other who use dialer.exe to make and take phone calls using their voice modem but cannot hear the caller even though the caller hears them just fine. I've been all over google trying to solve this problem and I can't find crap. I"m beggin for somebody to please help me fix this, its driving me nuts!
All i need is to hear what the person is saying, I know I'm being heard just fine, i just can't hear whats being said...
Caged is offline                         Send a private message to Caged
Reply With Quote
Old 01-08-2006, 05:16 PM   #5
Caged
Game Wizzard
 
Caged's Avatar

 
Join Date: Oct 2004
Location: Fitchburg, United States
Posts: 265
Default

hmmm, still not making any progress. Everyone i talk to says it should work...still trying and hoping someone out there can help me
Caged is offline                         Send a private message to Caged
Reply With Quote
Old 01-08-2006, 09:40 PM   #6
_r.u.s.s.
I'm not Russ
but an ex-alektorophobic
 
_r.u.s.s.'s Avatar


 
Join Date: May 2005
Location: Nitra, Slovakia
Posts: 6,533
Default

<div class='quotetop'>QUOTE(Caged @ Jul 28 2006, 04:02 PM) [snapback]245662[/snapback]</div>
Quote:
It will answer the phone, but I hear nothing, and person on other end barely hears me say hi.
[/b]
Quote:
Everyone i talk to says it should work [/b]
the problem sound like to be in something else than your modem.

first of all, download latest sound utility depending on your manufacturer. and hehe, have you tried doing start->run->sndvol32?=] check the volume controlls

you should also look for something like this:

this is "sndstorm.exe" in windows\system32 directory (i dont know about other manufacturers, i have nVidia)

try switching options in "digitalized input"
__________________
_r.u.s.s. is offline                         Send a private message to _r.u.s.s.
Reply With Quote
Old 02-08-2006, 01:17 AM   #7
Caged
Game Wizzard
 
Caged's Avatar

 
Join Date: Oct 2004
Location: Fitchburg, United States
Posts: 265
Default

first off, yes I've gone through all the sound controls....sheesh

and secondly, I have no idea what that program is, LOL
could you gimme a few hints?
Caged is offline                         Send a private message to Caged
Reply With Quote
Old 02-08-2006, 09:50 AM   #8
velik_m
Game Wizzard

 
Join Date: Sep 2005
Location: Agalli, Albania
Posts: 271
Default

What software are you using?

Using the Windows Phone Dialer would not let you use the modem as a phone. You can only use the modem as a phone through other software, such as Cheyenne Bitware (http://www.spyfind.com/bitware.html)
__________________
To the east, always to the east...
velik_m is offline                         Send a private message to velik_m
Reply With Quote
Old 02-08-2006, 11:17 AM   #9
_r.u.s.s.
I'm not Russ
but an ex-alektorophobic
 
_r.u.s.s.'s Avatar


 
Join Date: May 2005
Location: Nitra, Slovakia
Posts: 6,533
Default

my "software" is latest utility for my on-board sound card. look for one too (for your manufacturer). ermm if you don't feel like for searching for drivers and utilities, try naming your manufacturer and maybe i ll find it
__________________
_r.u.s.s. is offline                         Send a private message to _r.u.s.s.
Reply With Quote
Old 02-08-2006, 03:32 PM   #10
Caged
Game Wizzard
 
Caged's Avatar

 
Join Date: Oct 2004
Location: Fitchburg, United States
Posts: 265
Default

my on board sound is simple the standard Realtek AC97
I"ve been trying all kinds of programs. I downloaded the voice medem testing tool. Says that my zoom 56K is voice compatable as well as my US robotics modem is also compatible. The wave devices have been installed with the modems, so I know that the sound si there somehwere, i just can't find it. One note is that with anothe rprogram i downlaoded, free call center, it recorded the other person fine, but that person could nbever hear me...
Caged is offline                         Send a private message to Caged
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Modem WARS!!!! Seraphim13 Gaming Zone 6 18-06-2009 11:52 PM
Modem installation - problems TheChosen Tech Corner 1 11-10-2008 11:54 PM
Modem Keeps Dying chainsoar Tech Corner 3 23-08-2006 04:34 AM
Game That Supports Modem-to-modem Multiplayer? rjpogi Gaming Zone 6 04-03-2005 07:27 AM
Modem-problem Yamcha Tech Corner 15 05-01-2005 12:58 PM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump
 


The current time is 01:26 AM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.