Go Back   Forums > Abandonia.com > Troubleshooting
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 23-11-2005, 05:10 AM   #1
Villefort78
Lurker

 
Join Date: Nov 2005
Location: ,
Posts: 1
Default

I was installing dosbox via the tutorial included on this site, and after I altered .conf to work with C drive and not Z, dos still opens with Z, not C, and I have no idea why, any help would be appreciated.
Villefort78 is offline                         Send a private message to Villefort78
Reply With Quote
Old 23-11-2005, 06:21 AM   #2
Nikson
Game Wizzard

 
Join Date: Oct 2005
Location: Cairns, Australia
Posts: 260
Default

it doesn't really matter what it starts with.
After you mount a drive, type "C:" without the quotes to change from Z to C.
Nikson is offline                         Send a private message to Nikson
Reply With Quote
Old 27-11-2005, 11:34 PM   #3
mikewh13
Newbie

 
Join Date: Nov 2005
Location: ,
Posts: 2
Default

I have the same problem. After following the set up instructions I still get a Z:\ prompt instead of a C:\ prompt when I open DOSBox-0.63 from the programme start group. I don't know why this is and will not allow me to continue the tutorial to set up the other folders in the correct file place. Anybody any ideas where I have gone wrong please?
Any suggestions to correct this please?

thanks

Mike
mikewh13 is offline                         Send a private message to mikewh13
Reply With Quote
Old 28-11-2005, 12:16 AM   #4
A. J. Raffles
10 GOSUB Abandonia
20 GOTO 10

 
Join Date: Apr 2005
Location: Shella, Kenya
Posts: 2,570
Default

Quote:
Originally posted by mikewh13@Nov 27 2005, 11:34 PM
I have the same problem. After following the set up instructions I still get a Z:\ prompt instead of a C:\ prompt when I open DOSBox-0.63 from the programme start group. I don't know why this is and will not allow me to continue the tutorial to set up the other folders in the correct file place. Anybody any ideas where I have gone wrong please?
Any suggestions to correct this please?

thanks

Mike
Have you tried doing what Nikson suggested? Start DOSBox and type C:. If the command line changes to C:\, you're fine.
A. J. Raffles is offline                         Send a private message to A. J. Raffles
Reply With Quote
Old 28-11-2005, 12:25 AM   #5
mikewh13
Newbie

 
Join Date: Nov 2005
Location: ,
Posts: 2
Default

Thanks for your suggestion but if I type "C" at the "Z:\>" and hit enter I get "illegal command: C."

Mike
mikewh13 is offline                         Send a private message to mikewh13
Reply With Quote
Old 28-11-2005, 01:05 AM   #6
Richie
Guest
Default

hi there,
im having the same problems running of Windows XP.
Tried the suggestions as well but getting a 'Drive C does not exist! You must mount it first' message. Any ideas??
                       
Reply With Quote
Old 28-11-2005, 04:32 AM   #7
Eagle of Fire
Friendly Fire
 
Eagle of Fire's Avatar

 
Join Date: Sep 2004
Location: Valleyfield, Canada
Posts: 4,892
Default

Quote:
Tried the suggestions as well but getting a 'Drive C does not exist! You must mount it first' message. Any ideas??
Mount the C: drive?

Either look here or read the readme which come with DOSBox.
__________________
I'm on a hot streak... Literally.
Proud member of The Abandoned since 2005.
Eagle of Fire is offline                         Send a private message to Eagle of Fire
Reply With Quote
Old 28-11-2005, 05:47 AM   #8
Lucullus
Super Freak

 
Join Date: Feb 2005
Location: Hobro, Denmark
Posts: 194
Default

Isn't Z the drivename you mount to btw? so when you mount a folder with your fav game in it you mount it as Z.
Lucullus is offline                         Send a private message to Lucullus
Reply With Quote
Old 28-11-2005, 08:58 AM   #9
Data
retired
 
Data's Avatar


 
Join Date: Jun 2004
Location: Jan Mayen, Svalbard and Jan Mayen
Posts: 2,167
Default

it's c: not c

(note the : )
__________________
Flowing with the stream of life
Data is offline                         Send a private message to Data
Reply With Quote
Old 28-11-2005, 07:43 PM   #10
Richie
Guest
Default

Hi again,
ive got the Z:\ to change to a C:\ by changing the following line:-

mount C C:\CDrive

to

mount C C:\DOSBox\CDrive

because CDrive isn't directly in the C drive, its in the DOSBox file, in the C drive.
Hope it helps anyone else
                       
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to install Windows 3.1x in Dosbox from scratch Napostriouf Tutorials 0 23-06-2009 06:38 PM
How to install old PC games Japo Tutorials 0 05-07-2008 01:27 PM
C&c 95 Won't Install On Xp Meteora General compatibility fixes 7 01-06-2008 03:11 AM
Need Help With Install Karnac1984 Troubleshooting 1 28-10-2006 08:25 AM
Cant Install Guest Troubleshooting 2 27-07-2005 09:58 AM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump
 


The current time is 09:34 AM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.